dilluns, 15 de novembre del 2010

EXPOSICIÓ SOBRE AUSIÀS MARCH A L'ANTIC MONESTIR

Amb motiu del 550 Aniversari de la mort d'Ausiàs March, el 14 d'octubre de 2009, s'hi va organitzar una exposició itinerant sobre la vida i obra del poeta, amb la intenció de sumar-se a les diferents activitats organitzades entorn de la figura de l'insigne valencià.
L'exposició, organitzada per la Generalitat Valenciana i la Fundació Jaume II El Just, arriba ara a l'antic monestir de la Valldigna.
La mostra pretén reivindicar la figura d'un personatge capital per a la cultura valenciana, com és Ausiàs March, alhora que remarcar el valor que per a la llengua catalana té la seua poesia. Ausiàs March deixa de banda la llengua provençal, pròpia de la literatura trobadoresca, per a fer ús de la llengua més pròxima al poble.

En el muntatge s'exhibixen panells que ens descriuen el personatge, el seu context històric i la seua obra, i s'incorporen facsímils, maquetes i ceràmiques que enriquixen el discurs, així com un vídeo sobre els territoris en què va viure el poeta: Beniarjó, Gandia, València i Nàpols. Completen l'exposició una sèrie de jocs en què es facilita al visitant la possibilitat d'interactuar amb la mostra.