dilluns, 21 de desembre del 2009

NOVA PERENCERIA DE TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I CONSENS


Obres de col.locació de l'escultura al carrer del Monestir, reduïnt la visibilitat del monument.
El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, es va enterar a la pizzeria de Santi de que les obres que s'estaven fent al carrer corresponien a un monument al mític pilotari Xiquet de Simat. No sabem a quin artista s'ha encarregat l'escultura, no sabem quin ha estat el procediment, si hi ha hagut o no concurs, no sabem el pressupost, ni tan sols han fet públic un esbós de l'escultura abans d'encarregar-la, no sabem qui ha triat l'emplaçament, ni els criteris. Estem davant d'una nova ostentació d'ocultació i prepotència. El multigovern de Simat deuria prescindir de forma immediata de la regidoria de Participació Ciutadana, i encarraguer altres comeses a la persona que ocupa el càrrec, que a més serà futura alcaldessa de Simat gràcies a un expoli polític sense precedents.
El multigovern es digna a crear una regidoria de Participació Ciutadana, hi posa a Agustina B. Sirerol al capdavant, i immediatament es dedica a barrar tota participació ciutadana. Per començar, els pressupostos de 2009 es van aprovar sense participació ciutadana, les obres del Pla E es van aprovar sense consens i sense presentar els projectes, els plànols de la reforma de la Font Gran només es van exposar al públic quan les obres ja estaven començades, el monolito del jardí de l'Església desapareix sense preguntar si es podia rebatejar, reubicar o reutilitzar, als regidors de l'oposició no se'ls informa de visites institucionals ni se'ls convida a actes públics, es prohibeix expressament facilitar informació institucional i material gràfic a la web d'Arc Iris, s'aprova remetre el concert previ del PGOU prescindint del procés d'exposició al públic, s'elimina el carrer Al Tall i s'oculta l'autoria de l'atemptat institucional, es redueix la periodicitat dels plens ordinaris, es deixa de posar èmfasi en publicitar les convocatòries de plens, es tira el burro per la finestra per a l'Aplec de Serra, ara ens trobem de casualitat amb un monument al Xiquet de Simat, etc, etc.
Massa etcèteres per a que la regidora de Participació Ciutadana i futura alcaldessa per la gràcia d'un expoli polític isca indemne d'aquesta manera d'actuar.
No obstant, ara que ja sabem que les obres corresponen a una escultura d'homenatge al mític pilotari, no estaria de més que la regidora de Participació Ciutadana fera partíceps als ciutadans dels detalls: a quin artista s'ha fet l'encàrrec, quin és l'esbós, quins criteris artístics s'han seguit, quin és el pressupost, qui el paga, etc, etc. Més etcèteres.
Sense oblidar el menyspreu a les iniciatives de l'oposició. Al ple del mes de setembre de 2008 Víctor Mansanet va proposar dedicar una escultura al Xiquet de Simat, i Joan Serra, en nom del govern, va respondre, textualment, que "per a eixes coses no hi havia diners". Doncs sembla que sí hi havia diners, el que no hi havia eren ganes de que la iniciativa fóra d'EU-Arc Iris. Ens vorem el dia del judici final, al maig de 2011.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr.Serra quans diners hi havia per l'aplec excursionista ho podrem saber algun dia.

Anònim ha dit...

Cap novetat.
Estos porten la directa i no deixen ni deixaran mai, que ningú més els puga fer ombra.
Son així i no van a canviar a estes altures.