dijous, 12 de maig del 2016

LA PRIMERA EN EL FRONT

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha abandonat aquest dijous la taula negociadora en la qual estava reunida amb Podem i Compromís, en sentir-se "humiliada" després de la proposta plantejada de forma "tancada" per aquestes dues últimes formacions polítiques que, per a EUPV, suposa "una falta de respecte".

Així ho ha explicat Glòria Marcos, una de les integrants de l'equip negociador d'EUPV, qui ha destacat que han estat "tres dies negociant, parlant del programa, de la fórmula jurídica de la coalició, de tenir un grup ampli a Madrid i de recuperar la il·lusió per a derrotar a la dreta".

D'aquesta forma, "hem deixat per al final la visibilitat d'EUPV en les llistes de la coalició", ha destacat Marcos. En concret, EUPV demanava el número quatre de la llista per València per a tenir "un lloc d'eixida"; el quatre per Alacant, que entén que seria "un lloc de creixement"; i el tres per Castelló.

Segons Glòria Marcos, partien d'una "raonament polític generós" en demanar el lloc quatre per València i Alacant, en lloc del tres que és "el que ens correspondria", perquè "no volem enfrontaments" i deixaven que per davant anaren Podem, Iniciativa i el Bloc. D'aquesta forma, "dels nou diputats existents, demanàvem un".

No obstant açò, ha criticat que la proposta que Podem i Compromís han oferit "de manera tancada", implica que EUPV tinga el sis per València i per Alacant i el tres per Castelló. Per a Esquerra Unida, es tracta d' "una falta de respecte" i "una forma innecessària d'humiliar-nos", per la qual cosa s'han alçat i han abandonat la taula negociadora.

EUPV ha demanat a les altres dues formacions polítiques que "reconsideren la proposta" i facen una que siga "raonable" i que "no ens humilie". Per açò, Marcos ha assegurat que mantindran "els telèfons oberts fins a cinc minuts abans d'anar a signar al notari".

Finalment, ha advertit que "açò pot tenir repercussions en la signatura de l'acord" a nivell nacional entre Esquerra Unida i Podem, perquè "som una organització federal".