dimarts, 8 de desembre del 2009

A QUIN PREU ENS HA EIXIT EL TURISTA?


Dos participants a l'Aplec Excursionista, al decrèpit carrer Major de Simat.
Desenes de persones han visitat Simat el darrer pont festiu amb motiu de la celebració de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans, que ha tingut seu compartida a Simat i Benifairó. Arc Iris es congratula i desitja ara que els nostres visitants divulguen per tot arreu els valors paisatgístics y culturals de la Valldigna. Ara, però, és l'hora de fer balanç. A l'apartat positiu cal incloure que el tipus de persones que ha atret aquesta convocatòria és gent sensibilitzada i compromesa amb el respecte per la natura i les tradicions, i a més té capacitat divulgadora a través de la xarxa de centres excursionistes del País Valencià, les Illes i el Principat. No obstant, com que la convocatòria és anual, Simat només és una destinació més.
Ara, per tal de determinar l'efectivitat de l'acció ens falta conéixer els diners que ha invertit l'Ajuntament de Simat. És una dada fonamental sense la que és impossible avaluar la iniciativa, i per tant el regidor d'EU-Arc Iris demanarà la xifra pels conductes oficials. Per tant, ens estalviarem un balanç definitiu mentre no coneguem la despesa.
Els visitants han estat complimentats amb tot tipus d'actes i espectacles: focs artificials, desfilades, banda de música, correfocs, castellers, exhibicions esportives, mercats "d'identitat", conferenciants, sopars, espectacles teatrals, concerts, muixerangues, cercaviles, dansants, carpes, exposicions i xirimites. Això té un cost, i per tant, portar turisme a Simat ens haurà eixit per un pico. A quin preu ens ha eixit el turista? Si hagueren visitat Simat els més importants touroperadors del món no se'ls haguera complimentat de la manera que s'ha fet amb els excursionistes dels Països Catalans.
Tot i no conéixer encara el cost per a l'ajuntament, l'Aplec Excursionista ha estat un excés -i així ho ha entés la majoria dels simaters- del que és responsable directe el regidor d'Esquerra (Republicana) Joan Serra, principal artífex de l'invent a través d'una persona vinculada a Esquerra (Republicana) del Grup de Muntanya Valldigna. Senzillament, se n'han passat.
Els polítics populistes fonamenten la seua acció amb el tan manit "pa i circ". A Simat tenim circ a la gana, però no tenim pa, i sembla que això encara no s'ha entés.
D'altra banda, i pel que fa a l'aspecte organitzatiu, només cal destacar algunes errades, com que la banda de música estiguera divendres 25 minuts esperant a la Font Menor sense saber què fer i on dirigir-se fins que va arribar l'assessor, que els pilotaris hagueren d'arrossegar ells mateix els contenidors de fem i pintar el carrer per tal de començar la partida de dilluns, que el ban anunciara mal el recorregut del cercavila, o que es fera pagar a l'espectacle de Xavi Castillo només als simaters, mentre a Benifairó el concert era lliure. També sembla que Benifairó ha sabut negociar millor que Simat en quedar-se la zona d'acampada. Si les repercussions futures no compensen, les repercussions immediates han segut escasses.
Quan sapiguem el cost, en farem el balanç definitiu, encara que a primer colp d'ull sembla que la colleta d'Esquerra (Republicana) s'ha pegat una gran festa a costa del pressupost municipal.

49 comentaris:

Anònim ha dit...

Una banda de música per escoltar L'assessor fins l'ajuntament,luxe asiatic.

Anònim ha dit...

Pagaren alguns simaters ja que es veu que hi ha classes,i era el assessor qui feia pebre i tomaca.

Anònim ha dit...

Els únics simaters que es van dignar a anar a veure Xavi Castillo van entrar debades,llevat dels que estaven aputats a l'Aplec.Ja sabem que per a Arc Iris, com a bon apendix del PP, li havera agradat més que es portara la Montecarlo.Com sempre,dels arquers no es pot esperar només que demogògia pura i dura

Anònim ha dit...

Poc duraran estos. La gent està encesa en flames.

