dilluns, 5 de setembre del 2011

TAVERNES, L'ESQUERRA I ELS BOUS

Article de Marc Cabanilles (Publicat pel Levante el 2-9-2011)

En La Valldigna, estem patint una greu crisi, com a conseqüència del nul valor de la taronja, la falta d'un sòlid teixit industrial i la caiguda de la construcció. Tot i això, tots els ajuntaments, siguen de dretes o d'esquerra, segueixen obstinats a gastar part del seu pressupost en els bous, siguen de plaça o de carrer.
En Arc Iris ja vam proposar per a Simat, que no es feren bous i es dedicara el pressupost a coses més urgents. Ni cas. Ara tenim una cooperativa tancada, i l'altra a punt de tancar, però hem tingut bous.
Ara li toca el torn a Tavernes. I ací estan les paraules del flamant alcalde del BLOC (imagine que recolzades pels seus socis del PSOE i EU), que diu "haver escoltat" al seu poble que vol bous, i apel•lant al sentit cívic de valleros i valleres perquè es respecte als animals. Pura hipocresia. Hauria d'aprendre primer el significat de la paraula respecte.
No hi ha respecte quan se solta a un ésser viu enmig d'una multitud que assetja, crida, espenta, fa burla, les fa xocar contra ferros i barreres, ....... Que no ens vinga amb la història que no hi ha maltractament. Hi ha maltractament físic, psicològic i moral, encara que es vulga negar per a tenir la consciència tranquil•la i a l'electorat content (i més en temps de crisi). I per a rematar, l'alcalde vol justificar els bous com que són una tradició del segle XIX. Doncs tornem a l'esclavitud que encara és una tradició més antiga, (encara que al pas que anem, no tardarà a haver de nou esclaus). Potser treballant amb esclaus, la taronja aniria millor.
De moment, aquesta és la gran aportació de l'esquerra vallera al respecte al dret dels animals: Passar de fer-los patir en una plaça de bous tancada, a fer-ho en el carrer. És més democràtic. Un gran pas per a la humanitat. Uns quants gestos més com aquest, i les eleccions estan guanyades de nou dins de quatre anys.
I el més greu, és que en aquest precís moment es donaven tres condicions ideals per a haver suprimit els festejos taurins: Tota una legislatura per davantun govern d'esquerra multicolor i una crisi galopant que espenta a l'austeritat i l'estalvi. Però ni amb estes condicions ha sigut possible. Per cert, no sé perquè es diu festeig a una cosa, on el principal protagonista és el que pitjor ho passa. És com si en un "festeig nupcial" es martiritzara als nuvis.
Se suposa que la gent d'esquerra hauria de tenir una sensibilitat especial (amb aquest tema i amb molts altres), perquè no és de rebut que uns éssers vius que se suposa són intel•ligents i civilitzats, es divertisquen a costa de maltractar a altres éssers vius, que vist el vist, sembla que són més civilitzats que els humans.
I este és el problema que té l'esquerra. Que quan governa no fa res diferent al que fa la dreta, i per açò, al final a la gent li és igual votar a uns que a uns altres, i el vot es decideix en funció de qui és més bonic, de qui va millor vestit o de qui és més simpàtic. Total van a fer el mateix i en el fons res canvia.
Ens passa en economia (ahí tenim a Zapatero amb les seues mesures econòmiques). Ens passa amb les institucions (ací tenim a l'esquerra vallera en la presidència d'una institució moribunda i inútil com la Mancomunitat de la Valldigna). Ens passa amb la religió (rebent al papa com un déu o usant el càrrec per a ocupar un lloc preferent en les actes religiosos, siguen misses o processons).
Se suposa que amb l'esquerra les coses haurien de canviar. Se suposa que els mètodes haurien de ser diferents als de la dreta. Se suposa que les maneres i les actituds no poden ser els mateixos que quan governa la dreta. Perquè si no ha de ser així, si res ha de canviar, governe qui governe, que estem fent?, per a què estem lluitant?, que esperem que passe?, que siga l'esperit sant el que comence a canviar les coses?.
Si no comencen a canviar les coses quan l'esquerra té majories absolutes, quan s'han de canviar?, quan siguen a l'oposició?.

