dijous, 2 de juny del 2011

PROHIBICIÓ D'ESTUDIAR EN VALENCIÀ

L’administració autonòmica retira inversió pública de la promoció i ensenyament del valencià i destroça el consens bàsic sobre la llengua de l’Estatut d’Autonomia.

Per si no teníem prou amb els col·legis caient, ara ens trobem davant l’anunci fet pel Conseller d’Educació (interí) de que eliminarà les línies d’ensenyament en valencià.
Arc Iris vol advertir al responsable de l’educació valenciana que es tracta d’una mostra més d’exercir el poder de forma arbitraria i autoritària, i que aquells qui són elegits democràticament no poden emprar eixa confiança per destrossar els consensos bàsics sobre els quals es basen les regles de convivència i governs en un estat de dret.
Arc Iris qualifica per tant, aquesta mesura d’agressió contra els drets lingüístics de milers d’alumnes valencianes i valencians que veuran impedit el seu accés a un ensenyament en valencià pels capricis d’un conseller que s’autodenomina “inaugurador” però que solament s’ha distingit per inaugurar ocurrències destructives per a la qualitat de l’ensenyament valencià i els drets de ciutadania.
D’altra banda, aquest nou “decret de nova planta” necessàriament dificultarà l’accés a la seua cultura i a l’assumpció de competències lingüístiques de milers d’estudiants, i suposarà, a més, la reducció d’un nombre significatiu d’unitats educatives en fer desaparèixer l’exigència del perfil lingüístic en les classes, forçar el professorat valencià a assumir competències lingüístiques sense destinar recursos a la seua formació i devaluar la qualitat de l’ensenyament sense escoltar als principals implicats en aquest procés: la comunitat educativa.
Després de tants anys, estem per tant, davant la constatació  de que el Partit Popular no ha entès res de la definició (estatutària) que el valencià és la llengua pròpia dels valencians i valencianes.

20 comentaris:

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

Espere que no aconsegueixen el que volen fer, destruir el que amb tant de esforç els nostres pares havien aconseguit, que tots els xiquets del País Valencià, fóren o no valencianoparlants arribaren a conéixer i aprendre el valencià i que no es perguera la nostra llengua. Tornem als temps de Franco que sen's impedia aprendre i fins i tot parlar la nostra llengua. A quines mans hem deixat el futur dels nostres fills? Reflexionem i comencem a menejar-mos o ens o furtaran tot, llengua cultura i arrels. Movilització ja!

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :

Avui en el diari El País (pàgina 6) Comunitat valenciana apareix una foto del col·legi de Simat com a exemple de ruïna.
És un un orgull per a tots els simaters/eres i sobretot per a "Fuente de Mora" tindre un co#l3gi en semblant situació i que ho sàpiga tota la Comunitat valenciana.
Va ser l´últim dia de menjador escolar, i la sort que vam tindre es que els xiquets estaven dinant i encara no havien eixit al pati.
En eixes condicions, millor no portar els xiquets i les xiquetes a escola. Millor ser analfabet que cadàver.
Per no parlar de les gotere i la falta de calefacció.
Gràcies "Fuente de Mora".
A Simat, encara que et sàpiga mal, continuarem parlant valencià.

Anònim ha dit...

Després de les elecciones, els del PP estan envalentonats, i son capaços de qualsevol desficaci.

Anònim ha dit...

Ja no saben com acabar amb el valencià: Que si anglés, que si xinés, que si classes trilingües .... i mentre les escolen derrunbant-se.
Vergonya és lo que no tenen!

Anònim ha dit...

estic super en contra que lleven el valencia,pero una coseta volia recalcar cuan envien alguna notificacio del ajuntament,podrien posaro tambe en castella?hi ha molta gent major que no sap llegir en valencià.

Anònim ha dit...

D'aci uns cuantos años we will speak algo aixina. Valencià, Castallano and English. Qualsevol nos entenderá. Our language serà the most original del mon.
Are you d'acord conmigo?

Francisco Camps ha dit...

Por fin aprendereis castellano, pueblo analfabeto. Primero enseñaré a mi amigo Sebastian a leer y escribir, y despues vais vosotros, una de las últimas zonas donde mas del 90% de la gente habla valenciano, ese idioma inútil.

Os agradezco otra vez haber sido el más votado del pueblo, un abazo

Anònim ha dit...

Ai mare, ja va eixint la vena de la dreta, això és el que voliem , no ? vixca la cultura i els drets que la dreta defen per als treballadadors. Si ens volen incults, és que no ho vejeu ?

Ana ha dit...

osea!!!

Anònim ha dit...

Osea, i prou.

Anònim ha dit...

Ana eres el meu idollll. Anit a la tele hui asi, aprofites per a tot.

Anònim ha dit...

que tremole la monica oltra...AAAAANNNAAAAAAA!!!!

Anònim ha dit...

Amunt Ana.

Anònim ha dit...

Anna four presidenta.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU

Per fí se´n va Font de Mora (Fuente de Mora) de la Conselleria
d´educació.
Però AY Mare!!!. No canteu victòria, que el que ens ve ara és pitjor.
RUUUSSSS !!!
Eixe personatge de Xàtiva que tracta als mestres de fills de puta i als músics de borratxos.
Crec que vaig a canviar de País.
Que sabrà ell de Cultura i Educació?????

Anònim ha dit...

No patiu gens, ell entra en conselleria per a que l'eduquen a ell primer, despres ja vorem lo que fa.

Anònim ha dit...

CAPITÀ MORO, canvíat a CataluÑa......

Anònim ha dit...

Xe dema tots a Valencia a la concentracio.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :

Quina poca vergonya.
Els corruptes dins les Corts valencianes i la policia pegant-li a la gent al carrer.
Definitivament, cal canviar de País, perquè els corruptes sempre estaran ahí, manant, per voluntat popular.
Que volieu delinqÜents a les Corts? Doncs ja els teniu

Anònim ha dit...

CAPITÀ, el teu Rubalcaca diu que no pega, que les BLEU es manténen FIRMESSSSSS...............