dijous, 24 de febrer del 2011

PRESENTADA MOCIÓ SOBRE TV3

Victor Mansanet, portaveu del grup municipal d’ESQUERRA UNIDA - ARC IRIS, ha presentat al registre de l’ajuntament de Simat, una moció sobre el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.
EUPV-ARC IRIS considera que la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià són de vital importància per a la normalització del valencià, variant occidental del català, en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià.
En esta moció, es demana:
  1. Denunciar el veto imposat pel Govern de la Generalitat contra Acció Cultural del País Valencià.
  2. Condemnar l’esmentat tancament, ja que és un clar atemptat a la llibertat d’expressió i als drets lingüístics del poble valencià.
  3. Condemnar que mentre les emissions de TV3 no s’han permès al País Valencià, hi ha centenars de canals televisius que emeten de manera il·legal i, en canvi, no es tanquen.
  4. Condemnar la irresponsabilitat de la Generalitat valenciana en aplicar unes mesures que perjudiquen seriosament el sector audiovisual valencià i afecten nombrosos treballadors i treballadores.
  5. Sol·licitar a la Generalitat valenciana que signe com més aviat un acord amb el Govern de Catalunya perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arriben als dos territoris amb normalitat.
  6. Mostrar el suport a Acció Cultural del País Valencià (ACPV).
  7. Instar tant a les autoritats autonòmiques com a les autoritats estatals i europees perquè garantisquen el dret a la informació en català de la ciutadania d’ambdós territoris.
  8. Finalment, s’acorda transmetre aquests acords al President de la Generalitat Valenciana, al president del Govern espanyol, a la Comissió Europea, a la Mesa i els representants del poble valencià en les Corts valencianes (PP, PSOE, Compromís i EUPV), a la Mesa i els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, a Acció Cultural del País Valencià i a la Plataforma Sense Senyal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ya habeis vuelto a las andadas. Yo creia que estariais contentos con el cierre de la Tele catalana esa. Pero no veis como nuestro querido presidente Camps está salvando al reino de valencia. Ya no se que pensar de vosotros, dais una de cal y otra de arena.¿Por que no consultais primero con Sebastian para ver que hacemos al respecto? El seguro que os hubiera dicho que estuvierais quietos y decir nada que Francisco Camps ya se arreglaria con los catalanes. Para que ver una television en una lengua que no entendemos donde dicen sandeces de la Patria española. Si seguiis asi no podremos nunca juntarnos en un unico partido por el bien de Simat. Dejaros de tonterias que para eso ya esta sierra y el bloque y los socialistas. Ay rojillos que volveis a las andadas.

Anònim ha dit...

La moció en sembla correcta.
A este de dalt, ni cas.
Deixeu-lo que es desfogue, pobre.

Anònim ha dit...

A VORE SI SEBA TINDRA ARA LA CULPA DE LO DE TV3, PACO BLASCO DE LA GUERRA D'IRAK I MARCEL.LI DE L'ENTRA EN LA OTAN?

Simpatizant del BLOC ha dit...

En oareix molt bona proposta la dictacamps ens reprimeix, les proximes elecions espere que al pais valencia no guanye el PP en majoria absoluta

Anònim ha dit...

Amb simpatitzant del Bloc Peperos com tu segur que si. Xafaxarcos

Simpatizant del BLOC ha dit...

Peperos per que? deveres que no entenc a gent com tu al fi tots volem el mateix desallotjar a camps de la gernralitat o això tindriem que voler