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sou tan PPeros???? No té res de mal pero podrieu RECONEIXER-HO. Quan el PP mana en Tavernes i no en Simat, a criticar al govern simater... quan el PP mana en Simat i no en Tavernes, pues ara toca criticar al govern de Tavernes(ja van dos notícies seguides i això que esta web es d'un partit simater i no de Tavernes)

Anònim ha dit...

Si has llegit l'articul, torna-lo ha llegir perque sembla que no t'has enterat.
Si critica a les esquerres es precisament perque no fan lo que deurien fer com a esquerres que volen ser.
I ben clar que ho diu l'articul.

Anònim ha dit...

O siga que criticar al PSOE de Simat per voler un camp de golf, o al BLOC de Beni per que ens va deixar en el cul a l'aire amb la linea d'alta tensió, o criticar al tripartit de Tavernes per fomentar el maltracte animal .....
Això es ser pepero.
Entonces que es ser d'esquerres?

Anònim ha dit...

Si clar, el bloc a tavernes esta fento tot mal, el PP a simat esta fento de categoria, total te el poble ple de rates i aixo li quedara a ells este hivern les rates perque en les 2 copes tancaes soles quedaran les rates, i que?no, no pasa res, el bloc a tavernes fa bous al carrer

Anònim ha dit...

El BLOC de Tavernes fa les coses mal quen es diu d'esquerres i fa coses de dretes.
I en les cooperatives, la culpa no es ara del PP ni era antes del PSOE.
La responsabilitat hi haurà que buscar-la en els socis i les directives que ells mateixa han elegit.

Anònim ha dit...

xe faena no ne tenim pero podem anar als bous,hi ha que mirar la part bona

Anònim ha dit...

Sóc d'esquerres i per això estic completament d'acord amb l'article de Marc. Les seues reflexions no tenen desperdici. És així.
Només discrepe en considerar al Bloc com un partit d'esquerres. Potser eixe és el motiu pel qual les primeres pinzellades de la seua política són idèntiques a les que faria la dreta.
Enhorabona Marc per afinar tan prim.
Malauradament, no tots ho veuen.

Anònim ha dit...

Tu donat conter de quina és la mentalitat, que quan algu critica a "l'esquerra oficial", enseguida li diuen que si es pepero, que si es de dretes, ....
De ara en davant, no li diren l'esquerra oficial. Millor diguem-li "l'esquerra incriticable".

Bloc-ero ha dit...

Molt en la linia de Marc, reflexionant per als demes sense implicar-se mai en allò que reflexiona.
No em valen les reflexions i propostes d'un grup o persona que a l'hora de governar i portar a cap les seues proposes es caga en els pantalons i no forma part del govern d'esquerres a Simat.
És molt bonic criticar, pontificar des de la trona i vore passar els bous des de la barrera, però no baixar al ruedo i treballar per fer una política d'esquerres.
Això és Marc i Arc Iris. Paroles, paroles, paroles... i afavorim PP PP i PP.
¿Quantes voltes has fet un article criticant el PP de Tavernes? I el recorde que ha governat 12 anys en majoria absoluta a Tavernes. Sembla ser que perfectament.

La veritat sobre tot ha dit...

"o al BLOC de Beni per que ens va deixar en el cul a l'aire amb la linea d'alta tensió"

Per què menteixes?
La decisio de Benifairó de firmar el conveni de l'alta tensió no la va prendre el Bloc sino l'ajuntament de Benifairo en un ple i per UNANIMITAT del PSOE, Bloc, EU i PP, partits que estaven en la corporació.
I el recorde que en eixe ajuntament EU formava part del govern municipal.

