dimarts, 28 de juny del 2011

CAMPS ABANDONATS

La quantitat de camps de cítrics abandonats per tot arreu del País Valencià s'ha duplicat en l'últim any com a conseqüència de la pèrdua d'ingressos, segons dades del Ministeri de Medi ambient, Mitjà Rural i Marí.
En els últims cinc anys el percentatge de desaparició de cultius de cítrics ha augmentat del 4% al 8% a causa de la disminució dels ingressos, quantificats en 460 milions d'euros en aquesta campanya.
Aquest fenomen de camps abandonats es reprodueix actualment en totes les comarques valencianes, cosa que suposa no solament un problema mediambiental o paisatgístic, sinó un seriós problema econòmic per als agricultors.
A més, i per si no fóra prou, l'abandó ocasiona un augment de conills i senglars que provoquen cada vegada majors danys, de caragols i formigues i el fet que els terrenys abandonats actuen com a viver de plagues i de males herbes.
En aquest últim aspecte, els agricultors afectats han hagut d'efectuar, d'una banda, un major nombre de tractaments amb herbicides i productes més agressius i per una altra, tractaments amb insecticides i acaricides.
O es fa un pla de salvació, amb mesures que arriben als agricultors, que són els garants del territori o la taca marró que formen els camps abandonats s'estendrà ja sense fre per tot el País Valencià.

7 comentaris:

Simpatizant del BLOC ha dit...

Crec que al nostre poble a simat el que s'hauría de fer es que el grup de EU-Arc Iris presentara una proposta per a que l'ajuntament oblige als propietaris dels camps abandonats a matindre-ls netes de males herbes, per evitar perjudicar als agricultors que decidixen continuar produint cítrics. Es una idea que deixe en l'aire, Gràcies

Anònim ha dit...

Poques fanecades tens tu xicon, al preu del herbicida es carisim, consevol que no traga res i estiga al paro dema de mati neteja el bancal.

Anònim ha dit...

per si no ho saps la proposta ja esta feta i ademes el reglament tambe, sols falta aplicarlo, lo mal es aixo, conforme estan les coses obligar a gastar diners als llauradors sense traures res de la taronja

Anònim ha dit...

Pos si que amen aviats, vendrem or, ja que no venem taronjes.

Anònim ha dit...

Vixca l´ECOLOGIA

res de herbicides
ke vixken trankils els conills i tota mena de animals!!!!!!!!!!!!1111

Anònim ha dit...

Animals hi ha de moltes maneres....

palles ha dit...

jo tinc bancals perduts envoltant del meus i no son cap de problema,cuan trate el meu per ala brosa faig ben arruxaet el voltants,cap problema.