dimecres, 1 de desembre del 2010

FUGA D'ACTIVITATS EMPRESARIALS

La darrera empresa en baixar la persiana a Simat i obrir-la a a altre municipi (en este cas Tavernes) ha estat Aluminis Simat. El llistat és ja massa llarg. Des que l'empresa de transport públic Simbus establira la seua seu social al polígon industrial del Real de Gandia fa més d'una dècada, han estat ja massa les empreses que s'han vist obligades a fugir per diversos motius. En primer lloc par la manca de sòl adequat on implantar les seues activitats, i en alguns casos per la manca de servei, com va fer la cooperativa de transportistes Alfandech, que va donar de baixa l'impost de vehicles de tracció mecànica de l'Ajuntament de Simat, i va inscriure els camions a Benifairó. Fins i tot alguna empresa constructora de Simat i que opera a Simat té el seu domicili social a Alzira.
Empreses simateres de fitosanitaris hi ha a Real de Gandia i Benifairó, una empresa simatera de venda a l'engròs té les seues instal.lacions a Benifairó, i les empreses encara simateres que van adquirir terrenys al sòl assenyalat per al polígon industrial amb la intenció d'instalar-s'hi desconfien ja de que el polígon vaja a ser realitat, entre altres coses perquè no hi ha notícies de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge sobre el PGOU de Simat.
El panorama és desolador. L'única agència de viatges que tenia Simat va haver de tancar a causa de la crisi, i un dels dos únics establiments comercials que hi ha al carrer Major està en liquidació, mentre als dos únics pubs ja no els ix rendible ni obrir dissabtes perquè Simat no té cap atractiu per als joves, i la resta de l'hostaleria desconfia de les tímides mesures que posa en marxa l'Ajuntament per tal de reactivar el sector.
Si algú a Simat té capacitat d'invertir i generar llocs de treball, ha d'acabar anant a altre municipi, mentre les possibilitats de prosperar i de desenvolupar un model propi dormen en un calaix de la Conselleria d'Urbanisme.
A tot això cal afegir que la despesa evadida a Simat (diners que les famílies simateres gasten fora del seu municipi) està al voltant del 70%. La fuga és gairebé del 100% en sectors com oci, cultura, roba o electrònica. Mal pinta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

EL PROXIM SERE JO SI CONTINUA SERRA