dimecres, 20 de maig del 2009

COMENCEN ELS ENDERROCAMENTS DE NÍNXOLS ENMIG D'UN CAOS


Alguns veïns de Simat es van assabentar ahir mateix de que les restes dels seus avantpassats anaven a ser remogudes hui, dia en que han començat els trasllats de nínxols al cementeri municipal per a l'execució de les obres del recinte aprovades en el marc del Pla d'Estímul de l'Economia del Govern central. I encara sort, perquè altres es trobaran un dia en que els nínxols ja no estan on estaven, i tindran que buscar la nova ubicació, sense possiblitat d'haver participat com a interessats en el procediment.
El procediment administratiu que s'ha seguit per a l'execució d'aquestes obres ha generat un caos sense precedents en una qüestió tan delicada com la remoció de restes humanes. La identificació i localització de familiars s'ha fet mal, a corre-cuita, possiblement per la premura que imposen els terminis fixats en les obres incloses en el Pla E del Govern central (Arc Iris ja va recomanar que aquesta obra no s'executara en el marc del Pla E). Gran part dels afectats no han estat notificats, no s'ha aplicat cap criteri en la reubicació de nínxols, s'han assignat restes a persones que no són ni familiars, hi ha nínxols que reclamen dos famílies distintes, l'ajuntament va publicar un anunci al Butlletí Oficial de la Província el 12 de maig de sis línies amb el que pretenia que tots els interessats es donaren per notificats (anunci que Arc Iris va reproduir el mateix dia a aquesta web), una setmana després d'eixa publicació al BOP comencen els enderrocaments, l'alcalde dicta un decret amb data del 5 de maig que en la seua redacció és una aberració, en el punt segon de la resolució del decret dóna un termini de deu dies per a presentar al.legacions, però al punt tercer diu que la resolució posa fi a la via administrativa, s'equivoca en el número de nínxols a remoure, el decret es notifica personalment als familiars identificats i localitzats en alguns casos el 18 de maig, només a dos dies de començar els enderrocaments i contravenint el propi termini de deu dies que atorgava per a presentar al.legacions, la Policia Municipal anava encara ahir a última hora casa per casa tractant de localitzar i notificar a familiars, etc, etc.
I això que només s'han de traslladar 25 nínxols. Si arriben a traslladar el cementeri sencer organitzen la desfeta de Cuba.
N'han fet una com la de Federico Trillo, i això que l'Ajuntament de Simat disposava de més temps per a identificar i localitzar als descendents. I en el cas de que no siga possible, al BOP. Però només per si de cas i per curar-se en salut. I sobretot donant terminis raonables en una actuació d'aquestes característiques. A corre-cuita, tot ix mal.
Aquesta forma de procedir exigeix responsabilitats polítiques, encara que Arc Iris desconeix qui ha estat el responsable polític directe del desgavell. De vegades, quan la situació és compromesa, el multigovern es proclama corresponsable, tots a una. Altres vegades els "mèrits" són individuals.
En teoria, i tractant-se d'obres públiques, el responsable del procediment administratiu que generen eixes obres hauria de ser el regidor d'Obres Públiques, encara que també en teoria la gestió del cementiri ha estat sempre diferenciada, però en l'organigrama municipal no hi hem trobat cap assignació específica de cementiri a cap regidoria. D'altra banda, el decret en el que es resol la reubicació de nínxols emana de l'alcalde, i va signat per la secretària, però la reubicació de nínxols sembla que és cosa d'un funcionari amb la categoria d'administratiu. En fi. Una vegada més, cobrint-se de glòria.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Peu de foto:"Foto feta per un membre d'arc iris desde dalt d'una figuera"

Anònim ha dit...

Un altre idiota a qui li té igual que a la gent la tracten com a ninots.

Anònim ha dit...

Serreta, Eladi, seguiu aixina que a les pròximes no vos vota ni la familia.