Anònim ha dit...

primer que res informeuse ben informats, i despres divulgueu la noticia.
el que passa es que teniu rabia de que un espectacle com aquest, haja quedat tan be a Simat, aixo si, done gracies, sense la vostra col.laboracio.
sols em queda dir dos coses, felicitats Xavi i tota la gent de l'organitzacio.
i gracies Arc iris, per no haver ficat el nas per alli, GRACIESSSSSSSSS.
I encara que posse anonim, vosaltres per la IP, I tot aixo, sabeu qui soc, aixi que si teniu qualsevol dubte, veniu de cara i m'ho pregunteu. ok?

Anònim ha dit...

Visca Nostramo! visca el patró!
que de l'Ajuntament porta el timó vostre altruïsme no serà en va
Déu algun día us ho pagarà
Insigne llumenera del marqueting seguint vostre genial pla d'expansió
La vostra habilitat ens meravella
la vostra audàcia ens té bocabadats
Encara que els roïns i els envejosos diran que sou un
xupla sang i un incompetent
que Déu perdoni a tots aquests canalles que de malagraïts l'infern n'és plè.

Anònim ha dit...

Algú més que Arc Iris hauria d'assomar el nas i dir-vos lo pocavergonyes que sou.

Anònim ha dit...

pocavergonya, qui jo?
et puc dir, que en el que costa la montecarlo. podeu tindre 50 aplecs com el d'aquest cap de setmana, i amb aquest aplec han guanyat diners tots els bars, no un asoles com sempre.
enveja es el que teniu, envejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Anònim ha dit...

Sí, però els de Dalt la Font es van haver de fer la propaganda ells mateix perquè a la programació oficial casualment se'ls va oblidar. Pocavergonya. Dis-nos quant ens ha costat el carnaval.

Anònim ha dit...

fes numeros tu, si la montecarlo costa 12.000/15.000 aurelios, i pots fer 50 aplecs, els numeros estan ahi.

Anònim ha dit...

Si amb una Montecarlo tenim 50 saraos d'excursionistes, calcule que l'aplec aquest haurà costat uns 250 euros. Amb això ha eixit la banda, la dolçaina, els correfocs, els castellers, ha actuat Castillo, s'han disparat castells, s'han fet conferències, mercats, i s'han montat carpes. Calcule aleshores que cadascú haurà actuat per uns 20 euros. Barat de veres. Xe, sou uns genios.

Anònim ha dit...

Per vint aurelios no ix u ni de casa. Mira lo que el dic.

Anònim ha dit...

Xe, tranquils, baldomeret ho preguntarà a l'ajuntament i li ho hauran de dir, a no ser que facen com lo del carrer d'al tall.

Anònim ha dit...

Els únics simaters que es van dignar a anar a veure Xavi Castillo van entrar debades.

¡MENTIDA!

I SI ERA DEBADES PERQUE NO HO FEU PUBLIC, EN COMPTE D'UTILITZAR-HO COM A PREBENDA DE SU GRACIOSA MAJESTAT EL SUPER-REGIDOR I EL SEU CRIAT L'ASSESSOR

Anònim ha dit...

Hi ha que esperar a saber el cost del xarao per a la bujaca dels simaters,però molt barat tindria que ser per ha trobar-ho bé,ja que per a que Serreta i senyora lluisquen palmito ho trobe una carrega molt forta per un poble que no s'ho pot permetre.

SERRETA els vicis els demes simaters ens els paguem,als teus tenim la desgracia de pagarlos entre tots.

Anònim ha dit...

A mi em pareix molt encertat lo de l'aplec. Al consum vaig vore moltísima gent de l'aplec. Dalt la Font, el Santi, el Trinquet van fer bon negoci. També vaig vore gent al bar de Tere, a ca Prudencio, etc. Crec que amb el que haurà costat organitzar l'event està claríssimament justificat. Quants guanyen dinés amb la Montecar-lo? Els mateixos de sempre?
Em pareix increible que vullgueu rebentar tot el que fa l'ajuntament. I per a aconseguir-ho no dubteu en manipular tot el que podeu. Per que dieu que el carrer major es decrèpit? per l'asfalt a troços? Doncs per a vullga vore qui sou, diré que aquesta no és una foto recent. L'esfalt ja no està aixina i a més a més, podeu vore com al costat del cartell de consum no està el cartellet de la gestoria del miqüelo que sobreix desde fa molts mesos.
Voleu rebentar-ho tot a qualsevol preu!!

Anònim ha dit...

redeu arc iris no es fa res mai ben fet a simat ???? es que mai vos o et pareix be... res...

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Per a qui vullga vore qui és qui: la foto és de dilluns, tot just abans de la partida de pilota. Es pot observar que no hi ha cotxes.

