dimarts, 7 de setembre del 2010

SIMAT DESPERTA COBERT DE CENDRA







Després de sobreviure a un incendi a final de juliol a la falda nord, la muntanya del Toro no s'ha salvat i ha patit hui un incendi que afecta a bona part de la seua superficie, i l'evolució no és esperançadora. Si els mitjans aeris no ho impedeixen, cremarà des de Simat fins al Pla de Corrals. És un incendi de grans dimensions amb diversos focus que afecta des de Simat fins als termes d'Ontinyent i Agullent. La Conselleria de Governació creu que ha estat un foc provocat, i a més amb tota la mala intenció: de nit per evitar la intervenció dels mitjans aeris. Les conseqüències han estat catastròfiques: Simat ha despertat hui tot cobert de cendra i fum, i als municipis afectats a l'interior s'han cremat immobles i ha estat necessari desallotjar centenars de persones.
A la muntanya del Toro el foc evoluciona de sud a nord, ha cremat ja la major part de la superfície de l'altiplà del cim amb grans flames, i les perspectives són males, perquè a causa de l'extensió de l'incendi, els mitjans aeris estan actuant a Ontinyent, on sembla que les conseqüències són pitjors.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

El foc ja arriba quasi a la caseta del Lele, es impresionant. No cregueu que s'han centrat massa en l'incendi d'Ontinyent i per culpa d'això un foc de no res s'ha fet en tot el Toro? ara esperem que no es faja de nit altra vegada amb el foc encara ences...

Anònim ha dit...

Arc Iris hauria de demanar als seus socis de l'oposició a Simat, PP, que demanara la dimissió del conseller de Medi Ambient per l'abandó del incendi de Simat quan ja estava quasi controlat. Que vos pareix?

Anònim ha dit...

Algun descalaverat li botarà foc a lo poc que queda, i au, ja hem acabat amb tot.

Anònim ha dit...

Parlant de demanar i de socis, el BLOC li podria demanar als seus socis nacionalistes burguesos de dretes de CIU, que no voten a favor de fer més dura encara la reforma laboral.
Que vos pareix?

Anònim ha dit...

Ens han donat prou per darrere amb els mitjans que ens han posat a l'abast per a l'incendi.
Una VERGONYA col·lectiva: centenars de persones mirant un foc "a càmera lenta" i ningú acudeix, els professionals que ens envíen no són ningú suficient per a apagar el foc, els helicòpters brillant per la seua ausència i no cal dir res dels hidroavions (que a una ma caben les descàrregues que van fer) ací a Simat estem coberts de cendra i crec que de alguna substància més olorosa.
O peguem una punyada forta a la taula i canviem de rumb o mirant-nos el melic açò s'acaba: Simat s'extingueix tant lenta i inexcrutablement com les faldes del Toro.

Anònim ha dit...

Tota la raó... quanta veritat has dit en poques paraules...

Anònim ha dit...

Parlant de demanar i de socis, el BLOC li podria demanar als seus socis nacionalistes burguesos de dretes de CIU, que no voten a favor de fer més dura encara la reforma laboral.
Que vos pareix?


Doncs, que no té res a vore una cosa en l'altra... però et diré que sí, això podria fer el Bloc, i després enviar a CIU a fer punyetes.

Anònim ha dit...

Parlant de ex-socis, Arc Iris, podria demanar en ple, si el regidor de Bloc Ibañez, estava en California o Simat durant l'incendi, ja que el Departament de Comunicació ha demostrat la seua ineficacia més absoluta. El Regidor acostuma a viatjar a USA quan més saraos hi han al poble. Podreu comprovar els seus viatges a l'estranger durant la legislatura mitjançant la facturació de "roming" dels telèfons a la que tindreu accés si ho demaneu.

Anònim ha dit...

Lo de la reforma laboral també té a vore, perquè amb un altra classe de reforma, podrien crear-se més llocs i més ben pagats, netejant, reforestant i mantinguent les muntanyes netes.
Però clar, ací al reforma, que els socis dretans del BLOC apoyen, sols va dirigida a fotre al treballador i a que empresaris i bancs guanyen a muntó de diners i de forma ràpida.

Anònim ha dit...

Azpañaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

la roja a fer la ma , au fora del mundial

Anònim ha dit...

Este del 9 de setembre a les 16:44 q diu?
Azpaña a fer la ma..... pero si tu tambe eres AZPAÑOL

Aci en Azpaña necesitem que Franco torne un meset, i q faja una neteja de ampanats de la vida.

Be no canviem de tema. Al que a cremat açò cadena perpetua per a tota la vida, i aixina un altre seu pensarà. En Azpaña tenim unes lleis de risa i aixo es el q pasa.
en altres paisos no pasaria asò no