dijous, 16 de setembre del 2010

TENSIÓ ENTRE SIREROL I SERRA PER L'INCENDI

EL PLE DEMANA LA IMPLICACIÓ DE TOTES LES INSTITUCIONS EN LES TESQUES DE RESTAURACIÓ FORESTAL
L'alcaldessa de Simat, Agustina B. Sirerol, i el segon alcalde i regidor de Medi Ambient, Joan Serra, van protagonitzar una discussió l'endemà de l'extinció de l'incendi, en la que la primera autoritat va tirar en cara a la segona autoritat l'afany de protagonisme que havia exhibit durant les tasques d'extinció. La discussió va tenir lloc al despatx del segon alcalde, i segons els testimonis, va pujar de to fins l'extrem que l'alcaldessa va reprovar a Serra que només es dedique a acudir allà on pot per deixar-se vore. De fet, Serra es va dedicar el primer dia de l'incendi a passejar-se a cavall d'un tot-terreny del Cos de Bombers pels punts càlids.
L'exhibició de Serra es va traslladar ahir al ple extraordinari convocat per demanar ajudes, on el multiregidor va criticar que alguns regidors no feren acte de presència a l'incendi, reforçant així la seua omnipresència amb la que no sabem si va aportar alguna cosa o només va destorbar.
De fet, bombers i Guàrdia Civil no deixaven que els particulars hi intervingueren. Dos veïns de Simat, Bernat Escrihuela i Luis Palomares, van fer front a les flames amb un tractor de polvoritzar tractant de protegir els tarongers propietat del segon, i la Guàrdia Civil va tractar de dissuadir-los sense èxit.
Amb tot, ahir el ple va demanar en una sessió extraordinària ajuda a totes les administracions. La redacció original de la moció suposava caure en la trampa del conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, qui vol desviar tota implicació dinerària cap al Govern central. De fet, la redacció original de la moció demanava la declaració de zona d’actuació especial per la restauració forestal i mediambiental de les zones de Simat afectades pels incendis dels dies 7 i 8 de setembre de 2010, una demanda que només compromet al Ministeri de Medi Ambiente, Medi Rural i Marí.
Cotino havia instat dies arrere al Ministeri a que declare com a zona d'actuació especial per a la restauració forestal i mediambiental els termes municipals afectats, i que determine l'emergència de les obres a executar pel "Ministeri" amb la finalitat de pal·liar els danys provocats pels incendis.
No obstant, el govern local va rectificar ahir in extremis el contingut de la moció per demanar que es declaren d'emergència inversiones de totes les administracions amb competències.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Excusatio non petita, accusatio manifesta. Víctor mansanet dixit.

Anònim ha dit...

Que excusatio ni que dixit.
L'article està prou clar, i no necessita més comentaris

Anònim ha dit...

No per favor, que no es posen a repoblar perquè algu s´embutxacarà una pasta a costa dels pinets.
No volem més Gurtels, que ens deixen com estem i estalvieu-vos les bones parauletes que després no feu res del que dieu.

Anònim ha dit...

Juan Serra Folguera
Puntual cumplidor
del tercer mandamiento
algún desliz inconexo
buen padre y esposo
de educación religiosa
Si por el fuera seria
el novio en la boda
el niño en el bautizo
el muerto en el entierro
con tal de dejar su sello

Anònim ha dit...

Ay! Juanito Sierra
Tú querías ser torero
pa comerte medio mundo
pa comerte el mundo entero

Anònim ha dit...

No tenim prou amb la falta de mitjans per a sufocar aquest incendi, Simat també ha d'aguantar la penya d'egòlatres apuntalats fins que els tiren fora. I així, com en tot...

home pudent ha dit...

i despres de replantar qui san carrega de regar les plantes,el voluntariat eixa especie que a creat l´ajuntament o ves a saber qui o el senyor cotino.tot no es plantar tambe beuen,pasara com sempre es plantara i alli es quedara.

Anònim ha dit...

L'únic voluntariat que compta és el solidari, i no elvoluntariat de marketing que tant els agrada practicar als polítics de tots els nivells, del nacional passant per l'autonòmic i acabant pel nivell muncipal.