Què vas a dir-me? Que al cap d'uns quants mesos EU es va penedir i va dir publicament que se'n desdia? Si, i això ho va dir quan ja estava tot firmat i no es podia tornar arrere res.
Per que mentiu i manipuleu les coses tal com van ser?
I gràcies a això a Benifairó tenim TOTA LA LINEA SOTERRADA quant en més de la meitat del terme estava previst aerea com a Simat i Tavernes. I la linia passar, passaria.
Això perquè no ho dius també?

Anònim ha dit...

"Se suposa que la gent d'esquerra hauria de tenir una sensibilitat especial"

ES QUE LA TENIU.............

Anònim ha dit...

Efectivament te se nota que eres BLoc-ero. No podria ser d'un altra manera.
Al menos Marc parla i reflexiona publicament i posant el nom, no com altres que no diuen res o au fan d'amagat.

SIMATER TAVERNÍCOLA ha dit...

Estic flipant en el que m'acaba de passar...ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE PENSE ABSOLUTAMENT IGUAL QUE MARC...que coses més estranyes però aquesta reflexió no pot ser més encertada...JORDI ESCOLTA AQUELLS QUE T'HEM VOTAT: NO AL MALTRACTE ANIMAL!!!!!

Anònim ha dit...

tu que tens que votar locaaaaaa si estas en la catalunya mer..! visca els bous al carrer!

Anònim ha dit...

Al de la veritat sobre tot....
En primer lloc, si Ferrando (BLOC) que era l'alcalde, s'haguera negat a aceptar la linea d'alta tensió, l'hageren tingut que tirar si volien linea.
En segon lloc, jo m'estime més la linea aèria que soterrada. La linea aèria és més antiestètica, però la linea soterrada és mes perillosa per a la salut, perque la aèria va 30 metros de les persones, i la soterrada la tens a un metro quan passeges per l'horta.
Aixina que el soterrament tampoc es ninguna ganga.

Anònim ha dit...

OSTIA TU,avore cuant em paseu per aci el manual del bon esquerrà,estic alucinant.me he criat tota la vida en pares esquerrans,a la dreta no la an poguda vore ni en pintura,i com he begut de eixa llet pues me san quedat els mostaxos blancs,i he segut esquerra tota la meua vida,pero ara resulta que si ma agrden els bous al carrer que fem,em borreu?,si la linia va per dalt o per baix,depen de lo que mes me estime sere mes ò menos.si a lo millor hi han fatxes que li agraden menos els bous que a mi pero segur que les condicions de treball que san aconseguit gracies a les esquerres ma agraden molt mes que a ell(per donar un example),que fem de repent ell es el de esquerres i jo el fatxa.em pense que estem perdent els papers.

Anònim ha dit...

No hi ha cap manual xicot.
El que hi ha que fer es RESPECTAR.
Respectar a les persones (la seua dignitat,el seu treball).
Respectar els animals.
Respectar el medi ambient.

Ah i les condicions de treball que s'han aconseguit gràcies a les esquerres durant més de 100 anys de lluita, estem perdent-les en quatre dies, gràcies a altres que també es diuen d'esquerres.
Pero sembla que no se'ls pot criticar.

Anònim ha dit...

Amic de les 18:41

La linea aeria els cables no porten cap tipus d'aillament.
La linea soterrada els cables van enfundats dins d'una capa d'aillament prou grosa. Fins i tot es diu que emeten molt menys emissions que els aeris.
o siga que el que dius no es cert.

Tu no estas tot el dia davall de la linia aeria ni tampoc damunt de la soterrada, per tant poca diferencia trobaràs.

Anònim ha dit...

I tots eixos que mengeu carn de bou, de vedella, de corder, de pollastre i conill,, tots els que sou carnívors ¿com respecteu els animals?
O siga són bons per a menjar, per a empasar-nos-els, els matem o els sacrifiquem per al nostre costum, però això esta bé, es més digne que els bous al carrer.
No sou un poc hipocrites? A no ser que l'esquerra ara resulta qua no menja carn, tots son vegetarians, amb la qual cosa podriem fer la mateixa reflexio parlan de plantetes.

