dimecres, 3 de juny del 2015

XERACO I SIMAT ES MIREN DE REÜLL EN LA CONFORMACIÓ DE VIRTUALS GOVERNS DE L'ESQUERRA

Els tres partits amb representació de l'esquerra a Xeraco, Compromís, PSPV i EUPV-Acord Ciutadà, ha expressat que estan d'acord en formar govern i deixar els sis regidors del PP a l'oposició, però no han detallat encara en quines condicions, o si l'alcaldia serà o no compartida. No obstant, el que passe a Xeraco està pendent de l'evolució de les negociacions per formar govern a Simat, on EUPV, el partit més votat de l'esquerra, necessita tant a Compromís com al PSPV per accedir a l'alcaldia el 13 de juny. Per tant, si Compromís i PSPV volen compartir govern i potser alcaldia a Xeraco, hauran de mirar de reüll el que fan els seus companys a Simat. 
El PP va obtenir sis regidors a Xeraco amb 1.531 paperetes i es va quedar a pocs vots de la majoria absoluta. Compromís i el PSPV van aconseguir tres regidors cadascun i Esquerra Unida-Acord Ciutadà, un regidor. A Simat el PP té 4 representants, EUPV 3, Compromís 2, PSPV 1 i PS-ERPV-AM 1. 
L'única cosa que saben ELS tres partits xeraquers de l'esquerra és que s'uniran, segons ha quedat clar després de les primeres trobades, com han anunciat tant nacionalistes com socialistes, però resten més reunions per tal de concretar el futur govern. 
A Simat les negociacions són més discretes tot i que hi ha constància de contactes entre EUPV, Compromís i PSPV.