dimecres, 29 de febrer del 2012

INQUIETUD ENTRE ELS COMERCIANTS

La imminent obertura d'un nou supermercat i una botiga de multiproductes de baix preu està causant inquietud entre els comerciants a Simat, alguns dels quals han demanat auxili al govern local per analitzar les possibilitats, pràcticament nul.les, de limitar la concessió de noves llicències d'obertura.
Segons la informació a l'abast d'Arc Iris, la cadena de supermercats Dia ha demanat llicència d'obertura d'un establiment al carrer Ausiàs March, sembla que amb activitat franquiciada, i la botiga de productes de baix preu està a punt d'obrir al carrer Major, a l'antic local de l'empresa Electrogas Simat.
Les xicotetes tendes d'alimentació es voran afectades amb tota probabilitat per l'obertura d'un segon supermercat, mentre que la nova botiga de productes de baix preu afectarà a diversos establiments d'activitat semblant.
L'Ajuntament està obligat a concedir llicències, atés que es tracta d'actes reglats. Per tant, la solució no està en limitar l'activitat, sinó en millorar, profesionalitzar i augmentar la qualitat dels comerços per tal de garantir la seua competitivitat. L'Ajuntament no ha fet res per recolzar el xicotet comerç més enllà de promoure una rifa per nadal entre consumidors. Caldrien polítiques dirigides a promocionar el comerç local per tal d'augmentar el nombre de clients. No es tracta tant de buscar nous clients, com de recuperar els que conformen allò que anomenen despesa evadida, conformada per tots els simaters que fan les seues compres fora del municipi, a grans superficies o cadenes d'alimentació. Només en retindre una tercera part de la despesa evadida, a Simat podrien sobreviure molts més comerços dels que hi ha ara en actiu.

39 comentaris:

Anònim ha dit...

tot siga pa bé si col.loquem a tots els del P. VIXCA LA PISTA !

Anònim ha dit...

el tema del supermercat DIA encara esta molt embastat.estos supers no monten supers.son franquicies i el que fan es buscar clients"pobles" que vullgen entrar.ells busquen el local,l'acondicionen i despres busquen al pardillo que vullga caure.de moment encara no l'an trobat i no es de extranyar ja que les condicions son les seguents.
-el pardillo es quedara en el 8% de la venta BRUTA mensual.
-per comensar a parlar li tenen que fer un AVAL BANCARI de 25000€.
-per seguir parlant ells et tenen que vendre tot el genero que capia dins del super i segons els metros de la rivoli el calcul el tenen en 75000 ò 80000€ de genero.
-donen 60 mesos per a pagar el primer pedido pero tenen que tornar al banc a per un segon AVAL BANCARI de eixos 70000 ò 80000€.
-o siga que ja fa falta un aval de casi 100,000€ que estan els bancs ara guapets per anar avalant estes fortunes,com no vaja el lele no se jo...
-despues el que agafa el super te que pagar l'alquiler siga quin siga el tracte que hagen fet ells en l`amo del local,llums,aigua,sous, impostos,ss,etc.
SIMULACIÒ DE NEGOSI;
VENTA DIARIA:3000€ (maxim) x 30 dies= 90000€ x 8%=7200€ BRUTS.
ALQUILER=1000€-LLUM=1500€(IVERN)3000€(ESTIU)"aires acondicionats,neveres i congeladors a tope"
SOUS(minin 3 persones)MES SS=4000€+Ò-.
i que no ixca res mes que el sueldo del franquiciat tambe te que eixir.

Simater a València ha dit...