Xe, que açò es una merienda de negros i de respecte als animals res de res. Els uns juguen amb ells i altres se'ls mengen.

Josep Lluís Alberola ha dit...

Em sembla interessant aquest blog, però és curiós la por per signar qui som els que opinem lliurement i amb respecte a totes les ideologies. Els anonims donen poca credibilitat, per tant pense que tornaré a opinar quan els autors donen la cara. El debat tindrà més qualitat i la llibertat d'expressió serà més coherent. Salut.

Anònim ha dit...

Jo no estic a favor dels bous al carrer, mé bé en contra. Però el que no em pareix bé és el fet que els de l'Arc Iris tinguen tan entrevessat al Bloc. Home! porte un ramat d'anys llegint aquest blog i mai he vist una crítica la PP de Tavernes, tot es quedava en criticar al govern de Simat, sobretot a Bloc i Esquerra. A més, Juli el del Bloc era com un dimoni, anomenant-lo Juli BES, per ser de la corrent amb mateix nom dins del Bloc. Ara que Juli és del PSOE ja no hi ha critica a fer. Qualsevol actuació que feia l'ajuntament de Simat era motiu de critica, fins i tot les de profit com la rampes per passar minusvàlids. Que si es posa la senyera(quatribarrada) al balcó de l'ajuntament també. Ara ha vingut el seu Sebasbian i la critica a l'ajuntament de Simat s'ha acabat. I com tots sabem este blog s'alimenta de la crispació, i com Serra ja no pinta bola doncs canviem de poble que allí està manant el Bloc(amb suport de Carineta, d'EU, naturalment.

Anònim ha dit...

Estan tocant per telèfon desde la Cosiva per a que el divendres de matÍ anem a pagar els 2000 eur. i si no ho paguem ens borren de ser socis,NO FIRMEU NINGUN PAPER!!.

1-en la reunió tot van ser paraules i no ens van donar ni un sol document.
2-no fan una segona reuniÓ per a pagar els 2000 euros,NI VOTAR, tenen por de que estem tots els socis junts recordeu esta frase "la union hace la fuerza", volen que anem de un en un.
3-en els estatuts de la coperativa, ¿on posa que ells poden pendre eixa decisió?

NO OBLIDEU QUE ELLS SON IGUAL SOCIS QUE NOSALTRES.

Anònim ha dit...

soc lectora de 'arc iris' pero estic un poc decepcionada pq tots els dies entre per a vore si eu posat algo de les coperatives i RES.
Els comentaris politics estan molt be
però ara necessitem parlar dels nostres problemes,si no teniu res que dir de les coperatives poseu un titular que pose: COPERATIVES DE SIMAT
i la gent que pose els seus comentaris i que es desfogue pq ho necessitem.gracies

Anònim ha dit...

Quan no hi havia política que ho enmerdara tot, en la prehistòria les persones ja caçaven animals.
La diferència entre els primitius i ara, es que ells ho feien per a sobreviure i no se'ls ocurria fer patir als animals per a divertir-se.
Clar que diuen que mosatros som més inteligents, però encara està per vore.

Anònim ha dit...

A mi em pareix bé que es critique a qui no complisca el seu programa o no actue segons la seua ideologia.
La dreta fa lo que fa perqué es la seua ideologia i seu creu. No han canviat mai (ni canviaran).
En canvi, l'esquerra quan arriba a manar pareix que s'oblida del seu ideari, i fa coses que no deuria.
I això és lo criticable.

Anònim ha dit...

Entereu-se bé, perquè no hi cap cap manera d'aillar el camp electromagnètic. El camp elèctric si, però el electromagnètic no.
I discutir si soterrada o aèria, es com discutir si el matem en guillotina o a garrote vil.
Aixina que deixem-ho estar.

Anònim ha dit...

i a lo millor el que mes es calfa el cap en estes coses es fuma dos paquets al dia saps??? home i no em negaras que es una altra via per anar pronte a vore san pere no?
ahi eu deixe.