dissabte, 29 de gener del 2011

BALANÇ DEL GOVERN TRIPARTIT

Com que el mateix equip de govern de l’Ajuntament de Simat s’encarregarà —de fet, ja hi ha qui ho ha fet— de divulgar “lo bé que ho han fet”, des d'ací destaquem el que al nostre parer no està tan bé. Molt ens agradaria poder dir altres coses, però la realitat és la que és: un govern municipal caòtic en alguns casos, autocomplaent i sense imaginació. Un govern que s’ha salvat per la campana, és a dir, gràcies als plans Zapetero i Camps, i que està acabant com el ball de Torrent, cadascú tira per on vol i tots miren per damunt del muscle. Un desgavell que s’ha significat pel següent:

  • Cap de les actuacions dutes a terme pel tripartit ha servit per a atacar o pal·liar el principal problema de Simat: la falta de treball i la falta d'un projecte de futur per a tota la col·lectivitat simatera.
  • Seguim sense un pla general d'ordenació urbana acceptable i acceptat. Un pla general que siga acceptat per tot el món i sostenible.
  • Seguim sense un projecte de desenvolupament econòmic, bé siga industrial o turístic. El tripartit no ha donat ni una idea, perquè actua a salt de mata.
  • Hem tingut una pujada abusiva de tarifes —taxes i impostos municipals— i una mala gestió d’estes, ja que eixien al cobrament totes d'una vegada, ofegant econòmicament alguns veïns i veïnes.
  • S’han utilitzat fons externs per a obres innecessàries o com a mínim polèmiques (i damunt, d’una estètica deplorable), com ara la Font Gran, la Font Menor, el carrer Major), escultures de dubtós gust en la meitat del carrer...etc.; obres que no s'han consultat amb ningú, i en el millor dels casos han dividit completament a l'opinió pública.
  • S'han efectuats actuacions polèmiques i mal enfocades, com l'asfaltat de camins a les Foies, crispant les relacions entre els mateixos veïns i veïnes.
  • Seguim amb una Agenda 21, descafeïnada, mal planificada, amb poca participació (sobretot d’organitzacions i entitats locals), i dirigida més bé a llavar-se les mans que a posar-la en pràctica.
  • Seguim amb poca transparència en la gestió municipal, amb projectes o iniciatives que s'oculten fins a la seua posada en marxa.
  • Seguim amb la rivalitat interna del tripartit. Eladi va inaugurar les seues obres. Agustina inaugura les seues i Joan Serra no vol acabar la legislatura sense inaugurar la seua obra. Per això, es cau en la improvisació, l'empastre i la polèmica, al posar en marxa iniciatives, com l'enquesta sobre la remodelació de l'entorn del monestir, sense que s'assabente la resta de la corporació i incomplint la legalitat (en aquest cas, la Llei de Protecció de Dades).
  • La participació ciutadana està en els mínims. Si en l'anterior legislatura, Arc Iris va aconseguir omplir el saló de plens, el tripartit ha aconseguit que als plens només acudisquen els assessors a sou i algun familiar.
  • Seguim sense complir el Codi Ètic (presentat per EU-Arc Iris), aprovat a principi de la legislatura, la qual cosa demostra el caràcter i les maneres dels que haurien de ser exemple en la seua aplicació.
  • S’ha fet clientelisme des de l’Ajuntament i s’ha practicat certa forma d’amiguisme, en determinats casos (que ja comencen a ser escandalosos). I el pitjor és que els membres del tripartit (quasi tots) no tenen consciència d’eixa pràctica.
  • I per descomptat, seguim sense saber (i els còmplices que ho saben tampoc ho diuen), qui va ordenar llevar el carrer d’Al Tall.

I amb estes perspectives, és que ens encaminem cap a les noves eleccions municipals del 22 de maig.

38 comentaris:

Anònim ha dit...

Vos han faltat una serie de coses que també son un desastre:
la millora del carrer del pou.
la millora del carrer de l'esglesia.
la nova biblioteca
remodelació del poliesportiu
el jardi de la ribera de la vaca
el campus esportiu pels xiquets
el casal jove
el pla estrategic de turisme

Tot un desastre!

Anònim ha dit...

Veïns doncs ja ho sabeu:
a votar, i no us atureu
veïns doncs ja ho sabeu:
a votar i no remugueu
veïns doncs ja ho sabeu:
a votar i no pareu
veïns, vinga vota,
vinga va, mecagen vota
Sí, senyor/a, que està molt clar
Els vots són raons
per donar tombs i més tombs
i no tindre que donar comptes...

Anònim ha dit...

I que em digueu d'arreglar el mercat i fer-lo peatonal?
o de restaurar els arcs de la font del cirer.
o de portar tanta musica en valencià.
quin dessastre! si a botifarra van a empadronar-lo en Simat!

Anònim ha dit...

S'enrecordeu que feliços erem quan governava el PP i s'arreglaven les façanes de les esglèsies del poble i els camins per anar a vore els bancals abandonats gràcies a la política del PP? aiii que feliços erem!