Este matí impresionant manifestació de estudiant a València, on diversos estudiants simatres s'han aderit a la protesta contra el que ens imposa el govern de Fabra, el de Rajoy i en de Rita, al voltant de uns 25.000 estudiants i estudiantes han recoregut els carrers de València, a pesar de les informacions que es donen la manifestació ha partit de la falultat de dret a les 11:30 baixant per el carrer Ramón Llull, fina a Blasco Ibañez, que s'ha unit amb la manifestació convocada a les portes de la facultat de Història, de allí els estudiants hem anat fins a la plaça de la reina, la presencia policial ha sigut quasi testimonial, per a dema alguns grups intenten organitzar-se per a fer una manifestació moments abans de la mascletà, la policia disposa ja de esta informació per tant es preveu que intente boicotejar, aquesta protesta pacífica, com totes les que s'ha produit des de dimarts passat...
continuare informat

Anònim ha dit...

Jo comprava a Simat fins que hem van denunciar per mal aparcat davant dels establiments comercials mentre comprava...així que ja no compre i aparque en el parking del super, que es gratis i no em denuncien. Preguntar per un tal Lliberato.

Anònim ha dit...

pues a l'altra aparques be,vatges on vatges,que no esta el mon ple de aparcaderos per a voste "MONSIEUR"

Anònim ha dit...

jo compraré on siga mes barato que la bujaca la tinc molt buida

Anònim ha dit...

jo tambe,i si necesite fer algo als bancals liu dire a qui menos em cobre a l'hora,i si tinc algun remendo de obra,fontaneria etc.tambe buscare el que menos em demane,que no soles les tendes tenen poder de ser unes mes barates que altres ,els homes tambe.

Anònim ha dit...

Esta clar que tots deuen buscar el més barat tinguent en conter com està la gent de asfixiada econòmicament. Durant tota la història els tipus de negocis han anat evolucionant, ara potser deuran tancar 3 persones els seus negocis pero també el Dia llogarà a 3 persones que estaven sense feina... al final es algo positiu per a Simat ja que la gent de la Font Menor tindrà un establiment prop de casa on comprar més barat i els ajudarà en la seva lluita diària per arribar a final de mes.

Anònim ha dit...

darrere de tot axó no ni han alguns exregidors del tripartit? si es per donar faena benvingut siga si no ja estem be

Anònim ha dit...

Pues sí, l'anònim del 29 de febrer de 2012 19:30 té tota la pinta de ser un regidor dels TRITEJEROS

Anònim ha dit...

estem parlant de lo mes basic i principal, que es menjar, que hui en dia hi ha a qui li costa molt aplegar a fi de mes i tinc que mirar centim a centim per a poder SOBREVIURE. El que pot llogar un obrer ara es perque li sobra per a menjar, no feu comparacions (1 de març 9'34)

Anònim ha dit...

1 de març de 2012 17:05 Més be dit impossible.

Anònim ha dit...

eixos comerciants que san queixat tambe van fora a comprar a grans magatzems igual que tots.

Anònim ha dit...

ostia tù que listo eres 20:26,com ten as adonat que a simat ningu fabrica i te que comprar per a vendre? ssssssssss no liu diges a ningu no fos cosa que sen anteren tots.......

Anònim ha dit...

que voleu dir que els magatzems compren als centres comersials y ens au venen al doble de car a simat,an rao anem foro a comprar

Anònim ha dit...

que animalades dius 12:00.pero tu no sapas que a angelita li fan la roba a la fabrica de elena?,i que les fruiteries tenen un bancal al corral que tots els dies els dona fruita i verdura?,i que les carniceries tenen una granja a cada una i maten els cerdeos i corders de bon mati?
no mèxtranya gens que ten vatges FORO,encara que jo crec que ja fa temps que deus de estar FORO.

Anònim ha dit...

arrea que els cerdeos.....

Anònim ha dit...

deu si que eres curt si. fins ahi as arribat i prou rei en la errata?

Anònim ha dit...

A angelita li portarà la roba Inditex, però si algú ha de guanyar un duro m'estime més que el guanye Angeliga que Mollaro, tarròs, perquè si angelita guanya un duro, un duro que es gastarà, si pot ser al poble, i si no el guanya, no se'l gastarà. Qui cull les taronges del terme? Els collidors d'Alzira? Pues allí es gastaran els duros. Tot és una roda.

