dilluns, 25 de juny del 2012

ADICAE I EU ACUSEN ELS BANCS D'ESTAFA GENERALITZADA

Toni Verger (esquerra) i Daniel Araque (dreta)

Esquerra Unida de Benifairó de la Valldigna va celebrar divendres passat una assemblea per a informar públicament les persones afectades per les participacions preferents i per la compra d’accions de BANKIA-BANCAIXA, la CAM  i altres entitats de crèdit. En l'acte van intervindre el coordinador local d'EUPV, l'economista Toni Verger, i el tècnic de consum de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE), Daniel Araque, qui va acusar les entitats financeres implicades d'haver fet una "estafa generalitzada i enganyar perones humils". Només a Benifairó de la Valldigna, les persones estafades superen els dos centenars.
Per la seua banda, Toni Verger va manifestar que l'assemblea que convocà EU es feia per a informar, però també perquè "no volem que ens enganyen més". Més de 50 bancs i caixes d'estalvis han venut participacions preferents com si foren dipòsits sense risc, "i ara ens obliguen a canviar-les per accions i deutes", indicà Verger. Tant EU com Adicae exigeixen als bancs que donen una solució i que tornen els diners a les persones estafades, la majoria de les quals són ciutadanes i ciutadanes humils, d'edat avançada, que havien confiat els seus estalvis als bancs. "La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha de reaccionar i exigir responsabilitats als que van col·locar aquests productes tòxics", assenyalà Daniel Araque.
Araque va declarar que l'acceptació del canvi ("canje", en castellà) "no suposa, de cap manera, la renúncia a accions per la col·locació de participacions per part de l'entitat financera en base a la defectuosa informació sobre les característiques del producte proporcionat per la dita entitat". Tant Araque com Verger van coincidir que "la crisi ha destapat tota aquesta classe d'abusos i estafes". Adicae porta més de 24 anys defensant els drets dels usuaris i usuàries financers i té un experimentat equip jurídic que ha aconseguit nombrosos èxits en procediments col·lectius.
Per a més informació i per a poder reclamar per la vida legal els estalvis de tota una vida que s'havien confiat a un banc o caixa, cal posar-se en contacte amb Adicae per mitjà de la pàgina web www.adicae.net

3 comentaris:

Anònim ha dit...

tant d'esquerres que sou i no dediqueu ninguna entrada as vergonyós blog que ha fet el PP de Simat??? estan dedicant articles hasta de Escriva de Balaguer el de l'Opus Dei, agarreuse fooooort

Anònim ha dit...

Que pasa que el PSOE, el BLOC i l'Esquerra Catalana tampoc critiquen?
No tenen blog per a poder criticar o es que no son d'esquerres?.

Anònim ha dit...

I enyoooooooooooooooorrr!!!!!