diumenge, 27 de febrer del 2011

PREMI AMIC DE LA VALLDIGNA 2011

Esquerra Unida del País Valencià ha proposat el músic i compositor Ximo Caffarena com a Premi Amic de la Valldigna 2011.
Per a Víctor Mansanet, coordinador comarcal de l’organització d’esquerres, Caffarena, resident des de 1996 a Tavernes de la Valldigna, “no és solament un músic excepcional, sinó una persona que destaca per les seues qualitats humanes, carrera professional i vocació valldignenca”
La música tradicional ha estat sempre un referent a la Valldigna, i Caffarena ha treballat amb rigor per la recuperació del nostre patrimoni sonor. A més a més, el músic valencià va crear el 1996 el grup Vents de la Vall, per mitjà del qual va obrir nous camins expressius a la música folklòrica i tradicional en la comarca. En l’actualitat, Caffarena compagina gires i concerts amb l’ensenyament de la música d’arrel valenciana i de les tècniques de l’harmonia moderna, composició i arranjament, tant a Simat com a Benifairó i Tavernes. Precisament, en aquesta darrera població, dirigeix rondalla del Grup de Balls Populars.
La Mancomunitat de Municipis de la Valldigna, un dels organismes més impresentables i ineficients que tenim a la nostra comarca, es va crear el 1998 i està integrada per les poblacions de Tavernes, Benifairó i Simat. Fins el 2009, en formava part també Barx, que va eixir-se’n per “qüestions econòmiques”.
El Premi Amic de la Valldigna va ser instaurat el mateix any de 1998, però l’edició més polèmica va ser la de 2007, en què el que aleshores era president d’aquest organisme, el socialista Agustí Pascual, va proposar el president de la Generalitat, Francisco Camps, imputat per corrupcions varies, com a Amic de la Valldigna, la qual cosa va provocar la protesta dels partits de l’esquerra, i de manera especial, d’EUPV.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A Camps el pòdriem fer "Amigo del Alma"

Anònim ha dit...

Jo també apoye la ideal del de dalt

Anònim ha dit...

Doncs jo no l'apoye. Jo la recolze.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO

...VOL UNA MARXA MORA

Anònim ha dit...

Però, pagaal tú, Capità!!!!!

Anònim ha dit...

Deixeu-se de xorraes. Que la Mancomunitat de la Valldigna faça amics per sempre a Serra, Manolo el del Bombo i Eladio (i si pot ser posem-los en una placa per penjar-la en el monoment de davant del bar Buixquet. Au, xe.