dimarts, 30 de setembre del 2014

PEDRO SÁNCHEZ ES FICA DE LA PART DE CASTELLA



El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'està mostrant fins i tot més hostil que Rajoy envers Catalunya i la seua proclama d'independència, i ho fa perquè el marcat de vots a Castella li ix més a compter que el català. Sánchez, jugant a líder mundial, ha avisat al president del Govern, Mariano Rajoy que és necessari "resoldre" el "problema polític" amb Catalunya, perquè és "una crisi d'Estat que pot posar en risc la incipient recuperació econòmica".
En una entrevista en Onda Cero, el líder dels socialistes sacrifica Catalunya i el PSC, i en part també València i les Illes, en reclamar "audàcia" i "valentia" per part del cap de l'Executiu per a "afrontar aquest procés", en el qual pot comptar amb el PSOE "des del minut un". Afrontar aquest procés vol dir, traduït, soficar la revolta catalana.
Tot plegat fa pensar que Sánchez erea millor com a jugador de bàsquet i conseller de Caja Madrid que com a polític. Haguera estat més prudent recoèixer que els fets que es desenvolupen a Catalunya són fruit d'una ancestral història de sotmetiment i imposicions que van començar amb els Reis Catòlics, i que ha inclòs d'ençà la  prohibició fins i tot de parlar català a totes les dictadures, exterminant la indústria cultural catalana, i provant de buscar l'extermini de la llengua i la cultura catalanes. 

LLuny d'això, Sánchez s'ha instal·lat en la seua cançoneta, que diu que la solució a la crisi amb Catalunya passa per una reforma de la Constitució que avance cap al federalisme i ha argumentat que la millor manera de "defensar" la Carta Magna és actualitzar-la.

Així, ha argumentat que si s'inclou en la Constitució un sistema de finançament autonòmic "estable" que siga "garant de la igualtat i de la solidaritat" entre els territoris, s'estarà "blindant" a la Carta Magna davant les "tensions nacionalistes" que ha patit Espanya durant els últims 35 anys.
D'aquesta manera, ha aprofundit, s'estaria garantint que hi ha un "mínim homogeni" en totes les comunitats per a finançar els serveis públics essencials, s'evitaria que aquestes puguen "competir fiscalment" entre elles i s'impedirien pactes com el del Majestic, que va fer l'expresident José María Aznar amb CiU, pel qual es va cedir a la Generalitat el 25% de la recaptació de l'IRPF.
A més, Sánchez ha apostat per reconèixer singularitats de Catalunya, com la referent a la llengua (home, gràcies), però també ha advocat per que, en matèria d'educació, el Govern "ha de tenir marge i capacitat per a ajudar a les comunitats per a aconseguir els objectius en una matèria que és "repte comú de la societat espanyola".