Anònim ha dit...

La meua filla i una amiga anaren a vore a Xavi Castillo i les varen demanar 10 a cada una.
No tindrien enxufe, supose.
Total que se'n tornaren cap a casa.

Anònim ha dit...

Sr.Serra podría fer el 1ºAplec de fumadors de brossa natural als paisos
catalans,que hi ha diners per això.
Per si de cas no li pareix bé aquest podriem fer el 1º Aplec d'amics del
fruit del raïm i del treball dels homes als paisos catalans,espere que algun dels dos li apanye,per a la primavera estaria bé.
Comfiem amb vosté ,a per ells.

Força i salut

Anònim ha dit...

L'Aplec no l'ha fet l'Ajuntament,Xavi Castillo era per a la gent que estiguera inscrita a l'Aplec,i inscriures a l'Aplec podia fer-ho tothom.Pregunteu a les entitats que ho han organitzat i ells us diran quant diners ha pagat l'ajuntament.I us demanaria un poquet de respecte al tractar el tema perque hi ha hagut molta gent que ha estat nit i dia desinteresadament colaborant per a que tot anara be i no es mereixen llegir semejants desficacis.

Anònim ha dit...

Bé, quants diners ha posat l'ajuntament? Una cosa tan fàcil de respondre, la direu o no? És fàcil: "l'ajuntament ha posat tant". Ja està.

Anònim ha dit...

Desisteix, no ho diran.

Anònim ha dit...

Si l'Aplec no la fet l'ajuntament espere que no li coste ni 1€ al poble.
Ho podrem saber

Anònim ha dit...

Com que tot a eixit tant bonic i tot ha sigut tant correcte, no dubte que presentaran els comptes amb celeritat i claretat.

Anònim ha dit...

Pregunteu a Viarany,l'organització excursionista que ha organitzat l'esdeveniment,ja que vosaltres els arquers digueu que sou la veu de la CUP a Simat.Aquell grup està vinculat al l'esquerra independentista al igual que la CUP i com vosaltres sou la CUP se Simat segur que sabreu alguna cosa.Per a unes coses,captar vots, voleu ser de l'esquerra independentista.Per criticar ja no sou.Arquers, l'aplec no té res a veure amb l'ajuntament,tan sols col·laborador com sereu vosaltres quan mane el PP i organitze "La primera reunion de los toreros,curas i guardias civiles de España".Ja no enganyeu a ningú repubicans espanyoleitors.

Anònim ha dit...

Els simaters que no ofrenem noves glòries a aspaña també tenim dret a divertirnos,que paguem igual que vosaltres.Que tot no siguen bous,vaques i gallines amb sabates.
Espanyoletssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Anònim ha dit...

Viarany i òsties. No em dóna la gana preguntar a ningú. Digueu quants diners ha posat l'ajuntament i punto pelota.

Anònim ha dit...

Hi ha que parlar clar i català.
Qué ha costat la colaboració de l'ajuntament

Anònim ha dit...

al del comentari del 10/12 a les 22.57.
si vols saber que ha costat el sarao, pregunta-ho a les entitats que ho han organitzat, no esperes que estaguent en ta casa, mirant CANAL NUEVVV, vajen i et diguen, sr. XXXX aquest Aplec a costat tant, li pareix be o enviem a la Guardia Civil.
i per a informacio teua, et puc dir que jo he estat a l'organitzacio i he pagat com qualsevol persona que s'ha inscrit.
aixi que no sigues ruc, i informa't.
i si vols, et dic, que les partides de pilota valenciana que es fan a juliol, li costen molts mes diners a l'ajuntament que li ha pogut costar aquest aplec.
i la gent de simat ha tret mes benefici, que en els saraos que monten amb la pilota.
i si no, pregunta-li als bars i comerços de simat, que tal els a anat la caixa aquest pont. Fes-ho i comenta-ho aci.
i per ultim, crec que respectant a la gent que a estat a l'organitzacio, tindrieu que deixar de dir ximpleries.
Gracies

Anònim ha dit...

És cert, l'ocupació hotelera ha sigut del 100%, el Tio Tonico tenia els dos llits plens. Ara podeu deixar-vos d'històries i dir sisplau quants diners ha posat l'ajuntament?

