diumenge, 29 de maig del 2016

EL TALLER OCUPACIONAL DE TURISME SENTA LES BASES PER A NOVES OPORTUNITATS DE NEGOCI


La tasca que han desenvolupat durant el darrer mig any els setze alumnes i els monitors del Taller Ocupacional de Turisme de Simat senten les bases per a noves oportunitats de negoci en un sector que a Simat roman encara sense les quotes de rendibilitat que li correspondrien pel seu volum de visites. 
L'Ajuntament ha clausurat esta setmana el taller d'ocupació, en el que setze persones s'han format en gestió, dinamització i revalorització de recursos turístics, tot gràcies a les subvencions del Servef i el Fons Social Europeu. S'han desenvolupat tasques com ara la geolocalització de fonts, conves, sendes i altres recursos, han posat en valor zones d'esbarjo, han senyalitzat rutes, i fins i tot han eradicat espècies invasores o nocives per a la flora autòctona. 
Una de les principals tasques del Taller de Turisme ha estat la de geolocalitzar aquelles fonts del terme de Simat que corren el perill de ser oblidades per sempre, ja que es té constància que són poques les persones que coneixen la seua ubicació correcta. Estes formen part del patrimoni natural i durant molts anys les han utilitzades els ramaders, caçadors, i  camperols. Ara han estat situades a les coordinades gràcies a la col·laboració de veïns com Lluís el Tranquilo o Ximo LLàcer. 
Els participants al taller consideren que no es pot privar d'aquest patrimoni a les pròximes generacions, i per tant de vital importància conèixer la totalitat dels recursos naturals, els quals, en el seu dia, feren servir els avantpassats.
Ara cal saber comercialitzar el producte, un objectiu que no hauria de ser dificultós si es té en compte que, segons dades oficials de la Fundació Jaume II, al voltant de 80.000 persones visiten cada any Simat. El problema és que la totalitat d'este fluxe té com a destinació el monestir, sense que fins ara s'haja posat al seu abast la quantitat de recursos que hi ha arreu del terme. L'allotjament és, d'altra banda, altra de les assignatures pendents a Simat.