dijous, 9 de desembre del 2010

ARC IRIS DEMANA LA RETIRADA DE L'ENQUESTA DE L'AJUNTAMENT


El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, demanarà formalment la retirada de l'enquesta de l'Ajuntament sobre el projecte de remodelació del carrer del Monestir per demanar dades personals contravenint la Llei de Protecció de Dades i la pròpia Llei de Procediment Administratiu Comú en allò que conté l'article 37 referit a les dades personals que figuren en fitxers públics.
La Llei de Protecció de Dades és ben clara pel que fa a l'obligació d'advertir als ciutadans de l'ús i la finalitat de les dades que se li estan demanant, i la Llei de Procediment Administratiu estableix que l'Administració ha de transmetre al ciutadà la confiança de que les seues dades personals no van a ser utilitzades de forma indeguda.
I la veritat és que l'enquesta que ha encetat l'ajuntament sobre la remodelació del carrer del Monestir no genera excessiva confiança sobre l'ús que se li van a donar a les dades, senzillament perquè per recollir l'opinió pública sobre un projecte urbanístic és innecessari demanar telèfon, correu electrònic, data de naixement, professió, DNI, pertenença a associacions, o vinculació al municipi.
Per a què vol l'ajuntament el correu electrònic i el telèfon d'aquelles persones que desitgen opinar sobre un projecte? I més encara, per a què vol l'any de naixement?
Sobra dir que el full omet les advertències sobre confidencialitat i bon ús estipulades a la llei.
Per una vegada que el tripartit es digna a demanar opinió sobre un projecte, clava la pota en el procediment. Arc Iris farà seguiment de l'ús que se li vaja a donar a les dades personals recollides a través d'aquesta enquesta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En altres pobles ja hagueren denunciat tot aço

Anònim ha dit...

SERRA ES PITXOR QUE FRANCO,MOS VOL FITXAR COM LA GUARDIA CIVIL EN EL FRANQUIME