Anònim ha dit...

Quanta rao té l'article:
Ja s'encarregarà qui toque de comptar tot lo bo.
Al menys algú diu lo que no és tant bo.
I encara es molestarà i es sentiran tot ofesos.

Anònim ha dit...

Carrer major i Av Font menor amb arbres i voreres amples. quin desastre,
el Pgou amb poligon industrial enviat i a falta d'aprovació per la generalitat. fatal!

Anònim ha dit...

Si tingueres vergonya sapo del bloc no diries tantes bestieses, ni tens vergonya, ni coneixiement, deixa de donar la llanda, dona fàstic entrar aqui i vore sempre la teua propaganda infame als comentaris

Anònim ha dit...

I la faena? On està? No hi ha faena, ni llocs per a aparcar, els bars estan buits, les botigues venen poc o tanquen, algún almacent no paga, paguem més llum , més aigua, el gas més car, el menjar el triple, ens apretem tot el que podem i més. No podem treballar, no guanyem diners. PERO L'AJUNTAMENT S'OMPLI LES ARQUES DE LES DENUNCIES DELS P.L. Es que van a comissió? Quan més denuncien més guanyen No?

Un ciutadà "CREMAT" pel seu poble.

Anònim ha dit...

Quin desastre! els camions ja no aparquen en el poble i tenen lloc per aparcar com en qualsevol poble. Serà possible?
Els solars tancats i nets. Això on s'ha vist!
Hi ha un voluntariat mediambiental per prevenir incendis. Això no pot ser!
....

Anònim ha dit...

Després de 30 anys de democràcia sembla que alguns encara no s'han enterat de dos coses:
Qui governa ha de fer coses ( a ser possible ben fetes) y donar exlicacions.
I qui està a l'oposició ha de dir lo que li pareix que no està tant be i demanar explicacions.
És prou senzill, cre jo.

Anònim ha dit...

quin desastre valldigna.cat ha estat intervenida pel govern del japó..
jajajajajajajajajajajaajajajajajajja

Anònim ha dit...

hi ha gent que li pareix que hi han coses ben fetes i s'atreveix a dir-ho i pareix que despres de trenta anys de democracia no s'enten, es prou senzill crec jo tambe.

Anònim ha dit...

PARLANT DE SOLARS TANCATS I NETS.....
Hi han molts solars que están tancats amb ferros (més barato) i transllucit, es veu la brossa creixer dins........... NO TOTS ELS SOLARS ESTÁN TANCATS!!!!!!!!!!! De qui son??? Están entre la rotonda on es va cremar la Falla de Sant Antòni (alguna vòlta) i l'Escòla.

Simpatizant del BLOC ha dit...

Hem de recordar també la projecció al turisme Simater hauríem de ser un poble de una bona activitat económica i el que som es un poble que conta parats...

Anònim ha dit...

Ai simpatizant...això a qui tinga competencies en ocupació. Camps i zapatero. els ajuntaments ni este, ni el de barberà, ni el de gandia, ni els que governe EU poden fer molt. Poden fer cursos com el de monitor de temps lliure que ha acabat ara amb un èxit bestial, per cert.

Anònim ha dit...

El voluntariat ho va fer tan bé que li van llevar la subvenció. I damunt s'ha cremat tot el terme.

Anònim ha dit...

Estos d'arc iris encara diuen algunes coses, que en els de l'ajuntament no tanteres de res.
Quan t'arriba algo, ja està tot pensat i diseñat.

Simpatizant del BLOC ha dit...

Jo agrairia que digereu o es posareu un seudonim, jo simpatizant del Bloc almenys pots saber de quin partit soc simpatizant i quins comentaris no com els que posen anonim i critiquen, estic en el comentari de El voluntariat ho va fer tan bé que li van llevar la subvenció. I damunt s'ha cremat tot el terme. Vec que el voluntariat ha sigut molt profitos, bueno almenys l'any que ve no es pot cremar res mes que el cervell a algun geni de l'equip directiu l'ajuntament

Simptitzant de ningú ha dit...

Si que es senzill, si.
Els que manen porten 30 anys diguent-mos que tot està bé i mira Simat com acabat, un poble de tercera, sense treball i una joventut abandonada i sense perspectives de res.
Aixì. si, tenim arbrets al carrer major i els camions ben aparcats.
Ha valgut la pena esperar 30 anys

Toni Vercher ha dit...

Parlant de "Al Tall", com és que el vostre Blog no s'ha fet ressó de les dues presentacions del llibre de Víctor Mansanet (regidor d'EU-Arc Iris) que s'han fet a la nostra comarca? No heu publicat res ni de la que es feu a Simat al pub Dalt la Font, ni la que s'ha fet este cap de setmana al Casal Jaume I de Gandia, no ho comprenc...

Anònim ha dit...

