dimecres, 4 d’abril del 2012

ARC IRIS COMMEMORA LES PRIMERES ELECCIONS MUNICIPALS DE 1979

El 3 d'abril de 1979 es celebraren les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura de Franco i Simat es va estrenar amb un vot majoritari a l'esquerra. El PSPV va obtindre 736 vots, el Partit Comunista de Gadea y Camarena 535, i la UCD encapçalada per Luis Ramis 631. El socialista Marcelino Almiñana va ser elegit alcalde, càrrec que va ocupar durant tres mandats fins a 1991. 
Cal observar la força del Partit Comunista, que fins i tot a les eleccions generals d'aquell any va superar en vots al PSPV, 532 per 484 dels socialistes. No obstant, el de les municipals de 1979 no és el millor resultat del Partit Comunista a Simat. En les eleccions municipoals de 1991 ja en la coal.lició Esquerra Unida, encapçalada per Marc Cabanilles, hui president d'Arc Iris, va obtenir un vot més, 536, que hui és el sostre electoral d'aquesta organització a Simat. Cal advertir que l'històric de resultats electorals publicat per la Conselleria de Presidència té un error a les eleccions locals de 1987, on dóna de forma errònia 631 vots a EU i zero vots a UPV. 
Trenta tres anys després d'aquelles primeres eleccions municipals Arc Iris ret homenatge als homes (no hi havia dones) que potser amb més voluntat que encert treballaren per millorar la qualitat de vida dels simaters des de la il.lusió que comportava la recuperació de les llibertats i la democràcia.