dilluns, 29 de juny del 2015

EL MONESTIR ENTRA A FORMAR PART D'UNA RUTA EUROPEA DEL CÍSTER

El Monestir de la Valldigna ja forma part de la Ruta Europea del Cister, després de l'acceptació de la sol·licitud d'adhesió a la Carta Europea de les Abadies i Llocs Cistercencs per part de l'Assemblea General de Clairvaux 2015. En aquesta assemblea la Comissió internacional, integrada per representants de Monestirs de Cister de 13 països europeus, va decidir acceptar la inclusió, que havia sol·licitat la Fundació Jaume II el Just, tal com va anunciar el llavors president de la Generalitat, Alberto Fabra, al gener durant l'acte d'inauguració de les obres del Palau de l'Abad, que formen part del Monestir de Santa María de la Valldigna. 
 Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el cenobi de la Valldigna és un referent de turisme cultural de la Comunitat Valenciana i s'integra en les rutes de turisme cultural internacional. En 2014 va rebre 56.479 visitants, un 18,80 per cent d'ells estrangers. Les visites al Real Monestir s'han completat amb el Centre d'Interpretació de la Valldigna, situat en la Almàssera i que ofereix una visió de la història i la vida en el mateix, abans de la desamortització de Mendizábal i de la posterior recuperació del cenobi per part de la Generalitat Valenciana. Aquest Centre d'Interpretació va ser inaugurat el gener passat per Alberto Fabra. 
El Refectori és una altra de les zones del Monestir que s'ha convertit durant aquests tres últims anys en una sala d'exposicions temporals amb programació permanent i que "ha dotat al recinte d'activitat cultural de forma continuada i ha afavorit que cada visita al Monestir resulte una experiència diferent a l'anterior". A més, la Fundació Jaume II el Just manté activitats consolidades com els concerts 'Juliol Musical al Monestir Valldigna' que se celebraran els dies 17 i 18 de juliol. De la mateixa manera, els dies 8, 9 i 10 de setembre, se celebrarà el 'X Curs D'Especialització D'Història Medieval: Les fonts històriques i la seua anàlisi documental'.

dijous, 25 de juny del 2015

ESTIUS DE VERGONYA

 Article de Marc Cabanilles

S'acosta l'estiu i de nou, i per tot arreu. es duran a terme una sèrie de celebracions marcades per la tortura i la matança d'animals com a atracció principal de la “festa”. 
Celebracions que es justifiquen basant-se en la cultura i la tradició, tot i que la majoria dels que promouen i defensen aquestes "festes" (particulars i institucions), moltes vegades no tinguen una idea molt clara del significat real d'aquests conceptes.
Com és possible que en el segle XXI hi haja qui pense a realitzar espectacles i festejos cruels, en els quals es maltracta als altres animals per esport, per oci o per plaer?.
És curiós i sorprenent que quants més avanços científics i tecnològics registra la societat, una part considerable de la ciutadania es manté apegada a pràctiques indignes i perverses que torturen als altres animals i que, a més, en un intent de netejar consciències, pretenen situar-les com a festes “culturals i tradicionals".
En multitud de pobles, ens esperen les terribles imatges, d'uns animals de dues potes, als quals se suposa intel·ligents, torturant, i en alguns casos matant, a altres animals, sense més objectiu que la burla i el divertiment.
En el millor dels casos, masses enfervorides i orgulloses de complir amb la "tradició", faran per córrer, cridar, acorralar o intimidar als animals.
En el pitjor dels casos es tiren cabres o polits des de l'alt de campanars, s'escapcen ànecs, o persegueixen bous durant hores amb dards, ganivets o llances, provocant una llarga agonia, que remataran amb la brutalitat de veure qui és el "mascle" que aconsegueix el trofeu més apreciat: Arrancar-li els testicles.
En les recents eleccions municipals, molts ens hem felicitat pel "gran" canvi polític que s'ha produït, i que esperem ens porte cap a una societat més justa, més solidària, més respectuosa. Però veient aquestes celebracions, és clar que en relació al maltracte animal, res ha canviat. Aquest "gran" canvi polític del que molts ens alegrem, no afecta als animals. De moment, aquestes eleccions han servit per a llevar a uns i posar a uns altres, però aquestes tradicions indignes i absurdes, sembla seguiran tan vigents com abans del "gran" canvi.
Qui no vol pensar molt el tema, simplement diu que és una tradició. Els polítics, més interessats en els vots i a conservar el seu càrrecs, ho justifiquen dient que es tracta d'una festa d'interès turístic i cultural.
Etimològicament, la paraula "tradició" deriva del llatí "tradere", i significa allò que ve transmès del passat i s'entén com un conjunt de coneixements i pràctiques que són lliurades per una generació a la següent. Però perquè la tradició no es convertisca en algo denigrant, ha d'actualitzar-se i renovar-se al compàs dels canvis produïts en la societat, perquè de no ser així, la tradició perd el seu component cultural, i queda únicament com una cosa obsoleta, inadequada, xabacana o simplement com quelcom ancorat en el passat.
Algun dia hauríem de parar-nos a pensar i contestar algunes preguntes:

