dimarts, 23 de febrer del 2016

TAVERNES ELIMINA ELS BOUS DE LES FESTES DESPRÉS D'UNA CONSULTA POPULAR VINCULANT

Tavernes ha decidit eliminar els bous al carrer després d'una consulta popular vinculant en la qual la majoria dels participants s'han mostrat partidaris de prescindir d'actes amb animals. És una decisió valenta fruit de l’enquesta ciutadana sobre el model de les festes 2016 a Tavernes, que va durar des del dia 9 fins al 19 de febrer, i vinculant. Per tant, l’Ajuntament de Tavernes organitzarà les festes conforme als resultats obtinguts a través de les persones que han participat en l’enquesta.
D’esta manera, la durada de les festes patronals d’enguany serà de quatre dies i començaran la primera setmana completa de setembre, és a dir, des del dijous 8 de setembre fins a l’11.
Tal com han manifestat els participants, els bous al carrer i el tir i arrossegament no estaran dins de la programació de les festes que organitza l’Ajuntament. La nit de les paelles i la nit del ball de disfresses es celebraran divendres i dissabte, respectivament.
Per altra banda, els dies de festa local triats pels participants i que s’aplicaran en 2017 han sigut el segon dilluns de Pasqua (Sant Vicent) i el 18 de març coincidint amb els programats per a este any 2016.
La regidora de Festes, Encar Mifsud, ha explicat que “valorant les preferències dels ciutadans que hi han participat, treballarem per a dissenyar un model de festes atractiu, amb activitats per a totes les edats, en què durant 4 dies tots els veïns puguem gaudir de bons dies de festa major”.
Els resultats de l’enquesta
La Regidoria de Transparència i Participació Ciutadana i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tavernes han donat a conèixer els resultats de l’enquesta ciutadana sobre el model de les festes patronals. Este dilluns va tindre lloc l’acta d’obertura dels sobres de l’enquesta de les persones que hi han participat de manera presencial i es van incorporar les votacions vàlides a la base de dades generals per a tindre el còmput global de participació.
El total de participants ha sigut de 1.799 persones, de les 15.183 que hi podien votar, amb una majoria de dones (el 55% davant del 42% d’hòmens).
A la qüestió sobre l’inici de les festes, un 46% dels usuaris ha votat la primera setmana de setembre, un 37% la segona setmana i un 14% la tercera setmana. Quant a la durada de les festes, un 48% prefereix que duren quatre dies (dijous, divendres, dissabte i diumenge), un 32% es decanta per set dies (dos caps de setmana, incloent-hi dijous) i un 18% ha optat per nou dies (des de divendres fins al dissabte de la setmana següent).
Sobre incloure-hi els bous al carrer, un 42% dels participants no hi està d’acord, contra un 38% que hi està conforme. Per al tir i arrossegament, un 41% ha votat que no, contra un 35% que ha dit que sí.
Per a la nit de les paelles, un 50% ha optat per l’últim divendres de festes, un 43% l’últim dijous i un 6% l’últim dissabte. Per a la nit del ball de disfresses, un 62% s’estima més que es celebre l’últim dissabte, un 34% l’últim divendres i un 1% restant l’últim dijous.
Quant a l’opció d’incloure un concert d’un grup de renom en la programació pagant una entrada, la majoria dels participants (un 64%) ha votat que sí i un 20% que no. Els dies de festa local han sigut ordenats de la següent manera: Sant Vicent, 18 de març, divendres de festes del poble i 26 de desembre, de forma que s’han triat els dos primers.
Finalment, a un 76% de les persones que han participat en l’enquesta els han paregut interessants o molt interessants els continguts proposats, i un 86% ha afirmat que hi tornaria a participar si es plantejaren més enquestes.
“Estem satisfets amb la participació que ha tingut l’enquesta, però continuarem treballant perquè augmente en pròxims processos participatius, ja que com més gent hi participe, més fidelment es representarà l’opinió dels veïns respecte al tema tractat”, ha explicat el regidor de de Transparència i Participació Ciutadana, Enrique Chofre.
Cal observar que, sumant els resultats de cada pregunta, el còmput total de percentatges no dóna sempre cent, ja que hi ha participants que no van contestar totes les preguntes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

eixa ous, encosta es un timo a la gent. escolten lo que volen no bous, no tir i arrosegament, canviar les festes a la primera setmana "uy no interesa".