dijous, 11 de novembre del 2010

VICENT RIBERA SUBSTITUIRÀ JULI IBÀÑEZ

Vicent Ribera, que ocupa el sisé lloc a la candidatura del Bloc de Simat, serà qui substituirà el regidor Juli Ibáñez una vegada es tramite el seu nomenament davant la Junta Electoral. S'han hagut de produir tres renúncies, a banda de la d'Ibáñez, per a que Ribera adquirisca la condició de regidor, un fet inaudit que el Bloc haurà d'explicar si vol que la seua pròxima candidatura tinga alguna credibilitat.
El ple va prendre coneixement ahir de la renúncia de Juli Ibáñez, número dos del Bloc, responsable de les àrees de joventut, cultura i festes, i fins ara mà dreta de l'alcaldessa. El ja exregidor deixa temporalment sola l'alcaldessa al capdavant del govern fins que la Junta Electoral tramite l'acta de Ribera.
Vicent Ribera es va convertir en l'any 1987 en el primer regidor nacionalista de Simat, elegit en la candidatura del que aleshores era la Unitat del Poble Valencià. Era quan la UPV era la UPV i representava les esperances de tota la gent de sensibilitat nacionalista sorgida de la brega estatutària de finals dels setanta. El fundador de la UPV a Simat, Gerard Cabanilles, va ser qui va demanar personalment a Vicent Ribera que encapçalara la candidatura, i va acceptar. Es van aconseguir dos regidors, el propi Ribera, i Joan Fons, fruit de la il.lusió per la possibilitat de fer un ajuntament avantguardista, modern, progressista, valencianista, amb idees i visió de futur.
No obstant, en anys posteriors Vicent Ribera s'ha fet còmplice i artífex d'un Bloc abraçat a la democràcia cristiana, a la tercera via, seguidista del colomisme, catòlic, condescendent amb els abusos dels governs de Palomares, i tolerant amb la voracitat depredadora del territori de l'exalcalde, justament tot allò que va propiciar la desbandada i la fundació d'Arc Iris. El seu successor a l'ajuntament, Rafael Mogort, portaveu entre 1995 i 1999, no ha entrat en eixe joc i se n'ha desmarcat.
Tot i que el Bloc de Simat s'ha deixat dominar per la branca dretana, aquella que els diumenges es posa mocassins de xarol i pantalons de tergal per passejar per la Font, i en festes fa cua per portar les andes, Vicent Ribera s'ha mantés fidel a aquesta absurda deriva d'un partit que tant va costar d'implantar a Simat, i també ha estat l'ideòleg de la hostilitat amb la que el Bloc va reaccionar davant el naixement d'Arc Iris.
En favor de Vicent Ribera cal esmentar els seus orígens en l'antic PSPV, i els atacs personals dels que va ser víctima per part de l'ultradreta rància i blavera a finals de la dècada dels setanta. També cal dir en el seu favor que va impedir l'any 1999 un pacte Bloc-PP que haguera posat a Joan Maria Mansanet (Bloc) a l'alcaldia, amb Paco Blasco (PP) fent i desfent. Finalment va ser Mansanet qui va acabar fent i desfent amb el govern del Partit Colomista.
Ara Ribera té tasca si vol reconduir la sensació de que Simat no té govern, els projectes importants estan bloquejats, l'alcaldessa està sola, el PSPV no està en condicions d'arrossegar el carro, i l'avarícia i egolatria del deixeble de Ridao a Simat condiciona tota l'acció de govern i la major part dels recursos disponibles.

36 comentaris:

Anònim ha dit...

De fundador de la UPV, a trepa en el PSOE. Bon exemple.

Anònim ha dit...

Qui, Ribera?

Anònim ha dit...

"l'avarícia i egolatria del deixeble de Ridao a Simat condiciona tota l'acció de govern i la major part dels recursos disponibles."

Gerard, Victor, Marc per què no doneu la cara? per què s'amagueu en l'anonimat d'Arc Iris?.
Quina gent....

Anònim ha dit...

"El fundador de la UPV a Simat, Gerard Cabanilles, " Funadador de i de i colaborador del PP i de ....

Anònim ha dit...

Fets, no promeses. La Font Gran.