  • Per què seguim sent tan extremadament perversos?
  • Per què la crueltat col·lectiva es basa a celebrar festes populars on els altres animals es converteixen en éssers torturats, que només serveixen per a diversió del grup?
  • Per què s'amaga el maltractament d'animals etiquetant-ho com a tradició, cultura, interès turístic o identitat, desconeixent el que açò significa?
  • Si ja no vivim en les cavernes, si la nostra tecnologia i la nostra ciència ens han fet canviar la manera d'apreciar la complexitat del món on vivim, per què continuem tractant als altres animals com ho fèiem antany?
  • Que es pot esperar d'un poble que diu basar la seua identitat i la seua cultura a tirar animals de campanars, fer-los córrer durant hores entre burles y provocacions o matar-los amb ferotgia després de fer-los patir el indicible?
El més còmode és negar en els animals la capacitat que tenen per a sentir emocions i expressar-les; la comunitat científica, amb treballs reconeguts per revistes com Science o Nature, entre unes altres, ha demostrat que els animals tenen les mateixes emocions que nosaltres, però les expressen de manera diferent. Açò no ho hem pogut entendre i per açò els considerem éssers inferiors.
Hem sigut capaços de frenar el "RACISME" perquè viola el principi d'igualtat en donar un pes major als interessos dels membres de la pròpia raça enfront dels d'una altra raça.
Hem sigut capaços de censurar el "SEXISME" perquè viola el mateix principi d'igualtat en afavorir els interessos del propi sexe enfront dels de l'altre sexe.
Però encara mirem cap a un altre costat amb l' "ESPECISME", que permet que els interessos de la pròpia espècie predominen sobre els interessos "essencials" dels membres d'altres espècies.
El model és idèntic en els tres casos i la resposta hauria, també, ser la mateixa.
Però perquè així fora, seria necessària una profunda renovació pedagògica en el sistema d'ensenyament, dirigida, específicament, al desenvolupament d'una educació ambiental que afavorisca un nou compromís amb la resta d'éssers vius que ens acompanyen en el nostre planeta, amb noves formes de relació i convivència que no comporten un dolor i sofriment innecessari.
!! Encara que a molts els semblarà que açò és demanar massa !!

Què li anem a fer: És la tradició, que es modela com la plastilina, per a justificar-ho tot, encara que siga injustificable.

dijous, 18 de juny del 2015

EL NOU GOVERN COMENÇA A REPARTIR DELEGACIONS



La regidora d'Esquerra Unida María José Gregori es farà càrrec de l'àrea de salut pública del nou goven local de Simat, mentre la regidora del PSPV Ade Mendoza s'ocuparà d'Associacilons i Joventut, segons ha trascendit de la reunió que han celebrat este dimarts per la vesprada els sis regidors del govern. Mendoza assumeix també el càrrec de tresorera. 
El primer tinent d'alcalde, Vicent Ribera, de Compromís, tindrà sota la seua responsabilitat la delegació d'Esports, i Marga Palomares, també de Compromís, es farà càrrec d'Educació. Cultura s'ha assignat a la regidora d'EUPV Marisa Solanes.
La resta d'atribucions queda sota la responsabilitat de l'alcalde en tant no s'acorden noves delegacions.

