divendres, 16 de setembre del 2016

ANAVEN A FER


Hijos míos, a mis brazos.

Marcos Benanvent, exgerent d'Imelsa, empresa pública de la Diputació de València, implica en les seues declaracions davant del jutge l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, els exvicepresidents del Consell Víctor Campos i Gerardo Camps i l'expresident de la corporació provincial Alfonso Rus en el cobrament i repartiment de comissions il·legals que provenia d'adjudicació de col·legis. Alhora, Ll'autoanomenat "ionqui dels diners" assenyala directament l'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora com una de les persones que pressionava per a adjudicar obres de centres educatius.
Anaven a fer. És el que es desprén del degoteig d'informació que està abocant Benavent, i que ja ha deixat amb el cul a l'aire, entre altres, Vicente Burgos, exgerent de la Fundació Jaume II, pel que ens cau més prop a Simat. També tot el grup del PP a la ciutat de València, tret d'un regidor, està a l'espera de les qualificacions del fiscal, i qui va ser diputat provincial del PP a la Safor durant diversos mandats, l'exalcalde de Beniarjó Salvador Enguix, ha resultat també finalment imputat després de les revelacions de Benavent.
 El fil han estat diverses converses telefòniques intervingudes a Benavent i que obren en la peça principal de l'anomenat 'cas Imelsa', sobre la qual s'ha aixecat el secret de sumari decretat des que es van produir les primeres detencions per este assumpte, el gener d'enguany.
Benavent arriba a explicar en una ocasió que hi ha "interessos encreuats" en relació amb les adjudicacions de col·legis de la Comunitat i a les comissions il·legals obtingudes com a contraprestació, i assenyala que "després de tota adjudicació havia una comissió".
Alhora, en una altra conversa es referix a l'exalcaldessa de València Rita Barberá -el Tribunal Suprem acaba d'obrir una causa penal contra ella per presumpte delicte de blanqueig de capitals en una altra peça d'Imelsa-, sobre la qual diu que va pressionar perquè se li donara una subvenció d'aproximadament 100.000 euros anuals a un fill de la seua escorta a través d'un conveni relacionat amb les motos.