diumenge, 18 d’octubre del 2015

GUIA PER A RECÓRRER LA REVISIÓ DEL CADASTRE


Molts veïns de Simat estan rebent notificacions de la Direcció General del Cadastre amb una proposta de revalorització dels sseus immobles, inclosa una taxa automàtica i obligatòria de seixanta euros que els afectats es veuen obligats a pagar abans fins i tot d'iniciar una reclamació. La conseqüència és una pujada en l'IBI que s'aplicarà des de 2016 de forma anual en cada venciment de l'impost. És, en definitiva, una forma més de recaptar de l'Estat per a que els ciutadans paguen en el seu conjunt els plats trencats d'una festa de la qual no han disfrutat. 
Les propostes de revisió cadastral que està remetent la Direcció General fa referència a totes les millores efectuades en els immobles després de 1980, quan Simat va patir una ponència de valors que va posar al dia els valors cadastrals de la totalitat dels immobles. 
Per tant, les propostes que gira ara la Direcció General no podrien en teoria fer cap referència a les millores introduides als immobles entre 1980 i 2000, i en tot cas només podria obligar a revisar valors des de 2000. 
Davant de l'allau de notificacions que estan rebent nombrosos propietaris de Simat, Arc Iris recomana a l'Ajuntamenet que habilite una oficina d'informació per tal de tramitar els recursos individuals contra les pretensions recaptatòries del Cadastre, i en cas contrari, recomana als afectats que recorren de forma individual si les millores en els seus immobles als que apel·la el Cadastre són anteriors a l'any 2000.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I una persona de mes de 80 anys com pot presentar un recurs de una vivenda que fa mes de 30 anys que no ha tingut modificacio alguna. No seria mala idea, pero crec que el govern de torn no esta per la llavor, perque la puja del IBI son pasta per al Ajuntament.