dimecres, 24 de juliol del 2013

CENTENARS DE CORREDORS PRENDRAN L'EIXIDA EN LA XXIV VOLTA A PEU

Centenars de corredors provinents de diversos clubs valencians prendran demà dijous l’eixida en la Volta a Peu de Simat. Com cada 25 de juliola les 20h, i amb eixida des de la zona del Monestir, es realitzarà la cursa, aquest any amb un traçat ràpid i set mil de distància. La inscripció es pot  fer fins el moment de l’eixida a la pàgina de mychip.es o al punt d’eixida. 
La Volta a Peu de Simat, que l’any que ve complirà un quart de segle, s’ha convertit en una cursa tradicional en el calendari de l’atletisme valencià. El club organitzador, la Llebre, té una llarga trajectòiria i ampla experiència en l’organització de curses. 
El gener passat la Llebre va ser el club organitzador de la primera prova del Campionat de Lliga de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana, una competició que va celebrant-se des de 1999 exclusivament per a esportistes federats. Així, la localitat que va donar el tret d’eixida ha sigut enguany Simat, de la mà del Club de Córrer la Llebre. El recorregut presentat constava de 23,64 km i 1.244 m de desnivell amb eixida junt al Monestir de la Valldigna i per sendes històriques fins les faldes del Montdúver i tornant pel Puntal de la Drova fins una llarga baixada a meta.
La Llebre també ha instaurat fa tres anys l’sprint vertical al massís del Toro, que tot i haver-se celebrat només tres edicions, porta camí de convertir-se també en una prova tradicional per les característiques del recorregut, que el guanyador sol fer només amb 15 minuts durant els que venç un desnivell de 450 metres.