El regidor d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Víctor Mansanet i Boïgues, ha estat elegit este 13 de juny de 2015, alcalde de Simat amb el suport dels partits d’esquerres de la nova corporació local (Compromís, PSOE, Per Simat Esquerra i EU). El candidat del Partit Popular i exalcalde, Sebastián Mahiques Morant, va sumar 4 vots dels 11 totals, tots ells de la seua pròpia formació, en contra dels 7 rebuts per l’edil esquerrà.
Mansanet va renunciar a la “vara d’alcalde”. Justificà aquest gest afirmant que “es tracta d’un símbol de poder i ostentació que no s’adiu amb la nostra manera de governar”. Hi afegí que l’únic propietari d’aquest objecte “ha de ser el poble de Simat”. El primer edil simater va prometre, “per imperatiu legal, complir amb les obligacions d’alcalde amb lleialtat al meu poble, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com l’Estatut d’Autonomia”. Per propi principi i convicció, va prometre “treballar a favor de la dignitat i dels drets fonamentals dels sers humans, servir la ciutadania , sobretot la gent més humil i senzilla”, a més d’exercir el càrrec “des dels principis de llibertat, igualitat, solidaritat i justícia social”.
El nou president de la corporació local es va comprometre a “defensar el patrimoni natural, historicoartístic, la llengua i cultura del País Valencià”, així com a “lluitar per la pau, el dret a la diferència, la convivència democràtica i la participació”. Una vegada feta la seua promesa, el flamant alcalde va donar la paraula als portaveus dels grups Popular, Sebastián Mahiques, i Per Simat Esquerra, Imma Cunyat. Aquesta darrera va fer una crítica a la gestió de l’equip de govern eixint, mentre que Mahiques va defensar la gestió del seu govern.
Simat serà municipi lliure de desnonaments
En el discurs d’investidura que tancà l’acte, Víctor Mansanet va assegurar que l’equip de govern d’esquerres “administrarà d’una manera justa, equitativa, igualitària, seriosa i responsable els diners públics”. Mansanet, que intervingué també com a portaveu dels tres partits que formen l’equip de govern —EU, Compromís i PSOE—, va anunciar que el principal objectiu del seu mandat és “pal·liar la greu crisi econòmica i laboral que pateix el nostre munici”. També anuncià la introducció de “pràctiques inclusives en la vida local” i assenyalà que el seu govern “vetlarà perquè es presten serveis públics de qualitat, sobretot en sanitat, educació i benestar social”.
Entre altres mesures anunciades pel primer edil simater, cal destacar “l’atenció a les necessitats bàsiques dels veïns i les veïnes més humils, els treballadors aturats o sense subsidi i les persones amb risc d’exclusió social”. El nou govern d’esquerres que presideix Mansanet es va comprometre a defensar el dret a un treball i a un habitatge dignes. En aquest darrer sentit, el recent proclamat alcalde de Simat avançà que en el primer plenari ordinari es declararà el seu poble “municipi lliure de desnonaments” i es practicaran “auditories urbanes per a conéixer i actuar amb eficàcia sobre qüestions estructurals que afecten el municipi”.
Cal afegir que Víctor Mansanet va fer en el seu primer discurs institucional un homenatge a “totes les persones que van portar la primavera de la democràcia al nostre país”, i va citar implícitament les dates històriques del 14 i el 25 d’abril, i el Primer de Maig. La seua intervenció va estar adobada amb cites precises de Joanot Martorell, Dant Alighieri, el poeta Miquel Martí i Pol i el Che Guevara.Víctor Mansanet va insistir que ell no presideix un tripartit, sinó “un equip homogeni i alhora plural, compacte i cohesionat, integrat per persones honestes i treballadores”. L’esmentat equip està integrat per Marisa Solanes i Maria José Gregori (EU), Marga Palomares i Vicent Ribera (Compromís), i Adela Mendoza (PSOE). Aquests dos darrers exerciran de primer i segon tinents d’alcalde, respectivament.
