dilluns, 29 de novembre del 2010

ANALISI SIMATERA DE LES ELECCIONS AL PRINCIPAT

La primera cosa que correspon és felicitar al Bloc per la implacable victòria de la seua matriu al Principat. Des de la vessant simatera, l'analisi de les eleccions al Principat es pot resumir en què es perd poder d'influència per una banda, però se'n guanya per altra. És a dir, la deblacle d'ERC, qie ix del Govern i perd més de la meitat dels diputats, fa que Joan Serra veja minvada la seua capacitat d'influència. Esquerra (Republicana) de Simat també notarà la manca de suport de la seua matriu quan vinguen eleccions (els tríptics de paper "couché" a color potser es tornen ara fotocòpies en blanc i negre), i a més perd capacitat de fer les esmenes amb les que ens delecta cada any, perquè si a Madrid aproven les esmenes del Principat ja podran anar agraïts. D'altra banda, la davallada acorrala al líder d'ERPV, Agustí Cerdà, que de diputat a Madrid va passar a treballador a Barcelona, i si la cosa va com va li haurem de fer lloc a l'Ajuntament de Simat.
No obstant, que no condeixa el pànic. El que perdem per eixa banda, ho guanyem per altra. No oblidem que el Bloc és la franquícia de CiU al País Valencià, així que quan es produeixen incendis podrem seguir reclamant mitjans de la Conselleria de Medi Ambient de Catalunya, i les esmenes simateres que portava ERC a Madrid, les podrá proposar ara CiU.
Per últim, Arc Iris lamenta que la burgesia catòlica i rància s'haja fet de nou amb el poder al Principat. La debacle del tripartit ha estat motivada per dos coses: la primera pel desprestigi del PSOE i en conseqüència del PSC per la situació de crisi internacional. És trist que una crisi que va provocar el PP amb la bombolla immobiliària, l'estiga rendibilitzant precisament el PP.
I la segona causa ha estat el comportament d'ERC. Els revolucionaris independentistes han perdut el contacte amb la realitat durant els set anys que han estat al poder al Principat, i s'han trobat còmodes al poder, vaja, que els ha agradat. Només calia vore a l'Ernest Banach, que tenia bar al cotxe oficial. Es van oblidar dels seus orígens i de la gent que els va votar, i eixa mateixa gent els ha donat ara l'esquena. D'altra forma no s'explica la pèrdua d'onze dels vint-i-un diputats que tenien.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Més val demanar ajuda a Catalunya , que no a Madrid, que és on la demanarieu vosaltres nacionalistes espanyolistes. Vosaltres no menegeu el cul sense permís de Madrid que ja sabem com les gasta i si no sou capaços de recordar, repaseu la historia, fins i tot el ponent ( que ve del centre) ens toca els collons a l'estiu.

Anònim ha dit...

Està clar que no avancem ni un milimetro.
Uns no menegen el cul sense permís de Madrit.
Altres no menegen el cul sense permís de Catalunya.
Igual que els de Gribraltar no menegen el cul sense permis de Londres.

I aixina fins a l'infinit.
A mi deixeu-me en pau: Uns i altres.

Anònim ha dit...

enora bona ERC

Anònim ha dit...

A mi també deixeume en pau, els uns i els altres. Deixeume caure una i altra volta fins que jo mateixa siga capaç de mantindrem dret. Obsessos.

Anònim ha dit...

Puigcercós dimissió. Serra president d'ERC.

Anònim ha dit...

A mi lo que entoca els collons a l'estiu no és Madrid, ni Catalunya, ni tant sols el ponent que ve del centre.
Lo que ne toca els collons a l'istiu, es no tindre faena.

Anònim ha dit...

Xe, portes tota la raó

Anònim ha dit...

Els de vosaltres no dimiteixen quan van passant les eleccions i cada vegada en sou menys. El que fan es anar-se'n al psoe com rosa aguilar, la grosseta de madrid, el garrido, etc, estic dubtant fins que vosaltres mateixos es voteu per què el vostre missatge no se'l creu ningú, ara sou els més valencianistes ara sou els més espanyolistes, ara sou republicans, ara sou xafaxarcos, ara sou etc,

Anònim ha dit...

Conxeta cada dia escrius millor o el corregeixen millor ?