Anònim ha dit...

doneu fastic, tio tonico els dos llits plens, Cal ferrer, mes de 300 e-mails, demanant-li reserva, Bar ramonet a tope, trinquet a tope, Santi, casa pepe va dir a gent de simat que no tenia lloc per poder donar-li de dinar, els forns, ca prudencio.
pregunteu-li a aquesta gent que tal li a anat el pont.
pregunteu-ho i despres ho comentem aci.

Anònim ha dit...

Més, fer pais i menys Montecarlo. Opine que de segur que els gastos varen ser inferiors als que li paguem a la Montecarlo.

Anònim ha dit...

Sí, sí, ho preguntarem, però per favor, digues quants diners ha posat l'ajuntament. La pregunte és senzilla.

Anònim ha dit...

Quan ell no manava si que escarbava fins l´últim cèntim. Ara que mana no fa més que amagar les despeses, com feia Clom i com fa Eladi.
Quin tall de sanguangos!!!.
Serra vol que l´escolten. És el que més li agrada. Més que els diners, que les dones i que el menjar i el beure. Ell, essent escoltat és absolutament feliç.
Es llança a fer les coses a cegues, comptant només amb el seus instints, amb els seus personalíssims càlculs, sense fer mai cas de l´altra gent, de la que no és la seua gent.

És impressionant la quantitat d´inconsciècia que entra en les seues accions "importants".
I ha ben poca moralitat en aquesta persona.

Anònim ha dit...

Molt d'espanyolets els d'Arc Iris, però la Montecarlo, els bous ,les vaques i gallines porten fent-se a simat amb el vist i plau del BLOC que és el que sempre ha recoltzat al PSOE.
Jo no he vist que el BLOC protestara mai per la Montecarlo.
altra cosa.
En el temes importants,com el PGOU, el golf, les macrourbanitzacions, etc ,etc. els que van de la mà son PSOE i PP, no els d'Arc Iris.
Au.

Anònim ha dit...

Xeeeeeeé,que asi no més volen saber que a costat el sarao,i els organitzadors i afins que si la Montecarlo,que si bous i coets,dia de la valldigna,si l'auela fuma..i pinyetes del calvari.
Bó tornant al asumpte co deien els antics:
"Excusatio non petita, accusatio manifesta"

Anònim ha dit...

jO VULL FER UN APLEC PER A LA GENT QUE NO TÉ MONYO AL CAP I PORTAR A XAVI CASTILLO.
PELS QUI SIGUEN CALBS LA INSCRIPCIÓ ES GRATUÏTA.
ESTARÀ SUBVENCIONAT PER L´AJUNTAMENT DE SIMAT.
AH! I L´ASSESOR CONTROLARÀ QUE ELS PELUTS PAGUEN.
APUNTEU-VOS MOTADELOS.

Anònim ha dit...

A mi em pareix bé que els bars i les cases rurals fucionen i tinguen molta clientela.
Però senyors i senyores, la cosa és ben senzilla: Que li ha costat tot acò a l'ajuntament, o siga, a tot el poble.
S'han beneficiat uns quan i m'alegre, però, redeu jo vull saber lo que m'ha costat a mi.

Si tot fora correcte, costaria menys dir-ho que l'esforç que es fa amagant-ho.

Anònim ha dit...

Ja estem com el carrer d'Al Tall.
Com que al comerç li ha anat bé, això ja es prou per a negar-se a dir els diners que ha posat l'ajuntament.
Sabeu allò de que si el tren va a 100 per hora, de quin color és la gorra del revisor?
Pues lo mateix passa amb este ajuntament.

Anònim ha dit...

Jo he sentit que ha costat 30.000€

Pot ser????



Salut i força.

Anònim ha dit...

Em pareix molt bé que és celebrará açi l´aplec, però crec que ha faltat informació per a la gent de Simat, que haverem pogut participar amb els actes.

Anònim ha dit...

Pues si creus que ha faltat informació, espera a saber el que ha costat.