La Font Gran és un important naixement natural d'aigua que es troba en la plaça homònima, en el centre del municipi. La font consisteix en un gran embassament d'aigua natural que prové de la serra limítrof, a través d'aqüífers subterranis que fan emergir les aigües en l’esmentat punt.
Es té interés de vetllar per la qualitat i neteja de les dites aigües, tant des del punt de vista de la salubritat (és un estany que s'ubica en el centre de la població i desaigua en el riu Vaca), com des del punt de vista econòmic, perquè és un reclam turístic.
El 8 de febrer del 2006 afloraren aigües grises i fecals a la Font Gran; mai s'havia sentit l'olor putrefacta.
Des d’aquell moment, la gent d'Esquerra ens proposàrem afrontar el sanejament de l’indret natural més emblemàtic i entranyable del nostre poble.
El 24 de febrer de 2006 nosaltres ja teníem les anàlisis microbiològics que tant el Govern Local del PSOE com l’Autonòmic del PP, s'oblidaren d'encomanar, anàlisis que ens confirmaren que l'aigua estava contaminada.
En els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2007 i 2008, ja presentarem una esmena per sanejar la Font. Gran. Tant en l'any 2007 com en el 2008, dita esmena va ser rebutjada en el Congrés de Diputats pels vots negatius dels grups majoritaris PSOE, PP i per l'abstenció d’IU.
En el 2009 per fi es va transaccionar l'esmena presentada per Esquerra (esmena núm.2348) " Saneamiento de la Font Gran de Simat de la Valldigna per una dotació econòmica de 100.000 euros.
En aquests moments, ja tenim el conveni signat per l’ex ministra de vivenda Beatriz Corredor per executar el projecte d'Urbanització "Obres de sanejament de la Font Gran, Fase-I" que compren diferents actuacions:
• Renovació de l'antiga i obsoleta xarxa de sanejament existent (de formigó i amb moltes fugues) en l'entorn de la plaça, per una altra de nova més estanca.
• Millora de la xarxa de pluvials de l'entorn de la Font Gran per a evitar que, les aigües d'escolament de la resta de la població, molt contaminades al discórrer en superfície pels carrers del municipi, aboquen en la bassa de la Font Gran.
• Renovació de la vella xarxa d'abastiment de fibrociment existent en l'entorn de la Font Gran, tant per evitar la gran quantitat de fugues que presenten, com per a eliminar de l'entorn de la Font Gran un material tan potencialment contaminant com és el fibrociment.
Aquesta setmana ens aplega una grata noticia que hauria d’alegrar a tots els simaters i simateres. El grup d'Esquerra Republicana en el Congrés aconsegueix 200.000 euros per completar el projecte de sanejament de la Font Gran segona fase.
Podem sentir-nos orgullosos de la tasca dels nostres diputats. A Simat no hi ha cap altre grup polític que haja aconseguit una inversió directa en clau d'esmenes als PGE. Amb aquestos ja van 300000 euros.
Personalment considere una falta de sensibilitat i un atac a la integritat dels valencians i simaters les declaracions de la directora de campanya del PPCV, Paula Sánchez de León, que afirmava ahir que pel País Valencià és “absolutamente intolerable que el Gobierno acepte una enmienda de ERC a los Presupuestos Generales del Estado y apoye con el dinero de todos los españoles, acciones en contra de los valencianos, que son promovidas por ERC”. En compte de promocionar grans esdeveniments, viatges i visites, el que hauria de fer el PP és gestionar de manera transparent els diners dels valencians i destinar inversions en la protecció del nostre territori que és el nostre patrimoni.

Anònim ha dit...

Però la notícia ací és Ridao i Gerard, o és Ribera????????

Anònim ha dit...

Al de les 13:08, Arc Iris no és anònim. Arc Iris és Gerard, Víctor, Marc i més gent, i no els animes a donar la cara, que em consta que no tenen cap problema en donar-la, i eixiràs malparat.

Anònim ha dit...

Al de les 13:21 que POR.....or.
Al de les 13:19 La noticia aci roda i volta sempre es ...... la mateixa.
Xalets no legals.....
Patrimoni a baix preu...
i bla, bla......bla.
Per qué no doneu la cara?

Anònim ha dit...

mare meua com està el pati!

o es poseu d´acord els que cregueu en simat i sou d´esquerres (no precissament bloc i és-serra republicana) o açò no ho cura ni la xarito

Anònim ha dit...

Posar-se d'acord?
Amb qui?
Amb alguns no hi ha forma de posar-se d'acord per a res.
Sols volen manar i eixe és el seu objectiu.
I no dubtaran en traure-li els budells a qui siga per tal d'aconseguir-ho.

Anònim ha dit...

Ni la xarito ni la consuelito. El pati està com està i açò només ho arregla el temps i les eleccions. L'any que ve quan els avariciosos i els ególatres es queden fora de l'ajuntament, potser es comence a normalitzar la cosa.

Anònim ha dit...

Donar la cara?
Tots sabem Arc Iris qui son.
Poseu la cara els anònims que sempre esteu dalt de la berrera i no penseu baixar mai.

Anònim ha dit...

Vixca Rita!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Vixca.

un ex unpetve. ha dit...

la cantaora?

Anònim ha dit...

agus alcaldessa del poble de Simat mai està sola , té molta gent que sempré amb ella , no com vosaltres... que sols voleu fer poitica de criticà , mai de de doblar el llom.

Anònim ha dit...

Oi si, tots el del BLOC doblant el llom pel seu poble.

Anònim ha dit...

sou un grup tot de funcionaris, que feu la vostra feina mal,conselleries, profesors, asesors... voleu més .. ahhh i ha gent que esconsidera periodista i escriptor i no és mes que un funcionari enxufat per passats franquistes.

Anònim ha dit...