diumenge, 14 de juny del 2015

PAL·LIAR LA CRISI ECONÒMICA I LABORAL DE SIMAT, PRIMER OBJECTIU DEL NOU GOVERN


El regidor d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Víctor Mansanet i Boïgues, ha estat elegit este 13 de juny de 2015, alcalde de Simat amb el suport dels partits d’esquerres de la nova corporació local (Compromís, PSOE, Per Simat Esquerra i EU). El candidat del Partit Popular i exalcalde, Sebastián Mahiques Morant, va sumar 4 vots dels 11 totals, tots ells de la seua pròpia formació, en contra dels 7 rebuts per l’edil esquerrà.
Mansanet va renunciar a la “vara d’alcalde”. Justificà aquest gest afirmant que “es tracta d’un símbol de poder i ostentació que no s’adiu amb la nostra manera de governar”. Hi afegí que l’únic propietari d’aquest objecte “ha de ser el poble de Simat”. El primer edil simater va prometre, “per imperatiu legal, complir amb les obligacions d’alcalde amb lleialtat al meu poble, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com l’Estatut d’Autonomia”. Per propi principi i convicció, va prometre “treballar a favor de la dignitat i dels drets fonamentals dels sers humans, servir la ciutadania , sobretot la gent més humil i senzilla”, a  més d’exercir el càrrec  “des dels principis de llibertat, igualitat, solidaritat i justícia social”.
El nou president de la corporació local es va comprometre a “defensar el patrimoni natural, historicoartístic, la llengua i cultura del País Valencià”, així com a “lluitar per la pau, el dret  a la diferència, la convivència democràtica i la participació”. Una vegada feta la seua promesa, el flamant alcalde va donar la paraula als portaveus dels grups Popular, Sebastián Mahiques, i Per Simat Esquerra, Imma Cunyat. Aquesta darrera va fer una crítica a la gestió de l’equip de govern  eixint, mentre que Mahiques va defensar la gestió del seu govern.
Simat serà municipi lliure de desnonaments
En el discurs d’investidura que tancà l’acte, Víctor Mansanet va assegurar que l’equip de govern d’esquerres “administrarà d’una manera justa, equitativa, igualitària, seriosa i responsable els diners públics”. Mansanet, que intervingué també com a portaveu dels tres partits que formen l’equip de govern —EU, Compromís i PSOE—, va anunciar que el principal objectiu del seu mandat és “pal·liar la greu crisi econòmica i laboral que pateix el nostre munici”. També anuncià la introducció de “pràctiques inclusives en la vida local” i assenyalà que el seu govern “vetlarà perquè es presten serveis públics de qualitat, sobretot en sanitat, educació i benestar social”.
Entre altres mesures anunciades pel primer edil simater, cal destacar “l’atenció a les necessitats bàsiques dels veïns i les veïnes més humils, els treballadors aturats o sense subsidi i les persones amb risc d’exclusió social”. El nou govern d’esquerres que presideix Mansanet es va comprometre a defensar el dret a un treball i a un habitatge dignes. En aquest darrer sentit, el recent proclamat alcalde de Simat avançà que en el primer plenari ordinari es declararà el seu poble “municipi lliure de desnonaments” i es practicaran “auditories urbanes per a conéixer i actuar amb eficàcia sobre qüestions estructurals que afecten el municipi”.
Cal afegir que Víctor Mansanet va fer en el seu primer discurs institucional un homenatge a “totes les persones que van portar la primavera de la democràcia al nostre país”, i va citar implícitament les dates històriques del 14 i el 25 d’abril, i el Primer de Maig. La seua intervenció va estar adobada amb cites precises de Joanot Martorell, Dant Alighieri, el poeta Miquel Martí i Pol i el Che Guevara.Víctor Mansanet va insistir que ell no presideix un tripartit, sinó “un equip homogeni i alhora plural, compacte i cohesionat, integrat  per persones honestes i treballadores”. L’esmentat equip està integrat per  Marisa Solanes i Maria José Gregori (EU), Marga Palomares i Vicent Ribera (Compromís), i Adela Mendoza  (PSOE). Aquests dos darrers exerciran de primer i segon tinents d’alcalde, respectivament.
El nou alcalde de Simat, població on va nàixer el 1955, va ser membre de l’executiva de País d’Esquerra Unida (2009-2012), secretari de Cultura de l’organització d’esquerres, coordinador comarcal de la Safor-Valldigna i regidor en la passada legislatura. Adscrit ideològicament al socialisme llibertari i al valencianisme polític de Joan Fuster i Emili Gómez Nadal, donà suport a Ignacio Blanco en les eleccions primàries d’EUPV celebrades a novembre del 2014.
Víctor Mansanet i Boïgues és escriptor i periodista. Ha treballat a diversos mitjans informatius, com ara els rotatius El Sol, de Madrid, El Periódico de Catalunya, la revista El Temps, el Diari de Barcelona i Onda Cero Ràdio. Ha estat cap de redacció d’El Punt del País Valencià i col·laborador de l’Agència de Premsa Novosti. Com a escriptor, ha publicat, entre altres títols, dos biografies del grup musical Al Tall (Vint anys d’Al Tall i Una música per a un poble), una altra de Lluís Llach (Alè de revolta), la novel·la In articulo mortis, el llibre de poemes Varium et mutabile (finalista del premi Vicent Andrés Estellés), l’adaptació teatral en valencià de la comèdia Narcís, de Max Aub, el llibre divulgatiu Pols d’estels, sobre la València contracultural dels anys setanta del segle XX, l’estudi Quinze net. Aproximació a la pilota valenciana, així com Vicent Andrés Estellés periodista, junt amb el professor Emili Casanova. Es coautor dels volums Fuster entre nosaltres i Ausiàs March, així com del llibre de relats policíacs De nit tots els gats són negres. En l’actualitat exerceix com a tècnic de promoció lingüística en la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

