dimecres, 6 de gener del 2016

REIS MAGS I ELS ANIMALS

Article de Marc Cabanilles


El respecte cap als animals avança amb pas ferm. Queda molt per fer i, potser per açò mateix, els avanços són tan cridaners com l'immobilisme d'els qui es neguen a evolucionar.

Les cavalcades dels Reis Mags d'aquest recentment estrenat 2016, primeres per a molts equips municipals arribats amb nous aires i nous compromisos, han sigut bona mostra d'açò. Madrid, Barcelona, Saragossa, València, A Corunya o Cadis són exemples de ciutats on les seues majestats han arribat, en la majoria dels casos per primera vegada, fent gala del vertader comportament cap als animals que es pressuposa a qui porta un missatge d'amor i esperança.
L'any passat per aquestes dates es va poder comprovar com van arribar a Tenerife, procedents de Lanzarote, diversos dromedaris lligats i amuntegats. De forma semblant, tancades i apilades en caixes de fruita, van ser retornades a Palència les famoses oques entrenades per a desfilar.
Enguany les oques no van desfilar a Madrid. L'equip de Manuela Carmena va decidir prescindir d'elles. No tenim cap dubte que desfilar davant desenes de milers de persones a la meitat de la bullícia pròpia d'una cavalcada de Reis, no forma part de les habilitats naturals d'una oca.
A València la regidoria encarregada d'organitzar la cavalcada, en mans de Compromís, també va decidir substituir els animals reals per persones disfressades per a preservar el benestar animal, i a la Corunya la lluita de l'Associació Animalista Allibera, també ha sigut escoltada per l'equip municipal de l'alcalde Xulio Ferreiro.
Ruc desplomat a la Plaça del Pilar de Zaragossa
els nadals del 2014
Zaragoza impulsa des del passat mes d'agost la Xarxa de Municipis pel Benestar Animal i la ciutat ha prescindit dels animals en la cavalcada i dels rucs que passejaven als xiquets en la plaça del Pilar. Eixos rucs, sotmesos a hores i hores de treball sense descans, havien sigut objecte de nombroses denúncies, i per fi han sigut substituïts per ponis mecànics que fan les delícies dels més xicotets. També Cadis, que es va declarar ciutat amiga dels animals en una sessió plenària, ha prescindit dels animals en la seua cavalcada.
A poc a poc, eixes ciutats van assenyalant el camí en unes festivitats concebudes per a celebrar l'amor fraternal i que amb massa assiduïtat fan ús del sofriment de molts. En aquestes festes, molts animals, utilitzats com a meres màquines reproductores, són espremuts per a omplir els aparadors de boniquets cadells que, en un percentatge proper al 40%, engrossiran les insuportables xifres d'abandó d'animals en l'estat espanyol. Mentre, els refugis i albergs segueixen saturats intentant cercar una oportunitat als quals encara tenen opció de trobar-la.
És incoherent celebrar de forma cruel unes festes suposadament basades en l'amor. No cap l'amor on hi ha maltractament, i no té sentit celebrar l'amor infinit per la humanitat explotant a éssers que mereixen respecte encara que sols siga pel fet d'acompanyar-nos en aquest món. Són els nostres companys de planeta i mereixen consideració i protecció. La seua destinació és el nostre, i la nostra forma de tractar-los ens defineix com a humans.
Per açò, la petició als Reis Mags de seguir avançant en l'eradicació de totes les formes de maltractament animal.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El pitjor maltratament animal sobre la Terra es matar al teu Fill antes de naixer. De aixó no en parles?

Anònim ha dit...

El major maltractament animal es reprimir-se en la pràctica del sexe per por a concebir. O no? Ha, ha, ha.

Anònim ha dit...

Molta preocupació pels que encara no han nascut, però resulta que en el nom de déu, al llarg de la historia s'han produït les majors massacres de gent ja nascuda.

Els catòlics acabaren en els indis de Sudamèrica.
Els protestants acabaren amb el indis de Nordamèrica.
Catòlics espanyols i portuguesos esclavitzant africans durant segles.
Per no parlar de les matances entre cristians i musulmans en Las Cruzadas.
O les guerres entre catòlics i protestants en Europa.
Hindús i musulmans matant-se en Asia.
Chiites i Sunites matant-se a l'Orient mitjà
Per no parlar del genocidi provocat per la inquisició.

I TOT EN NOM UN DÉU VERTADER !!

I ara vens tu a parlar-me de coses no nascudes !!

Anònim ha dit...

Aguardat pues. El xiquet que portava un mes mort a casa, es va morir perquè els seus pares son de una secta cristiana pentecostal, que creuen que les enfermetats es curen per la fe, i ni cridaren al metge ni li donaren medicines.
Aixina ha acabat el pobre xiquet.
I estos son els que estan contra l'abort.
Fanàtics i hipòcrites és lo que son.