dijous, 21 de gener del 2016

BUNYOLS DE CARABASSA


Una vegada coneguda la intenció de  l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, d'acudir a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) en solitari, això sí, sota la marca de la Valldigna, i de la seua sobtada manca d'espèrit valldignenc, Simat s'haguera pogut plantejar acudir-hi pel seu compte per diverses raons: perquè el municipi ho mereix, perquè té recursos turístics, naturals, arquitectònics i culturals més que interessants, perquè tambe te les platges a tir de pedra, i perquè el turisme per a Simat és un diamant en brut que ningú encara ha encertat a explotar.
Només que Simat haguera plantat una paradeta amb els bunyols de carabassa dels festers i les festeres de Sant Antoni al recinte firal de Madrid, de segur que haguera tingut més èxit que els cambrers i les cambreres d'Havana Club preparant mojitos.
Cinc dies dura l’esdeveniment, fins diumenge, i allí han acudit els principals municipis de la Safor: Gandia, Oliva i Tavernes, per suposat, però també altres d'interior com Potries, i més menuts com Guardamar o Xeraco. Si un dels principals reclams turístics de la Safor, com és el monestir de la Valldigna, Simat i el seu entorn, queda fora de l'aparador internacional, estarem molts anys fent el que hem fet fins ara, lamentar-nos. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Anem a tindre un poc de trellat. Que oferim la gent de Simat. Hotels no en tenim cap, restaurants, millor no parlar. Quin interes tenim en que la gent vinga a voremos, si despres no es pot gastar ni una mala peseta, que dic euro, en el poble. La mateixa reflexió li la vaig fer a Sebastian. Si el Monestir estiguera en un altre poble, mes de un estaria vixquent a conter de ell, pero nosaltres, no. I que conste que es una critica constructiva de lo que som la gent de Simat.

Anònim ha dit...

Pues ací a la Vall,amb triple d'habitants,igual de muntanya,platja i més pressupost,en quant a Turisme estem igual o pitjor. Duguem al Fitur als 4 restaurants de la platja (que obrin 4 mesos a l'any) i a la fallera major (no sé a quí li volen vendre les falles a la Vall,a banda la coentor). I el Monestir,a tir de pedra (igual que la platja de Simat,sí), però cap hotel ni alberg ni casa rural,només lloguer de xalets particulars a la platja. I,en hivern,tot tancat a la platja i en estiu,a la Vall. Damunt la infoturist amb menys resò que a Simat,almenys ahí feu la ruta de la Xara i el monestir,ací a la Vall ni cap ruta guiada ni cap museu que vore. I obren entre setmana i tanquen en cap de setmana,no s'han enterat quins són els horaris del turisme.