divendres, 12 de juny del 2015

EUPV, COMPROMÍS I PSPV DESGLOSSEN EN UN ACORD BASE DE 17 PUNTS ELS OBJECTIUS DEL NOU GOVERN


Els partits que van a conformar el nou govern a Simat, EUPV, Compromís i PSPV, han presentat este dijous en un acte públic un acord de bases en el qual es determinen les responsabilitats, es fixen els objectius i es determina l'organigrama. La lluita contra l'atur, l'oficina d'intervenció per a evitar desnonaments, la possibilitat de començar de zero amb el PGOU, la rendició periòdica de comptes, el compromís de crear un fons per a famílies que no puguen fer front necessitats bàsiques, i la creació d'una comissió de seguiment del pacte amb persones sense càrrec públic són alguns dels aspectes més cridaners del document, que es reprodueix a continuació en la seua integritat. 
Punt 1
Es crea un equip de treball que, una vegada constituïda la nova Corporació Local, exercirà com a govern municipal a l’Ajuntament de Simat de la Valldigna.
L’acció d’aquest govern es basa en l’honestedat dels seus membres, la confiança mútua, la transparència i laferma vocació de portar a terme el programa comú, per mitjà del rigor institucional, el respecte, la dedicaciói la participació ciutadana.
Punt 2
El govern municipal estarà presidit durant els 4 anys de la legislatura per l’alcalde, càrrec que ocuparà la persona que encapçala la candidatura d’esquerres més votada en les passades eleccions municipals del 24 de maig de 2015 (Víctor Mansanet i Boïgues, d’EUPV).
L’alcalde, que presideix la Corporació local i ostenta la màxima representació de l’Ajuntament.L’equip de govern de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna estarà format pels membres següents:
· El primer tinent d’alcalde, càrrec que serà exercit pel candidat electe que encapçala la candidatura del segon partit amb més nombre de vots, regidors i regidores trets en les proppassades eleccions municipals (Vicent Ribera Solanes, de Compromís per Simat). Serà l’encarregat de substituir l’alcalde i d’assumir les funcions en l’absència d’aquest.
· La segona tinent d’alcalde, càrrec que estarà ocupat per la persona que encapçala la candidatura que ha quedat en tercer lloc en nombre de vots (Adela Mendoza Carmona, del PSOE). Substituirà en funcions el primer tinent d’alcalde o l’alcalde en el cas d’absència dels dos.
· Les regidores representants de les forces polítiques que signen aquest acord, Marisa Solanes Polache i Maria José Gregori Robledillo (EUPV), i Margarita Palomares Hernandis, les quals seran responsables, junt amb els anteriors edils, de les àrees competencials que s’assignen, d’acord amb la normativa en vigor.
Punt 3
El principal objectiu de l’equip de govern és promoure la creació de llocs de treball en el municipi, garantir la prestació de la màxima qualitat en els serveis públics de competència municipal, sobretot en sanitat, educació, cultura i benestar social.
L’equip de govern de l’Ajuntament de Simat administrarà amb eficàcia, eficiència, respecte i transparència els recursos públics a fi d’atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania.
Punt 4
L’equip de govern donará incentius i estudiará dinamitzar el comerç local, els treballadors i les treballadores autònomes perquè son la base del nostre creixement econòmic.
Punt 5
L’equip de govern no consentirà que cap veí o veïna patisca fam o no puga satisfer, per falta de recursos, les necessitats bàsiques que permeten gaudir d’una vida digna, ja siguen necessitats alimentàries, de salut, educatives, de mobilitat o d’atenció psicològica. Amb aquest sentit, es crearà una borsa d’ajudes socials bàsiques per a famílies que estan en el llindar de la pobresa i/o en perill d’exclusió social.
Tampoc consentirà l’explotació laboral en totes les seues formes, ni la discriminació per raons de sexe, raça, cultura, condició social o religió; perseguirà la xenofòbia, el racisme, la violència de gènere i tot tipus de violència, física o verbal, l’assetjament, el maltractament animal, etc., i protegirà les dones que pateixen qualsevol tipus d’agressió masclista.
Punt 6
Els xiquets i les xiquetes seran objecte d’especial atenció per part de l’equip de govern.
L’Ajuntament crearà un banc de llibres i prestarà ajudes a l’estudi als fills i les filles d’aquelles famílies que, per falta de recursos econòmics, no poden cursar estudis en l’etapa obligatòria de Primària i ESO.
