dissabte, 18 de setembre del 2010

RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA MANCA DE MITJANS PER FER FRONT ALS INCENDIS

ARC IRIS DEMANA A LA GENERALITAT QUE NO FAÇA VICTIMISME POLÍTIC AMB L'INCENDI
Uns fulls anònims destribuïts pels establiments públics de Simat animen els veïns a estampar-hi la seua signatura en protesta per la gestió de la Generalitat en l'extinció de l'incendi que va afectar Simat els dies 7 i 8 de setembre. La iniciativa, suposadament institucional, s'encapçala amb un escrit que denuncia la desorganització en les tasques d'extinció i la manca de mitjans.
Es cert que la magnitud del foc va agafar desprevinguda la institució responsable: la Conselleria de Governació. Amb diversos incendis simultanis en un radi de més de trenta kilòmetres va quedar palès que la Generalitat no té mitjans per fer-ne front. És una de les conclusions que es va extraure de forma immediata en comprovar que a plena llum del dia els mitjans aeris eren pocs i poc eficients. Per tant, la Conselleria de Governació potser està preparada per fer front a incendis petits o mitjans com el que va afectar Simat a final de juliol, però no per atacar incendis de grans dimensions. Ni l'arribada d'efectius de Catalunya i Aragó van pal.liar la manca de mitjans de la Generalitat.
No obstant, els promotors de la recollida de signaturas hagueren pogut consultar la societat sencera per pactar un text, perquè a la desorganització, caldria afegir ara la denuncia del victimisme que està practicant la Generalitat. Com que el PP ha deixat les institucions valencianes sense un cèntim, ara el conseller del ram, Juan Cotino, s'està dedicant a demanar diners al Govern cetral. Cotino ha fet hui una valoració econòmica dels danys de l'incendi, que xifra en 15 milions d'euros i n'exigeix el 50% al Govern central, quan les competències són exclusives de la Generalitat.
Per tant, Arc Iris recomana que a la recollida de signatures s'incloga l'advertència a la Generalitat de que Simat no va a tolerar el victimisme polític a compte de l'incendi de les nostres muntanyes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Article amb trellat. Amb la natura, font de la nostra existència no es juga.

Anònim ha dit...

Si no hi hagueren vots pel mig, als polítics els tindrien igual lo que passe amb les muntanyes.