dimarts, 8 de novembre del 2011

LA PLAGA DEL MORRUT S'ENCEBA AMB LES PALMERES DE SIMAT

Les palmeres afectades, diumenge passat, i hui dimarts, quan estan sent tallades.

Tot i els tractaments que s'han aplicat els darres mesos, la plaga del morrut s'està encebant amb les palmeres de Simat. Hui pel matí operaris municipals han tallat dos palmeres afectades per l'insecte a la Font Gran, i  la plaça de l'Església hi ha altra palmera que amenaça amb deixar caure la copa. Simat no és el palmeral d'Elx, però esta espècie, de la que es poden comptar al municipi mig centenar d'exemplars, és ben característica de Simat des que als anys cinquanta es va optar per este tipus d'arbre als jardins públics.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

pues res a plantar pins i en pau,que tampoc ens va la vida en el tema de les palmeres.ara nomes falta que ens gastem un dineral amb una lluita perduda.
cuant els que tenen dines descubreixquen com carregarsel ,que en tornen a plantar(si volen)

Anònim ha dit...

Es molt fàcil carregarse al animalet, amb Clorpirifos, la mateixa matèria activa que lluitem contra el poll roig de Califòrnia.

Anònim ha dit...

La del "morrut" no ho se ... però la de les sinvergüences ja fa temps que ronda el Plenari

El guerrero de lantifàs. ha dit...

Quin és el tractament que s'ha fet? és l'adequat? A Elx i a Tavernes està fent-se altre tipus de tractament que pareix ser millor que el que s'ha fet a Simat.

Anònim ha dit...

A Tavèrnes lo que s'ha fet es posar uns tubs, paregut als de goteig per arribar a fer el tractament desde terra, amb una motxila i així tractar-ho més barat i asovint.