dilluns, 4 de juny del 2012

MEDIA MARKT, TOTS TONTOS

Diu la campanya publicitària de la macrocadena d'electrònica alemanya Media Markt que tots aquells que no compren en els seus establiments són tontos. És una campanya irrespectuosa, atés que falta al respecte d'aquells que opten per comprar els aparells electrònics a altres llocs. Dijous passat va obrir una tenda Media Markt a Gandia, és a dir, a la Safor, i diu que va crear 53 llocs de treball directes. En realitat n'ha desfet un centenar. Preguntem, si no, als petits serveis oficials d'altres marques establits a Gandia i altres municipis de la Safor, o a les tendes de tota la vida. A més, l'obertura de Media Mark escenifica el fracàs d'una inversió anterior, la del centre comercial Plaza Mayor, on darrerament no acudia ningú, sobretot des que va obrir al costat el centre la Vital. Tot de centres comercials a la perifèria mentre els centres de les ciutats moren. 
En realitat, si Media Markt diu tontos als qui compren en altres establiments, Arc Iris pensa que quan fem realment el tonto és quan comprem a Media Markt, per posar-la com a exemple dels perjudicis de la gran distribució. Els alemanys fabriquen tot tipus d'aparells electrònics, i per assegurar-se la seua exportació, creen una cadena de distribució que obre tendes arreu del món, i tots els tontos hi van per a que els alemanys puguen continuar exportant i creant llocs de treball a les seues indústries, mentre la Merkel diu a la resta del món quines polítiques ha d'aplicar, com han de viure, i amb quants diners. De més tontos impossible. La teoria és aplicable a altres cadenes: Ikea (que arruïna la indústria valenciana del moble), Carrefour (que ens satura de productes agrícoles francesos), i no en parlem dels xinesos i les seues exportacions. 
Per tant, Arc Iris li dóna la volta a la campanya publicitària de Media Markt: No sigues tonto, compra l'expremedor de suc a la tenda del teu barri, i si potser fabricat el més prop de tu possible, encara que et coste un euro més. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha gent que no està per a pagar el doble del preu del mateix producte en una tenda del poble

Anònim ha dit...

Això s'enten però actuar aixina, un per un, és lo que porta a lo que tenim.
I d'això s'aprofiten els de sempre.
La questió és ofegar a la gent, sense matar-la, perque sino, s'acabaria el xollo.

Anònim ha dit...

Aixo de pagar el doble...hi hauria que voreu be.
El servici que et dona una tenda de barri i no et cobra val molt.
Ells si vols eixe servici el cobrer i damunt no saben ni la mitat.

Anònim ha dit...

6 de juny de 2012 17:46 = ?