dimecres, 22 de març del 2017

ELS COMPTES DELS GRUPS DE LES CORTS, AMB CARÀCTER RETROACTIU

Els cinc grups amb representació en les Corts Valencianes han assegurat que estan disposats a publicar la informació detallada de la destinació dels diners que reben com a subvenció de la Cambra per a despeses de funcionament, que ascendix a un total de 3,46 milions d'euros per a l'exercici 2017. No obstant, Arc Iris sol·licita a les senyories que la mesura s'aplique amb caràcter retroactiu i s'informe de la destinació dels diners com a mínim des de la legislatura 2007-2009, en la qual el grup d'Esquerra Unida va començar liderat per Glòria Marcos i va acabar amb Mónica Oltra de portaveu. 
La proposta és del president de les Corts, Enric Morera, qui ha plantejat que es publique al detall la fi d'eixos diners que reben via subvenció.
El portaveu del grup socialista, Manolo Mata, ha explicat que és "imminent" la publicació en el portal de transparència de les Corts de les despeses del grup -ara com ara estan publicades les de Compromís i Podem relatives a 2015 i el PP de 2016- i ha incidit que li pareixeria "molt bé" que es publicaren amb més detall. Els exercicis anteriors es perdran en un limbo.
En el mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha manifestat que des de la seua formació estan "sempre a favor de la transparència" i no tindrien "cap problema a fer-ho".
La portaveu del grup popular, Isabel Bonig, ha indicat que ho farien "sense cap problema" perquè no tenen "res que amagar". "Però que ho fem tots, o tots o cap", ha indicat, per a mostrar la seua sorpresa pel fet que el PSPV "no haja presentat els seus comptes".
El portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, ha indicat que recolzarien eixa proposta, però ha anticipat: "Som pobres com les rates". A més, ha apuntat que entre el 75 i el 80% dels ingressos que rep el seu grup van per a pagar a la gent que tenen contractada.
Finalment, Antonio Montiel (Podem) ha assenyalat que no tindrien cap problema a publicar íntegrament les despeses i ha agregat que Podem és "una força política a nivell de transparència en la gestió dels comptes com no hi ha hagut cap".