També es prestaran ajudes a estudiants de famílies humils que pateixen problemes de mobilitat o tenen limitacions psíquiques o físiques.
Punt 7
La Corporació Local declararà Simat de la Valldigna “municipi lliure de desnonaments” i obrirà una oficina de mediació per a persones amenaçades o amb ordres d’execució de desnonament. L’Ajuntament farà campanya institucional de retirada de crèdits, fondos o dipòsits a aquells bancs o entitats financeres que executen desnonaments a veïns o veïnes del municipi, operen o no al municipi.
L’equip de govern vetlarà perquè es faça efectiu el dret constitucional a un habitatge digne.
Punt 8
L‘equip de govern impulsarà polítiques de joventut que permeten una nova manera de relacionar-se i comunicar-se dins i fora del nostre municipi, alhora que orientarà la joventut en qüestions laborals, educatives, sanitàries, culturals, comercials o de recerca d’habitatge i d’aprofitament de tots els recursos municipals.
Punt 9
L’equip de govern ordenarà auditories urbanes per zones, tant en el casc urbà com en el Pla de Corrals i les Foies, per a conèixer i actuar amb eficàcia contra els problemes estructurals que afecten la població i el municipi.
Punt 10
L’equip de govern tindrà com a prioritat servir les persones majors perquè no estiguen soles i puguen gaudir d’una vida digna i tranquil·la, ben atesos pels serveis socials, sanitaris i per la comunitat veïnal.
L’equip de govern promocionarà la cultura en totes les seues expressions, les activitats artístiques (especialment les musicals) i l’esport en general, com a instruments del desenvolupament del nostre municipi.Punt 11
Una de les prioritats de l’equip de govern és la promoció i ús socials del valencià i, en aquest sentit, convocarà cursos d’alfabetització en la nostra llengua per a persones majors i residents estrangers que ho demanen, així com cursos de preparació als exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
Serà prioritari per a l’equip de govern col·laborar amb la Fundació Jaume II el Just i el Patronat del Monestir de la Valldigna amb la finalitat de promocionar la història local i comarcal, i projectar el municipi envers el món de la cultura derivada del ric jaciment monacal, amb efectes acadèmics, culturals i historicoartístics.
Punt 12
La participació ciutadana serà primordial en l’acció de govern municipal. En aquest sentit, s’impulsaran elspressupostos participatius i es convocaran assemblees obertes i participatives sobre temes que afecten la població, amb el compromís de l’Ajuntament que les decisions que s’hi prenguen seran vinculants, salvaguardant la llei. Per a l’equip de govern, la democràcia és participació i la participació és decisió.
Punt 13
L’Ajuntament crearà el Consell de la Joventut, el Consell de la Dona i un consell economicosocial, el servei municipal de l’esport, i estudiarà la possibilitat de crear el Consell Municipal de l’Aigua, així com la possibilitat de les polítiques de quilòmetre 0 en agricultura.
Al mateix temps, l’Ajuntament crearà el Consell Escolar Municipal, en què estaran representants els pares i mares d’alumnes, alumnat, professorat, representants sindicals, personal d’administració i serveis, un representant de la Corporació local elegit per aquesta i el regidor o regidora d’Educació.
Punt 14
L’equip de govern es proposa donar un impuls a la confecció del PGOU per mitjà de l’estudi, la revisió i la modificació de l’actual redacció o, si cal, començar-ne la redacció d’un de nou.
Punt 15
El govern municipal vetlarà per la conservació i millora del ric patrimoni natural del terme municipal i posarà les bases per a un desenvolupament sostenible. Tindrà especial cura en la neteja de la massa forestal i la fauna autòctona i la prevenció d’incendis.
Punt 16
L’equip de govern donarà compte de manera periòdica de les seues actuacions a la ciutadania a través deconsultes o audiències públiques, els plenaris, els taulons d’anuncis i les xarxes socials.
Punt 17
Una comissió creada ad hoc farà de manera periòdica i totalment desinteressada un seguiment del desenvolupament i l’acció del govern municipalEsta comissió estarà formada pels regidors i regidores de l’equip de govern i per algunes persones externes triades per les organitzacions polítiques representades en l’equip de govern (fins un màxim de 2 persones per partit), les quals podran aportar-hi un punt de vista diferent.

