divendres, 19 de desembre del 2014

EL PP PRESENTA UN PRESSUPOST INERT I AMB POQUES PRETENSIONS

El govern local del PP de Simat ha presentat per a 2015 un pressupost tímid, gairebé inert, i amb poques pretensions. Serà el darrer pressupost del mandat, tot i que està per vore si sesrà el darrer del PP. 
El pressupost és excessivament prudent, i el govern local no aprofita l'escàs nivell de deute i per tant la seua capacitat financera per tal d'estimular activitats productives a un municipi absolutament inert al plànol econòmic.
Els comptes de 2015 estan elaborats amb un superàvit de 37.000 euros. La seua quantia global és semblant a la de 2014, amb una previsió de despeses de 2.195.000 euros, mentre que els ingressos seran de 2.232.000 euros, amb escasses variacions. Les inversions són de 177.000 euros.
La partida de personal absorbeix el 50% dels recursos, amb un increment de només el 0'3%, i la resta va destinada a despeses corrents de forma majoritària.
A la memòria de l'Alcaldia s'hi fa referència al manteniment de despeses en l'apartat de turisme "amb la finalitat de mantenir aqueest sector econòmic i buscar la seua potenciació", però aquest sector econòmic ara per ara no ha aportat res al municipi ni s'ha convertir en cap alternativa real d'ocupació i progrés. Per tant, els esforços o són erronis, o escassos. La pròpia memòria de l'alcalde admet que no es preveu cap ingrés via subvencions en matèria de turisme.
El pressupost és en definitiva poc pretenciós, excessivament prudent, i sense cap model definit de cap on es vol dirigir el futur del municipi. La capacitat financera de l'Ajuntament està infrautilitzada, un avantatge que pocs municipis disfruten, i del qual Simat no en trau profit, entre altres coses perquè no s'ha planificat res cap on es poguera dirigir una quantitat significativa de recursos provinents del crèdit. És a dir, si l'Ajjuntament es trobara ara per exemple amb un milió d'euros mitjançant crèdit, no sabria on invertir-lo. És una actitud que descriu la manca de valentia política en uns temps de pena on només l'Ajuntament pot explorar les possibilitats de prosperitat i portar-les a la pràctica amb deute si cal. 
El ple per al debat dels pressupostos s'ha convocat per a dilluns 29 amb caràcter extraordinari a les 20 hores. El dilluns previ, 22 de desembre, es debatran en comissió informativa.

Comissió d'investigació

A la mateixa sessió hi ha el punt relatiu a la comissió d'iinvestigació no permanent sobre les tasques agrícoles al recinte del monestir. La proposta de comissió, de la que formaran part tots els regidors, inclou un periode a investigar des de 2008 fins ara. 

1 comentari:

que mes dona ha dit...

En pareix correcte el article, pero perque no fas propostes en el seu cost economic en ves de criticar. Digues yo faria aixo,p aixo i val tant, avore si son viables o que. Perque qui esta fent mes inversions en el poble i en gent del poble que el actual ajuntament? Crec que se estan ejecutant cuatre obres actualmente o no, i per obrers del poble o aixo no es potencial el treball.