Serra és com el Papa, ha fet més ell en uns mesos que tota la Izquierda Unida en molts anys. Quina por teniu de dir el que molta gent de edad sap, que a Simat no heu segut mai res, que sempre heu anat a cavall del PsoE de Marcelino i Colom. I ara li doneu la culpa a Ribera. Esta ha segut un home que si havera volgut ser cap de llista en l'any que es va presentar el coto, havera segut alcalde. Gerardo,el fundador de UPV, ERPV, Arc Iris, PRCO, REFT, FREO, etc, ho sap ben be.

Anònim ha dit...

Ribera no té culpa, l'home, prou té aguantant a abogadillos i a funcionàries enxufades en ajuntaments del Bloc. Ja té valor vore en quines mans ha caigut el Bloc i aguantar el xaparró.

Anònim ha dit...

Si Serra fóra una figura divina no triaria ser Papa, triaria el paper de Déu. Ell mai es rebaixaria a ser només el representant de Sant Pere a la Terra.

Anònim ha dit...

La DIVINITAT ,ja està representada per pels Trigos i Victor.

Anònim ha dit...

Serra Déu de que..? voldria ser el Pare,el fill i el Espirit Sant

Anònim ha dit...

es veritat que la dimisio del concejal del bloc es perque serra ha fet i desfet a les seues arees?

Anònim ha dit...

Ja anem,el tema no era Ribera i el Bloc,deixeu en pau al nostre far de llum.
Anim Super eres el millor.
Visca Nostramo! visca el patró!
que de l'Ajuntament porta el timó vostre altruïsme no serà en va
Déu algun día us ho pagarà
Insigne llumenera del marqueting seguint vostre genial pla d'expansió
La vostra habilitat ens meravella
la vostra audàcia ens té bocabadats
Encara que els roïns i els envejosos diran que sou un
xupla sang i un incompetent
que Déu perdoni a tots aquests canalles que de malagraïts l'infern n'és plè.

Anònim ha dit...

Per a ser DIVINITAT, hi ha que tindre poder i mando, cosa que ni els trigos ni victor tenen.
Axina que les divinitats les aurem de buscar per un atre puesto.
No se si capteu la idea.

Anònim ha dit...

Rita, Rita, Ritaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Anònim ha dit...

Juli ha dimitit per les exigències de Victor als plenaris. El càstic de preguntes , mocions, a fet que el regidor dels jovents, esport, cultura i festes no haja pogut resistir.

Anònim ha dit...

Cal donar la medalla al mèrit civil als següents membres de l'equip de govern:
Juli
Agus
Eladi
David
Fani

PER AGUANTAR DURANT TRES ANYS AL INSOPORTABLE DE JUAN SERRA FOLGUERÁ.

I a Ribera que l'aguantarà mig any...

Anònim ha dit...

Los inutiles pischarcos de los comunistas ahora van poniendose otra vez en contra de los catalanes, como si no os hubieramos ya visto:¿que quereis volvenos a engañar?Nuestras huestes españolas del PP en simat no permitaran que los hijos endiablados del mal hagan revocar la decisión del pueblo de simat de valldigna, no de la valldigna como pretenden, de tener un alcalde español. El pueblo de Simat ya se alzo cotra la dictadura aquel 4 de agosto de 2008 y se volvera a alzar ahora con mas fuerza para derrotar a las fuerzas malignas. Marchaos,MArchaos,MARCHAOSSSSSSS DE SIMAT hijos del mal.

un español

un de la vall de simat ha dit...

per al comentari de abans i per acabar pronte,aquest personantje no te mes vergonya de gastar la llengua de cervantes per a dir banalitats,i en cara no sen a donat que simat tame es catalunya.

Anònim ha dit...

Simat és més que tot en tot menos en llocs de treball,empreses, serveis públics de qualitat, comerç, turisme, etc, etc, etc, però vaja, som catalans. És un consol.

Anònim ha dit...

A mi en té igual si Simat es valencia, cataluña o marte.
Jo el que vull es poder treballar i poder viure aon he naixcut.

un simater

un de la vall de simat ha dit...

no es tant facil poder treballar i viure tot en el mateix poble on hu a naiscut,si no mira els simaters que vihuen a fora o no treballen a simat pero com dia l´altre anonim per lo meins no hem pergut l´indentidad i sempre mos quedara el consol de que sempre mos quedara paris.

Anònim ha dit...

Un del valle de Simat es un hijo de las retrogradas mentes izquierdistas del mal. Yo a ti si que tes arreglaria enviandote al valle de los caidos a limpiar la tumba de nuestro caudillo con una bandera catalana que es para lo unico que sirve para limpiar. No te das cuenta que tu mente esta en manos de las fuerzas del mal que ahora estan comandadas en Simat por estos del Arco iris?

un de no al vall dels caiguts ha dit...

jo no he dit mai del valle de simat,si no de la vall de simat,tu cervantes no mal interpretes,su pose que a dia de dema aniras a reunirte an el teu satanas a dit vall jastima que no el quedes alli per a sempre,no tens mes vergonya de no gastar la llengua que ta donant de mamar,i tu hon tens la ment an l´olimpo a i sapies que an la que supose la teua bandera no entorque ni el ponpis en ella, hau a mamarla.