Anònim ha dit...

a mi el que em sembla una poca vergonya és l'utilització política d'esquerra republicana i en concret de Serra i Català, emetent notes de premsa pel seu conter i manipulant el sentit i la filosofia de l'aplec.

i la mala llet d'EU-ACAIS criticant la carpa, quan a la MULTAQA d'enguany se'n va instal.lar una sense consultar a ningú, i després van deixar penjada a la UNESCO hAVER CAP CRÍTICA DES D'ACAIS, els egocentrismes de Gerard, Cabanilles, serres i Catalans i ibañez i montaguds fan pedre qualquier esperança de credibiilitat en la psudoesquerra, caldra doncs fer una crida per convocar la constitució d'una CUP real i soterrar els cadavers polítics que representa el planter de la pseudoesquerra simatera actual i regenerar discurs i pràxix polìtica.

sI PRIORITZZEM l'event des d'una prespectiva d'esquerres i nacionalista el nivell de subvenció havia d'haver segut d'un 10 i en canvi la racaneria i misserabilitat de la clase política s'ha escaquejat i prou en assumir el que harien d'haver assumit.... per mi l'aplec us ha eixit a preu de saldo, i el que cal é avisar al moviment social per tal que no l'utilitzeu ni se'n aprofiteu d'ell ni ecnòmica ni políticament, uns i altres, la psiudoesquerra que mana i la que li fa el coixí a Sebastian.

Anònim ha dit...

Acais no ha dit res de la carpa, esquerrà pur. Només ha demanat saber quants diners ha posat l'ajuntament.

Anònim ha dit...

No és tan dificil.
Cost del Ajuntament=0 €, Boina!.

Cost del Ajuntament= X; HO VALORAREM.

Però no ens furteu el dret a voler saber.

Salut

Anònim ha dit...

Si Arc Iris critica, malament.
Si no critica, també malament per no criticar.
Jo no tindria tanta paciència.
De vegades s'enganyen i moltes altres vegades no tenen raó, però son el únics que opinen, informen, enceten debats i fan enquestes.
Ah i sense assesors, subvencions,executives ni cap càrrec.

Anònim ha dit...

ESQUERRA DIU!

El 33é Aplec Excursionista dels PPCC clou amb una participació i organització molt positiva

Esquerra Simat ha participat en el 33é Aplec Excursionista dels Països Catalans.

Del 4 al 8 de desembre ha tingut lloc el 33è Aplec Excursionista dels PPCC a La Valldigna, concretament als pobles de Benifairó i Simat.

Al llarg de cinc dies, al voltant d’un miler de persones vingudes de tots els indrets dels Països Catalans, del Principat, de les Illes, de l’Alguer, de la Catalunya Nord i del País Valencià, han gaudit d’una trobada marcada per una programació diària àmplia. En paraules del tinent d’alcalde i regidor d’Esquerra de l’ajuntament de Simat, Joan Serra, amb l’Aplec s'ha demostrat que l’organització i la gent d’Esquerra s’ha marcat una fita que ha tingut la capacitat de portar endavant.

Caldria destacar la participació decidida del col•lectiu d’Esquerra-Simat, en l’organització i majoritàriament en el transcurs de l’Aplec. En paraules de Xavi Català, coordinador de l’organització de l’Aplec, han sigut molts mesos de treball i de planificació i la gent d’Esquerra ha estat organitzada per assumir aquest i qualsevol repte que es plantege.

L’Aplec va consistir en un gran ventall d’excursions de muntanya de diferent complexitat, xerrades, música en directe, concerts, exposicions, conferències, debats, representacions teatrals, dansades, cercavila, correfoc, castellers, sopar de germanor, música tradicional valenciana. La cloenda a Simat va estar presidida del President del Centre Excursionista de Catalunya, Francesc Beato, del regidor d’Esquerra a l’ajuntament de Simat, Joan Serra, del regidor Juli Ibañez i de Xavi Català, coordinador de l’aplec, que van traspassar la bandera de l’Aplec als representants de l’any vinent, que serà el 34è Aplec que es realitzarà a Sóller, Mallorca. A l’acte de cloenda a Benifairó va actuar l’IES Band, dels dos instituts de secundària de La Valldigna, composta d’alumnat d’ESO i Batxillerat deTavernes, Benifairó i Simat de la Valldigna.

En paraules del regidor Joan Serra durant la cloenda, donava les gràcies als participants per la seua assistència i insistia de l’ambient de normalitat, civisme i germanor que al llarg d’aquestos dies es respirava. A més a més, instava al públic en general a continuar assolint llaços d’unió entre els diferents territoris de la mà de tantes persones que parlem la mateixa llengua i a continuar treballant per uns Països Catalans units i lliures en un futur no massa llunyà, acabava el regidor Joan Serra.

Que et Preocupa, que et molesta ANONIM!12 de desembre de 2009 14:06

Anònim ha dit...

en preucupes tu ninot