dimecres, 25 de maig del 2016

PACO ALBEROLA I EL MURAL DE L'ANTIGA PISTA


A petició popular i arran de la mort esta setmana de Paco Alberola, el pintor benifaironer autor del mural que envoltava la façana de l'antiga Pista, rescatem una de les poques imatges que resten d'aquella obra. 
La imatge va ser presa per Arc Iris el 7 de maig de 2013 i correspon a la desaparició del darrer tram de mural com a conseqüència de l'emblanquinat d'una de les parcel·les en les que es va trossejar l'antic complexe d'oci. 
La mort esta setmana de l'autor del llenç ens porta a recuperar la imatge d'un fragment del mural amb referències a personatges hel.lènics que adornava la façana de l'antiga Pista Mahiquense, desaparegut en la seua totalitat en 2013, quan l'últim tros, d'uns pocs metres al carrer Barranquet, va ser emblanquinat. El mural original tenia una llargària de més de cinquanta metres entre les façanes de l'avinguda Jaume I i carrer Barranquet. Als més joves no els dirà res, però al seu dia, pels principis dels anys setanta, va causar un gran impacte per innovador i pel toc artístic. Amb el tancament de la Pista, a finals dels huitanta, la parcel·la es va fragmentar i el mural va anar desapareixent a mesura que creixien noves construccions. 
Paco Alberola, autor del mural.