dijous, 29 de gener del 2015

LA FUNDACIÓ JAUME II RETRÀ HOMENATGE A FRANCISCO TEODORO AMB UNA EXPOSICIÓ AL MONESTIR


La Fundació Jaume II retrà homenatge al fotògraf Francisco Teodoro, recentment desaparegut, amb una exposició al monestir on s'exhibirà part de les seues fotografies. 
Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Alberto Fabra, durant la visita que ha realitzat este dimarts al monestir per inaugurar la recomposició del claustre de l'abat.  Fabra va tindre unes paraules de record a Teodoro, un funcionari de la Conselleria de Sanitat que es va enamorar del monestir i no ha deixat de fotografiar-lo fins a la seua sobtada defunció el passat 5 de novembre. Fabra ha anunciat en eixa visita que el Patronat de la Fundació Jaume II El Just ja treballa per a realitzar una exposició enguany d'una selecció de les seues fotografies.
El testimoni en imatges de la història recent de la Valldigna que ha deixat Francisco Teodoro és immens. Pràcticament tots els esdeveniments de tota mena van estar immortalitzats pel fotògraf, i pràcticament tot el procés de recuperació del monestir es pot reconstruir pas per pas a través de les seues imatges. De fet, el monestir va captar gran part de l'atenció del fotòfraf i una immensa part de la seua obra està centrada al monument: de dia, de nit, amb gent, sense gent, detalls, actes, visites, obres... Una selecció d'aquestes instantànies serà la que exhibirà la Fundació en homenatge al fotògraf en una mostra per a la qual encara no hi ha data. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Persones com Paco fan gran la Valldigna.