dimarts, 13 d’octubre del 2015

SIMAT TÉ UNA OPORTUNITAT AMB LA REHABILITACIÓ D'HABITATGES


Dos cases bessones al carrer Major de Simat, una acabada de rehabilitar i l'altra en semirruina.

Una vegada consumat l'ajust que necessitava el sector immobiliari, amb totes les conseqüències negatives que ha comportat en destrucció de sòl i de llocs de treball, la rehabilitació es planteja com una eixida de futur per al sector, i alhora una eina per posar en valor els cascs antics dels municipis. 
El Ministeri de Foment estima que la rehabilitació generarà al conjunt de l'Estat almenys 50.000 ocupacions directes i 200.000 induïts en els pròxims tres anys, segons contempla el pla de rehabilitació per als anys 2015-2018. Entre l'Estat i les comunitats autònomes es mobilitzaran en aquest període 2.400 milions d'euros per a aquestes tasques de rehabilitació, als quals se sumarà el capital privat per a aconseguir un volum total de 3.790 milions, un fluxe que cap municipi pot deixar passar de llarg.
A Simat es calcula que hi ha unes sis-centes cases desocupades, més d'un centenar d'elles en estat ruïnós o semirruinós, i desenes d'habitatges de tres altures sense ascensor, que suposen un gran camp d'acció per a desenvolupar tasques de rehabilitació.
El nou govern d'esquerres sorgit de les darreres eleccions té una oportunitat de revtalitzar la trama urbana i generar llocs de treball amb la rehabilitació, un segment de la construcció que cap govern ha promogut fins ara a Simat. 


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Eu te que pagar el Ajuntament la rehabilitacio? Perque la gent del poble crec que estem mes nets que pelagatos. Tot lo que es planteja son fantasias de dibuixos animats. Si la gent no te llocs de treball, no te ingresos, i si no te ingresos no gasta, i llocs de treball en Simat per desgracia pocs i mal pagats. Ara si l'ajuntament crea treball......

Anònim ha dit...

Bé està, ara ens digueu que que un poble on hi han 600 vivendes buides (bàsicament, perquè on no hi ha feina, la gent no viu) la gent, sense un duro, es posarà a rehabilitar com a locos. Està molt bé criticar des de la barrera (com no heu parat de fer des d'aquesta web), però quan hi ha que aportar idees sobre com recolzar sectors que fagen arribar els diners des de fora de Simat, ZERO PATATERO i la mateixa incompetència que els demés partits

Anònim ha dit...

Estos criticaran des de la barrera, pero al menos donen la cara i sabem qui son, no com tants altres , que critiquen igual, au fan des de l'anonimat ,i ademes de no aportar res, no mes fan que xafar tot lo que els altres diuen.

Anònim ha dit...

Tu pots parlar que dones la cara. Digues el nom que en esta pagina no es minja a ningu.

Anònim ha dit...

Ji ji , quan poses tu el teu, darrere jo .

Anònim ha dit...

Tu veus injust que un ciutadà que paga els seus impostos critique des de l'anonimat a qui està cobrant (i un bon sou) en l'Ajuntament per no fer res i veus just fer-ho tu al ciutadà des de l'anonimat... el món al revés. Sols faltaria que jo que sóc el que pague tinguera que estar fent la seua feina calfant-me el cap aportant idees i ells, que són els que cobren, amagats

Anònim ha dit...

Eixe és precisament el problema: Ací tots s'amaguen. Igual els que manen que els que no manen.
I aixina va tot.

Anònim ha dit...

Pues el que deuen donar exemple són, els que manen!