Anònim ha dit...

Les tendes de Simat no compren a grans superfícies, compren a mercats d'abastos i a cash and carries, on només poden comprar els autònoms, i no els particulars.

Anònim ha dit...

El problema ací està en que un dels pobles amb més gent amb problemes econòmics (centrat quasi exclusivament amb la agricultura, que va de mal en pitjor) deu tindre el ratio més alt de botigues de productes bàsics/habitant de la provincia. Lògicament això significa que la gent amb dificultats per arribar a final de mes(o sobreviure que diuen alguns) està pagant més que altres localitats pels productes bàsics i això és injust en esta crisi.

Anònim ha dit...

Pues fem un economato.

Anònim ha dit...

19:45.et dire que les grans superficies an creixcut exactament al mateix ritme que ha anat creixquent el poder adquisitiu del personal,aso a segut perque a tots ens ve molt be anar a un lloc que hi haga de tot i carregar el carro "mes barat".pero eixes carretades de un minim de 80 ò 90 € a la setmana ens ve com el cul.cuant menys dines han hagut en este poble i en la majoria de pobles era cuant mes tendetes em tingut.mes que hara i totes an aguantat fins jubilarse.tendes,forns,carniseries.que encara que a tu et semble raro a cada un es dedicava a vendre un tipus de "aliment basic".
res que t'informes millor abans de dir res i empau!!!

Anònim ha dit...

Algu pot descifrar el jeroglífic egipci del de les 11:26???

Anònim ha dit...

Disliu a Serra que parla el mateix idioma

Anònim ha dit...

jo tampoc he entes el de les 11:26. podries parlar en cristiá?

Anònim ha dit...

11:26 que t'informes tu millor abans sobre ortografia i escriure frases coherents i no li pegues eixes pallisses al diccionari que l'has deixat KO al pobre

Anònim ha dit...

Pues jo e vist jent que te una botiga a simat de baix preu a mercadona y jent que te una botiga de menjars a decatlon.

Anònim ha dit...

Ens has tornat a deixar igual amic... "sigue probando"

Anònim ha dit...

soc 11:26 que no tinc res a vore en el de 21:26,pero a vostres ilustres eminencies vos importa una mer...que siga el mateix com no ,ja que jo li pege patades al diccionari pero vostes li pegen patades a les persones i aneu a saco,XULOS DE MERDA.(voleu la traducciò)crec que no perque degeu tindre les orelles podrides de tantes voltes que vou auran dit.au

Anònim ha dit...

No comprenk aquesta endevinalla pots repetirla en cristia 18.14 per favor.

Anònim ha dit...

18:14 Ale molt be, per lo vist ja t'ha corregit algu el comentari. Ara a tornar a l'escola que hi ha molta feina per davant

Anònim ha dit...

Corregir lo que es diu corregir... no està molt ben corregit

Anònim ha dit...

TRADUCCIÒ PER A IMBECILS DEL COMENTARI DE 18:14.
-XULOS DE MERDA=XULOS DE MERDA
-LI PEGEU PATAES AL PERSONAL=LI PEGEU (PATADES)AL PERSONAL.

Anònim ha dit...

Ahí va 19:22
PEGEU...?

Anònim ha dit...

PERDÓ 19:28

Anònim ha dit...

aixó va posanse interesant

Anònim ha dit...

Cuants catedràtics hi ha ací!!!!
pareix mentida que que hi haga tanta crisi a simat en lo listos que son tots.
Pq es claveu en les faltes d´ortografia q fa la gent? Això és pq no sabeu q criticar i es fixeu en l´ortografia.
AAAASteu poc torrats. Açò és un blog de poble, no és un blog de la BBC.
En conter de parlar sobre el tema esteu fent la ma escrivint comentaris basura.

Anònim ha dit...

que bo eres 13:30.el que parla clar tots lantenen,encara que esperat a que ixquen els ninots estos catedratics i voras com alguna cometa posen o lleven.