divendres, 20 d’abril del 2012

ACTE EN MEMÒRIA VÍCTIMES DEL FRANQUISME


Milers de persones desafien les prohibicions de Rita Barberá
El cap de setmana passat, representants d'Arc Iris i d'EUPV de Simat i Benifairó, van estar presents en l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme enterrades en fosses comunes del Cementiri General de València.
A l'acte, convocat per nombroses organitzacions de l'esquerra política i sindical, van assistir prop de dues mil persones, va comptar amb la presència del cantautor valencià Pau Alabajos, i diversos grups de tabals i dolçaines.
Es va fer una ofrena floral als allí enterrats/des, es van escriure els seus noms, es van llegir diversos manifestos, i es van interpretar diversos himnes: El de Riego (república), La Internacional (comunistes),  A les barricades (anarquistes) i La Muixeranga.

L'ajuntament del PP, havia prohibit tot el que implica un homenatge: posar flors, fer música, fer ofrena floral al lloc on van tirar els seus cossos, posar els seus noms sobre les seves restes ... Però per a les persones que varem assistir i intervenir, aquestes fosses comunes del Cementiri General de València, porten el nom de dones i d’homes, de nens i de nenes d’avis i d’àvies que representen la talla moral i política sobre la qual s’ha de construir tota societat digna, lliure, sense censures i sense impunitat i que totes elles i ells, no només han de ser recordats, sinó que han de ser públics, recuperats i reivindicats per les seves famílies i pel seu poble.

Només van perdre el seu somni de llibertat i igualitarisme perquè els van aniquilar.