diumenge, 22 de gener del 2017

UNS ENS VAN ROBAR I ALTRES ENS MENYSPREEN

Simat ni té sort, ni té cap motiu per estar satisfet amb la decisió del Govern valencià anunciada este divendres per la vicepresidenta, Mónica Oltra, d'extingir la Fundació Jaume II. Sembla que l'excusa és que l'ens era un niu de corrupció, i la solució és liquidar-la, però a Simat s'albira sectarisme polític en esta decisió. És a dir, primer als valldignencs ens roben els diners que havien d'havere anat destinats a la recuperació i dinamització del monestir, i després ens liquiden l'órgan encarregat d'eixes tasques amb el pretext que en l'anterior mandat el PP l'havia fet servir per a distraure diners. I quina culpa tenen els simaters? És la pregunta. 
En teoria, serà ara la Conselleria de Cultura l'encarrregada de gestionar el monestir i d'assolir les tasques que tenia assignades la Fundació, però caldrà que des de Simat s'estiga atent per tal que la Conselleria de Cultura realment se'n fa càrrec, perquè sense Fundació no en té cap obligació ni política ni pressupostària. I s'ha d'estar encara més atents davant l'evidència cotrastada de que este Consell del PSPV i Compromís no té cap predilecció per Simat. 
El Consell va comunicar divendres l'extinció de la fundació Jaume II el Just, embolicada en el 'cas Imelsa'. L'entitat, que es va crear en 1999,  i ara serà la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport la que assumirà aquestes competències. Va ser en la citada fundació on suposadament Marcos Benavent va començar la seua activitat recaptadora per al Partit Popular, segons ell mateis ha admès. La seua nòmina la cobrava de l'entitat però, en realitat, no exercia cap treball. 
A les ordres de Vicente Burgos, exgerent de la Fundació,, una de les seues missions de Benavent, entre unes altres, era la de controlar a Burgos «per les seues addiccions i la seua desordenada vida personal». Però l'espoli n va afectar només al monestir de Simat, també hi van haver mossegades en la rehabilitació de diversos monuments històrics com les Torres de Quart, diversos ponts del Túria, l'espai cultural la Rambleta i contractes per al festival de cinema de la Mostra.
Benavent va admetre en el jutjat que les seues aventures delictives van arrancar en la fundació Jaume II amb el cobrament de comissions a empresaris. 
Ara bé, que la solució del Consell siga extingir la Fundació és un revés per a les aspiracions de la Valldigna No hi ha garantia de que el Consell vaja a invertir al monestir i a revitalitzar la seua activitar, ara pràcticament inexistent, tret de les visites guiades de Frai Perutxo. Per dir-ho clar, a Simat es té la sensació de que el municipi està sent castigat econòmicament per raons polítiques. Els primers eren uns lladres, i els segons són uns sectaris. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Alguna culpa tindra el Sr. Alcalde. O tota la culpa la tenen els demes?