diumenge, 14 de setembre del 2014

EUPV S'OBRI A CONFLUIR AMB PLATAFORMES CIUTADANES PER A LES MUNICIPALS DE 2015


EUPV aposta per convergir en plataformes ciutadanes per a les eleccions municipals del proper any que "face confluir al conjunt de les persones i col·lectius que hui estan sofrint els rigors d'aquesta crisi".
Així ho ha explicat la seva coordinadora general, Marga Sanz, després que el Consell Polític Nacional de la formació haja aprovat per 52 vots a favor, 8 en contra i 10 abstencions una resolució de confluència social i política al País Valencià.
Esquerra Unida ja va començar aquest procés de convergència al maig de 2012, però la resolució aprovada incideix que aquesta confluència ha de donar-se "per la base, des de la coincidència en les lluites concretes, l'experiència activista i el coneixement directe".
"Això ens permetrà multiplicar la contestació al règim, en enfortir les forces de l'esquerra i portar les lluites també a àmbits institucionals amb una alternativa al bipartidisme", ha explicat Marga Sanz.
La formació considera l'àmbit municipal com l'espai "privilegiat" per començar aquesta confluència, "per la concreció política, per les condicions de proximitat i simpatia, i la possibilitat de posar en pràctica formes de control ciutadà, i perquè permet una experiència unitària directament amb formes assembleàries, formes habituals històricament als moviments socials i sindicals".
No obstant això, no tanca les portes perquè aquesta estratègia sigua traslladada també a nivell  regional, amb l'objectiu de "canviar la Generalitat", ha asseverat la dirigent.