divendres, 3 de desembre de 2010

PERILLA EL MONUMENT ALS PILOTARIS?


S'escampen núvols sobre el recentment inaugurat monument als pilotaris al carrer del Convent. Sembla que l'administració autonòmica ha posat en dubte la ubicació per ocultar el monestir, i que va a aprofitar-se una remodelació del carrer per reubicar l'escultura.
La Regidoria d'Urbanisme ha anunciat que està enllestit un projecte de remodelació del carrer del Monestir per tal de connectar-lo amb la Font Gran i el casc antic. És un projecte finançat amb 100.000 euros que ERC li va traure al Govern mitjançant una esmena als Pressupostos Generals, i que en teoria corresponen a un projecte de sanejament de la Font Gran arran de l'episodi de contaminació de fa dos anys. No obstant, sembla que finalment serà més una intervenció urbanística que de sanejament, i que a més es pot aprofitar per reubicar el monument.
L'Ajuntament ha obert una enquesta per demanar opinió al voltant del projecte. És la primera vegada que es demana opinió, després d'haver remodelat la Font Menor, la Font Gran, el Mercat, la plaça de l'Església i el carrer Major sense haver demanat cap opinió.
Benvinguts siguen els diners però des d'Arc Iris hem de denunciar determinats aspectes. Fa no res es va renovar l'enllumenat públic de l'entorn de l'antic monestir, és a dir, la zona afectada pel projecte que ara s'anuncia. Va ser una inversió important que no sabem si és compatible amb les obres que s'anuncien ara. De tota manera, si es tenia previst remodelar el carrer del Convent, no s'entén que poc abans s'haja renovat l'enllumenat. O això, o s'està improvisant. També seria una mostra d'improvisació si finalment es reubica l'escultura dels pilotaris, que no té dos anys.
Arc Iris agrairia a l'Ajuntament que, a més de demanar opinió mitjançant esquenes, s'informara sobre com es va gestar la remodelació del carrer del Monestir i si és compatible amb la recent renovació de l'enllumenat i amb l'escultura.

3 comentaris:

SIMPATIZANT DEL BLOC ha dit...

Una situaciò molt vergonyosa per part de l'ajntament lamentable

Anònim ha dit...

#
Saps què… PP i PSOE es van aliar al Parlament Europeu per a votar en contra de l’informe Auken, que denunciava la brutal depredació urbanística en la costa espanyola, en general, i valenciana, en particular. Els dos partits espanyols i espanyolistes varen votar en contra d’un informe que es va aprovar amb 349 vots a favor, 110 en contra (entre els quals estaven tots els del PP i del PSOE) i 114 abstencions. Després d’això la Unió Europea va avisar Espanya que anava a congelar els fons europeus si no canviaven les coses radicalment. El BLOC va presentar una proposta a Les Corts per a que es paralitzaren tots els PAI’s “estranys” al nostre territori. Per supost, es va rebutjar pel PP i el PSOE.
#
Saps què… PP i PSOE estan a favor de la directiva europea sobre la pirotecnia, que tanta polseguera ha alçat. La directiva deixa en mans de l’Estat la seua aplicació, i el PP i el PSOE només fan que acusar-se d’una cosa que està en les seues mans, i s’han erigit en els principals defensors de la cultura del foc valenciana, quan sempre han actuat contra els interessos valencians. “València no és Madrid”
#
Saps què... PP i PSOE van votar en contra al Parlament europeu per a que el valencià/català fora llengua oficial, i tots els ciutadans valencians ens poderem comunicar amb les diferents institucions europees en la nostra llengua pròpia. Una llengua que és la vuitena més parlada de la Unió Europea, a pesar de no ser oficial, i trobar-se per davant en número de parlants de llengues com el portugués, el grec, el suec o el danés. Com sempre, el PP i el PSOE, amb un discurs molt demàgog, en contra de la nostra identitat.
#
Saps què... PP i PSOE permeten que les creïlles franceses velles es puguen comprar als supermercats valencians, en lloc de les creïlles valencianes; açò ha provocat que s’enfonsen els preus dels nostres tubèrculs, per si no estava prou malament el món agrari valencià. Gràcies, altra volta, al PP i al PSOE.
#
Saps què... PP i PSOE han estat en contra del Corredor Mediterràni des de fa més de 20 anys, ja que mai els ha interessat que els valencians tinguèrem contacte directe amb Europa; entre la nostra economía, la catalana i la balear, formen vora el 30 % del PIB espanyol. Una economía valenciana forta implica més consciència de poder, i això no ho poden permetre els centralistes. El BLOC ve reivindicant el Corredor Mediterràni de molt abans que ho feren els partits centralistes, i gràcies a la nostra pressió, finalment s’aconseguirà

Anònim ha dit...

Lo que dius està bé, però dis-ho tot.
Saps que el BLOC és aliat tradicional de CIU, la dreta nacionalista, burguesa,
rancia i catòlica de Cataluya, que entre altres coses ha votat en contra de la refoma laboral perquè li pareix que es queda curta.

Saps que, ací al País Valencià, el BLOC forma part de Compromis, una coalició de trànsfugues.

Seguim .....