dimecres, 10 de juny del 2015

ELIA SANELEUTERIO REEDITA UNS APUNTS DE JOSÉ RIPOLL DE 1915


L'almàssera del Monestir de la Valldigna acull este divendres 12 de juny una jornada cultural consistent en el lliurament dels diplomes als alumnes que han seguit el curs d'informàtica organitzat per l'Ajuntament, i la presentació d'una actualitzaciió de les notes que José Ripoll va escriure sobre Simat en 1915. 
En 1915 José Ripoll va acabar les seues primeres notes historiogràfiques, pròpies d’observador apassionat, fotògraf i investigador amateur, sobre Simat de la Valldigna, el seu poble natal. El lema motivador de la tasca que confessà haver seguit és que hom ama millor el que més coneix. Des de 1915 s’han publicat molts estudis de diversa natura centrats en el poble de Simat de la Valldigna o en la vall que l’alberga.  
"Simat de Valldigna", de José Ripoll Mansanet, a pesar de ser en certa manera una obra ingènua i autodidacta, de poca difusió i disseny artesanal, compta amb la virtut de ser la primera. És eixa la raó per la qual hui, cent anys després que l’autor redactara la primera versió dels seus apunts i notes, s'estima de justícia rendre-li reconeixement amb la publicació en edició facsímil, obra d'Elia Saneleuterio i Temporal, d’una de les còpies mecanoscrites d’aquella monografia de 1915, la qual l’autor, amb especial cura, va dedicar a la seua filla Paquita Ripoll.

dilluns, 8 de juny del 2015

RURALCAJA TANCA LA SEUA OFICINA A SIMAT

Ruralcaja, que fa tres anys va cedir la gestió de l'oficina de Simat al grup Crèdit Valencià, deixa d'operar definitivament a Simat i atendrà als seus clients a la sucursal de Benifairó.
El grup Caixes Rurals del Mediterrani (CRM), liderat per Ruralcaja i integrat per altres tretze cooperatives de crèdit de la Comunitat Valenciana, pràcticament havia tancat ja el pla de racionalització de la seua xarxa de sucursals contemplat en el pla d'integració d'aquestes caixes en el SIP aprovat ja pel Banc d'Espanya, i en el cas de Simat, en 2011 va cedir la gestió a Crèdit Valencià, qui ara tampoc considera operativa l'oficina i la tanca,amb el trastorn que representa per a centenars de clients, en la seua gran majoria llauradors que havien domiciliats rebuts derivats de tasques agrícoles, com ara regs, fertilitzants, tractaments fitosanitaris, etc. 
Ruralcaja tenia 635 oficines en 2011, i en va tancar 28 per duplicitats, i presumia de que en quasi tots els casos es transferia tot el seu negoci, inclosa la plantilla de treballadors, a altra sucursal, la qual cosa ha suposava que no s'haguera d'acomiadar a cap empleat.
D'altra banda, va traspassar l'activitat de les oficines de Bèlgida, Simat, Beniarrés i Barxeta a Crédit València, entitat que a més va tancar en 2011 dues a València i una a Carcaixent, Palma de Gandia i Oliva, i ara en 2015 a Simat, el negoci de la qual queda transferit a l'oficina de Ruralcaja a Benifairó.