Que tot està bé???? això sols ho ha dit asnar d'aspaña i camps de la requion valensiana. que tot està be diu! 575.000 aturats i la taronja en terra. qui pot dir que tot està bé? ni simat, ni benifairó, ni valencia, ni sabadell.

Anònim ha dit...

quin desastre,agustineta no teu prou diners ni per modelets ni per perruqueries, xe quin desastre !

Anònim ha dit...

A Simat, feina, oventut i participació son temes "tabu".
Algunes de les feines que ha donat l'ajuntament, a dit o amb condicions ja preparades.
La joventut sense saber cap on tirar.
La participació a sero (als plenaris ja no van més que els que cobren i les poques reunions amb comerciants o veins no han servit per a res)

ARC IRIS SIMAT ha dit...

A TONI VERCHER: Error company. Arc Iris va donar complit compte al seu blog de la presentació del llibre de Víctor Mansanet quan es va fer al nostre poble, que és el nostre àmbit. (http://arcirissimat.blogspot.com/2010/12/victor-mansanet-presenta-hui-simat-el.html). A més, hem informat puntualment de totes les rodes de premsa de Mansanet com a coordinador comarcal, com a representant del corrent Nacionalistes d'Esquerres, i de les iniciatives d'EU a les Corts, quan, tot cal dir-ho, no en tenim cap obligació. El que et deuries preguntar és quantes vegades la web d'EU se n'ha fet ressò d'alguna activitat d'Arc Iris. Salut.

home pudent ha dit...

i al trinquet que an digeu del trinquet algu sap dirme rres del trinquet,o per al esport autoctono rres de rres.

al tio de la vara ha dit...

que collons del trinquet,ara lo que mola es al padel,que no ten asabentat de la escibisio del disapte,cuatre jugaors a 70 euros casi 10mil duros d'abans,per a una vintena d'espectaors,comprat unes rraquetes no em preguntes a on i penja els guants que tot el que ve de fora sempre es millor que lo d'aqui.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :
No patiu, tot el que falte ho pague jo !!!

Anònim ha dit...

No eren vint, sols estàven els concejals i algú més.

Anònim ha dit...

El trinquet val 500.000€ si cregueu que podem gastar-nos quasi cent milions tal i com està la cosa.

Simpatizant del Bloc ha dit...

Fer el trinquet nou ens constaria uns 120.000 euros si vosaltres voleu gastarse 500.000 si que sou espavilats, gran gestió d el'ajuntament ni un trinquet ni l'altre gracies Juli

TONI VERCHER ha dit...

En eixe cas company, disculpes, ja que només pretenia ser un suggeriment. No obstant, convindreu amb mi convindreu amb mí que aquest blog, fent ús de la seua llibertat (faltaria més!!), tampoc té l'obligació de seguir l'actualitat d'altres col·lectius polítics locals (tot siga dit situats ideològica i políticament prou més llunyans...) i li ha donat complida informació.. Salut i rebolika...

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU:
No us preocupeu, el trinquet el pague jo

Anònim ha dit...

Toni Vercher: Tots sabem que el que fa esta web es assessor del Psoe a Valencia, per tant poca critica a qui et dona de menjar i poca crítica a qui es amic de tota la vida (en aquest cas el cap del PP). Hi ha algun regidor que envia les notes de premsa de la seua activitat en l'ajuntament de Simat perque se li publique i se li publica faltaria mes amb totes les alabances que li calen, la culpa la teniu vosaltres per delegar la comunicació d'EU de Simat a una persona del PSOE de València.

home pudent ha dit...

a la nonim de dalt,ja saps tu que al que fa aquest full es assessor del psoe, o eres adevi o ja saps prou rei ja saps prou,i per lo que respecta al trinquet,mes aura costat el convent i no n'en fet un nou,que aguantar el segon trinquet mes antic de arreu de tot el pais valencia no val diners,tu aspavilat simpatisant del bloc,en aquesta vida tot no son al euros la autoestima l'identidad i l'es propies arrels d'un poble tal vegada valgem mes que els diners.

Simpatizant del BLOC ha dit...

Ya se que tot no son euros home prudent pero si ens demanen els amos del trinquet 1 milió, jo crec que l'ajuntament no esta per a estes despeses es la meua humil opinió

Anònim ha dit...

O siga que la gent del BLOC pot anar en les llistes del PSOE (a que si, Juanma,)pero ací no es pot parlar del PSOE.
Perque si parles mal eres de dretes i si parles bé eres un venut.
Curioses les vares de medir.

home pudent ha dit...

doncs tens tota la rrao simpatizant del bloc un millo d'euros es un millo d'euros,pero ja no parle anivell d'ayuntament,que si el convent te set secles el trinquet va per a tres,algo mes espodria fer,pense jo,ara que tampoc heuse,i per lo que diu l'anonim de dalt,no avia jo caigut en el conter que el democrata i cristiano el patriota el reverendisim senyor juanma mansanet anava en la llista de psoe al cap i casal.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :
No patiu, si fa falta un milió el pague jo.