dijous, 19 de juny del 2014

ELS CADETS DEL CF SIMAT COMPETIRAN AL TORNEIG INTERNACIONAL COTIF DE GANDIA

Mil tres-cents futbolistes competiran la setmana pròxima al torneig internacional Cotif de Gandia, entre ells els cadets del CF Simat, que porten dies preparant la competició.
Gandia ha estat l’escollida per celebrar la primera edició del Cotif Youth Cup, des del 23 fins el 27 de juny. L’Alcalde de Gandia, Arturo Torró; el Director General d’Esports de l’Ajuntament de Gandia, Marcos Estruch; el Director General d’Esports de la Comunitat Valenciana, Mateo Castellà; el Secretari Autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, i el Director del Cotif YC Gandia, Hector Peris, han presentat este dijous el torneig.
El Cotif és una prestigiosa competició internacional en què han participat equips d’èlit que porta realitzant-se 30 anys i “aquest any hem volgut homenatjar als més menuts amb un torneig de futbol d’èlit de categories inferiors en què es combinarà esport i turisme”, ha destacat Hector Peris, que també agraeix el suport rebut per part de l’Ajuntament i de la Generalitat en aquesta primera edició.
“És un orgull per a Gandia albergar el Cotif YC perquè en ell es formen futures figures del futbol, cosa que converteix la nostra ciutat en el màxim exponent del futbol base” assegura Arturo Torró. “El nostre govern ha apostat des del principi pel turisme esportiu i seguirem treballant per a que Gandia es convertisca en un referent en aquests dos àmbits”.
El Director General d’Esports de la Comunitat Valenciana va decidir apostar per Gandia com a seu de la primera edició del Cotif YC “vist l’esforç realitzat pel Servei d’Esports per fomentar l’esport turístic, ja que açò permetrà consolidar tant la nostra ciutat com la Comunitat Valenciana com a referents internacionals de futbol base en relació amb el turisme”.
Més de 1300 jugadors de 80 equips procedents de 14 nacionalitats ompliran la nostra ciutat durant més de quatre dies. Açò es tradueix en “més de 6000 persones que tindran la oportunitat de viure una experiència esportiva i turística de primer ordre gràcies al clima, les infraestructures i la planta hotelera de les que disposa Gandia” ha afirmat el Secretari Autonòmic. Daniel Marco destaca la tasca de l’Ajuntament i del Servei d’Esports a l’hora de buscar iniciatives que promouen el turisme en el mes de juny amb la fi de desestacionalitzar la temporada turística.
Es calcula que aquesta primera edició tindrà una repercussió econòmica en la ciutat al voltant de dos milions d’euros i, a més, el fet de comptar amb tants equips en una primera edició permetrà que es multipliquen en els anys vinents, repercutint encara més positivament en Gandia. Estruch considera que “és molt important per a nosaltres haver portat el Cotif YC perquè és un torneig d’àmbit internacional que tindrà una gran repercussió i permetrà promocionar la marca Gandia”. I és que una televisió d’àmbit nacional, com és Teledeporte, és l’encarregada de cobrir l’esdeveniment.