dissabte, 6 de juny del 2015

INSCRIPCIONS A LA VOLTA A PEU, FINS EL 23 DE JULIOL

La Volta a Peu a Simat s'ha convertit ja en un clàssic de les curses d'estiu després d'haver complit l'any passat un quart de segle. El pròxim 25 de juliol a les 19:30h. se celebrarà a Simat la XXVI Volta a Peu, amb eixida i arribada junt a la passarel·la de la Font Gran, junt al Monestir de Sta. María de la Valldigna. Les categoríes seràn: Sènior, Veterans i Locals.
Les inscripcions es realitzaràn a través de la web de mychip fins les 14h. del dimecres día 23 de juliol i es podràn recollir els dorsals a la línia de meta fins 30 minuts abans de l'eixida de la prova.

dimecres, 3 de juny del 2015

XERACO I SIMAT ES MIREN DE REÜLL EN LA CONFORMACIÓ DE VIRTUALS GOVERNS DE L'ESQUERRA

Els tres partits amb representació de l'esquerra a Xeraco, Compromís, PSPV i EUPV-Acord Ciutadà, ha expressat que estan d'acord en formar govern i deixar els sis regidors del PP a l'oposició, però no han detallat encara en quines condicions, o si l'alcaldia serà o no compartida. No obstant, el que passe a Xeraco està pendent de l'evolució de les negociacions per formar govern a Simat, on EUPV, el partit més votat de l'esquerra, necessita tant a Compromís com al PSPV per accedir a l'alcaldia el 13 de juny. Per tant, si Compromís i PSPV volen compartir govern i potser alcaldia a Xeraco, hauran de mirar de reüll el que fan els seus companys a Simat. 
El PP va obtenir sis regidors a Xeraco amb 1.531 paperetes i es va quedar a pocs vots de la majoria absoluta. Compromís i el PSPV van aconseguir tres regidors cadascun i Esquerra Unida-Acord Ciutadà, un regidor. A Simat el PP té 4 representants, EUPV 3, Compromís 2, PSPV 1 i PS-ERPV-AM 1. 
L'única cosa que saben ELS tres partits xeraquers de l'esquerra és que s'uniran, segons ha quedat clar després de les primeres trobades, com han anunciat tant nacionalistes com socialistes, però resten més reunions per tal de concretar el futur govern. 
A Simat les negociacions són més discretes tot i que hi ha constància de contactes entre EUPV, Compromís i PSPV. 

dilluns, 1 de juny del 2015

QUÈ POT PASSAR EL 13 DE JUNY?


Les probabilitats que es poden donar el dissabte 13 de juny en el ple d'elecció d'alcalde son les següents:
Cada partit vota al seu candidat, amb la qual cosa, i d'acord amb allò establert a la Llei de Règim Local, el cap de llista de la candidatura més votada es converteix en alcalde, és a dir, eixa situació permetría al PP mantenir l'alcaldia amb Sebastián Mahiques.
Hi ha acord amb partits de l'esquerra: és necessària una majoria absoluta al voltant del cap de llista escollit. EUPV, amb tres regidors, Compromís amb dos, PSPV amb un i ERPV amb un en sumen set. És necessària, per tant, la participació almenys de tres dels quatre partits i un acord previ. Si EUPV o Compromís, en solitari, o PSPV i ERPV de forma simultània, es desmarquen de qualsevol acord, el PP mantindrà l'alcaldia.
Ara per ara no ha trascendit res de possibles negociacions ni cap partit ha fet oficial la seua postura, i per tant, es pot interpretar que totes les possibilitats segueixe obertes.