dijous, 15 de gener del 2015

LA COMISSIÓ DE L'HONOR


La comissió d'investigació sol·licitada pel regidor de ERPV de Simat, Joan Serra, concebuda per conèixer els ingressos i despeses que reporta a l'Ajuntament la gestió del monestir i el balanç de les collites, sembla més encaminada a restituir l'honor del propi Joan Serra que a esbrinar si la gestió ha estat o no adequada o si les taronges s'han cobrat o es van deixar de cobrar. Serra està obstinat en què el seu honor ha estat posat en dubte, i ell, tan poc acostumat com és a restituir l'honor dels demés quan és ell qui l'ataca, exigeix rectificacions, aclariments, i precisions. 
De la sessió constituent de la comissió, dilluns passat, poca cosa més ha trascendit, tret que l'instructor serà el regidor de Compromís Vicent Ribera. La resta ha estat un estira i arronsa entre l'alcalde Mahiques i el regidor Serra sobre si tu has dit això, i tu ocultes allò, que si això és fals, o que si tu qui eres per dir allò altre. 
Segons Serra, les xifres que s'han difòs sobre els incobraments de les collites són falses, i tot obeïx a un complot universal en el qual involucra el PP, Arc Iris, Diari Serpis (Levante-EMV se n'ha lliurat tot i haver publicat també les informacions suposadament falses), i un particular llistat de persones que s'haurien posat d'acord per a arrossegar pel fang el seu honor, com si pagara la pena l'esforç.
En una nota remesa al diari Las Provincias (del qual no sabem si està o no en el complot) i publicada en l'edició d'este dijous 15 de gener, Serra tracta d'aclarir què va succeir amb la collita de taronges de 2010 en el monestir de la Valldigna. La nota, no obstant, només fa referència a 2010, ni els anys anteriors ni els posteriors. Segons eixa nota, el consistori s'ocupa de la cura de les més de 30 fanecades de cítrics i de la venda i cobrament de la fruita recol·lectada, d'acord amb la documentació tècnica facilitada als integrants de la comissió, amb una avaluació taxada del volumen i del valor de les collites.

Serra va demanar al ple, segons Las Provincias, que s'organitzara una comissió de recerca per a analitzar les despeses i ingressos derivats d'aquesta activitat en el monestir de 2007 fins a 2014. En realitat la petició inicial abarcava de 2011 fins l'actualitat.
"Entre la petició i la creació de la comissió va sorgir a l'opinió pública que no existien ingressos per la venda de taronges en 2010", diu Serra. No obstant, les informacions publicades feien referència als anys 2009 i 2010. "L'alcalde va declarar que sabia que ningú s'havia portat un euro de l'ajuntament però acusava a l'anterior govern d'una nefasta gestió en la campanya de la fruita de 2010", segueix la informació de Vocento, on s'afig que "Serra va assegurar que no va haver-hi cap ingrés perquè no va haver-hi collita". L'edil explica que "al gener d'eixe any la Fundació Jaume II el Just va talar els tarongers abans que es recol·lectara la fruita perdent-se la collita". No obstant, de l'informe del tècnic agrari municipal es desprén que hi ha diverses varietats al monestir, algunes de les quals es culllen abans de gener. 
Serra recorda en eixes declaracions a Las Provincias que eixe any, sent Eladi Mainar alcalde, les relacions entre el consistori i la Fundació es van deteriorar fins al punt que van deixar de cuidar-se els camps, i assegura que l'actual alcalde Sebastián Mahiques, "sabia aquests fets i lamenta que no els aclarira".
Fins ahí les declaracions d'ERPV a Las Provincias. Resta saber ara si la comissió escamparà llum sobre despeses, ingressos i collites, si els veïns coneixeran si s'han cobrat o no les taronges, en quines quantitats i a quins preus, quines són de peladora i quines no, què passa amb els documents de compravenda, els comptes exactes i el resultat de la gestió, o per contra es tancarà en fals una vegada restituïts tots els honors que s'hagen de restituir. 

4 comentaris:

Un del poble, que mes dona ha dit...

En matematiques dos i dos son cuatre. Els tarongers estan en el convent actualmente, si s'en varen tallar uns cuants, altres estan. Les taronges es varen collir. Els albarans algu els arreplegaria i deurien de estar al Ajuntament, i el Sr. Serra i cia. pot dir misa, encara que ell no creu molt en estes coses. ¿Que es fa fer en les taronges dels anys que estagueren al front del Ajuntament?

Anònim ha dit...

De vegades les coses fàcils les volen fer difícils. Xe.

Anònim ha dit...

Una comissió on tindria que defensar-se primer que res el dret dels simaters a tindre transparència a l'Ajuntament, es transforma en una comissió per a restituïr l'honor de Serra... així anem bé

Anònim ha dit...

Si al final se restituye el honor del Sr Serra habrán realizado un gran trabajo. Serra se quedará con el honor que tenía (ninguno), y Simat se habrá quedado sin los ingresos. Una vez más las comisiones habrán servido para que alguien pierda el tiempo y se gaste el dinero del pueblo.