dimarts, 29 de desembre del 2009

ARC IRIS DEMANA SUPORT ALS HOSTALERS




Un bar-restaurant de Simat oferia aquests Nadals a la seua carta "polls rostits". Si haguera vingut un turista de la Osa de Montiel i ens haguera demanat la traducció, li hauríem de dir que el bar oferta "piojos asados", tota una exòtica frivolitat. Acudits a banda, el fet evidencia que l'hostaleria de Simat necessita suport institucional més enllà de millorar l'atenció i l'oferta gastronòmica. Potser l'Ajuntament deuria oferir un servei de normalització lingüística per als establiments públics del nostre municipi, perquè a més d'oferir "piojos asados", el bar en qüestió a la mateixa carta també oferta"chuletó" de "ternera", "ambotits" i "tostades", en compte de xulla de vedella, embotits i torrades.

Si Simat vol captar l'atenció del turista i conformar una oferta de qualitat, estaria bé començar per no fer riure en llegir la carta. Així que, senyor regidor de Cultura, senyor regidor de Turisme i Promoció Econòmica, anem per feina.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Esteu un poc tontets ultimament. Qui no té faena, Déu li'n dóna. Sentiu llàstima per eixos pobres hostalers, que desgraciaets són.
Aneu per ahí amb vostra tompeteta quan de repent...
Tutu tutu tutuuuuuu!! Faena per a l'ajuntament!!! Hi ha que educar estos salvatges!!

Anònim ha dit...

SALUT I BON ANY 2010

El Guerrer de Moixent ha dit...

L'any passat vaig proposar als de l'ajuntament eixe suport lingüístic i no em van fer ni puto cas.

Anònim ha dit...

Fer-te cas,home mira que eres, tenies que haver propossat un sarao per a major gloria del Super-regidor i segur que t'haveren fet cas.

Anònim ha dit...

No estaria de més normalitzar la llengua i deixar de fer el ridícul.
No li dóne la cupa als hostalers però... Alguna cosa es deuria fer, no?

Anònim ha dit...

Senyors per a que està el diccionari?? Al final ens tindran que ensenyar a torcar-nos el cul!!!!!!

Anònim ha dit...

l'Ajuntament no deu fer res, sols que els simaters tingam un poc de sentit del ridícul.

Anònim ha dit...

Va per tu, Gerard, i pels teus: sóu "Trigos". Si tan protectors de la llengua i la semàtica es considereu, d'ara endavant es direu els "Blats".Si vinguera un de la Osa de Montiel i diguéren "éstos són fills del Pillet" i se li explicara que pillet és "pillo" (ahora va en castellano) según la Real Academia de la Lengua significa sagaz, astuto, granuja... Bo, pues us ve com anell al dit! Ara un insult, en valencià, a vore si ho he dit bé: tontos del cul!

Anònim ha dit...

si jo estiguera en lloc del restaurant, o de l'estanc, o de qualsevol altre comerç del poble, denunciaría aquest partit per difamació: ara, que a tot porc li arriba el seu sant benet!
per que per defendre la llengua no cal fer malbé el treball de la gent del nostre poble (que també la parla). Fiqueu mitjos per que els nostres comerciants escriguen bé en la nostra llengua i menys passejets en cotxes bonics, viatges i grans soparots i patxoxades! No s'excuseu en l'Ajuntament, per què vosaltres sou més fatxes que l'òstia: ni us preocupa la llengua ni el nostre poble: tot pura fatxa!!!!!

Anònim ha dit...

¡qué bajeza para ustedes sentarse en la terraza del Trinquet y, viendo tantas faltas, no dignarse en corregir al neófito tabernero! En Simat dicen "arròs al forn" i en Tabernes "arròs passejat". ¡qué burros són todos estos pueblos que llaman poll al pollastre!. No nos hagan ustedes tan lerdos, a los de la Osa, por favor. Gracias.

Un paisano de la Osa de Montiel

Anònim ha dit...

vaig demanar en Sueca tres polls per a les 9 de la nit. I quína sorpres, que en obrir la borsa hi havía tres pollastres! I no éren del cap!

Anònim ha dit...

Ací a Dénia també sabem que un poll és un pollastre o un gall! Però no ataquem els nostres comerços!

Anònim ha dit...

I a Pedreguer també sabem que un tonto és un tonto, per bé que es faça passar per u de Sueca o de Dénia.

Anònim ha dit...

xicons, no es baralleu, que idiotes hi ha en tots els llocs: fins i tot en els partits polítics. Sort que les faltes d'ortografía ténen solució: lo altre, per desgràcia, no!