El nou alcalde de Simat, població on va nàixer el 1955, va ser membre de l’executiva de País d’Esquerra Unida (2009-2012), secretari de Cultura de l’organització d’esquerres, coordinador comarcal de la Safor-Valldigna i regidor en la passada legislatura. Adscrit ideològicament al socialisme llibertari i al valencianisme polític de Joan Fuster i Emili Gómez Nadal, donà suport a Ignacio Blanco en les eleccions primàries d’EUPV celebrades a novembre del 2014.
Víctor Mansanet i Boïgues és escriptor i periodista. Ha treballat a diversos mitjans informatius, com ara els rotatius El Sol, de Madrid, El Periódico de Catalunya, la revista El Temps, el Diari de Barcelona i Onda Cero Ràdio. Ha estat cap de redacció d’El Punt del País Valencià i col·laborador de l’Agència de Premsa Novosti. Com a escriptor, ha publicat, entre altres títols, dos biografies del grup musical Al Tall (Vint anys d’Al Tall i Una música per a un poble), una altra de Lluís Llach (Alè de revolta), la novel·la In articulo mortis, el llibre de poemes Varium et mutabile (finalista del premi Vicent Andrés Estellés), l’adaptació teatral en valencià de la comèdia Narcís, de Max Aub, el llibre divulgatiu Pols d’estels, sobre la València contracultural dels anys setanta del segle XX, l’estudi Quinze net. Aproximació a la pilota valenciana, així com Vicent Andrés Estellés periodista, junt amb el professor Emili Casanova. Es coautor dels volums Fuster entre nosaltres i Ausiàs March, així com del llibre de relats policíacs De nit tots els gats són negres. En l’actualitat exerceix com a tècnic de promoció lingüística en la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.
7 comentaris:
si hagués sabut abans de votar amb qui havia de pactar mansanet, no l´hagués votat. Els pactes es deurien fer abans de les eleccions, no després. Ara resulta que el tercer i quart partits menys votats de simat manen més que el més votat. Per a la meva opinió, els pactes son antidemocràtics. li donen força a partits que la gent no vol, però bé. això és la política, vas a votar per a perdre el temps.
P.d.: no critique a victor, critique a la política en general, i la imatge que s´està donant per tota espanya, es que tots van ajuntant-se per a tombar al que ha guanyat siga del partit que siga, tots volen manar.
No té sentit el que dius. La esquerra ha tret el doble de vots que la dreta i tu, siguent d'esquerres com dius, dius que vols que mane la dreta en Simat
Per cert, comenceu a presionar al nou govern en el tema del Monestir. És un dels patrimonis més importants del País Valencià i necessita inversió per arribar a tindre un nivell turístic acceptable
Jo vuic que mane victor, no els altres. jo vote a un partit, no vote a 4 partits. per molt desquerres que siguen no em cauen be, i per aixo no estic conforme en que el meu vot sajunte en els que no vuic. si no li trobes sentit es pq tu sols diferencies esquerres i dretes, mentre que jo veig 5 partits diferents, aixo lo que em dona a entendre es que et dona igual qui guanye mentre q no siga el pp, no crec que siga tant dificil d´entendre. i estic totalment en contra dels pactes, ja siga per afavorir a dretes o a esquerres.
Mira, tu has votat al pp. i fas el discurs que fa el pp a valencia i espanya, pren nota per estes eleccion i sempre, l'esquerra dividida en quatre partits a simat o en mil al país s' ajuntarà sempre per tirar a la dreta, i si no estas conforme vota a la dreta com ho has fet fins ara.
4 cerveses, 3 vins de rioja, 2 ribera del duero, 1 jerez i 1 del penedes no vol dir que simat vol beure cervesa.
Lo teu es per a alucinar, i damunt confirmes que jo he votat al pp, i ahi ja em dones a entendre que no val la pena seguir comentant res. I en les comparacions de cervesa i vins tornem a quedar al mateix tall, (cervesa-PP, vins-esquerres). No has entes absolutament res del que he dit, supose que seras curtet.
P.D.: estas molt obsesionat amb el pp, ves al metge a que teu miren, no siga cas que torne a entrar rita a l´ajuntament i t´agarre un infarto.
Publica un comentari a l'entrada