dimarts, 25 d’octubre del 2011

DESINFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE DEL RIU VACA

A hores d'ara no sabem si els xops de la Font sobreviuran o no.

Arc Iris ha detectat una immensa desinformació entre els simaters sobre l'anomenat Projecte de Laminació del Riu Vaca. La immensa majoria de simaters desconeix en què consisteix el projecte, el seu cost, les seues repercusions, i el que és més greu, molta gent desconeix fins i tot de l'existència del projecte.
Encara que la redacció, licitació i execució vaja a càrrec del Ministeri de Medi Ambinent, l'Ajuntament de Simat no pot abstraure's d'esta intervenció i de la seua obligació d'informar la població. Arc Iris insta al govern del PP a convocar una assemblea informativa en la que es donen detalls del projecte, de les possibilitats de presentar al.legacions a títol particular, del seu cost, de les intervencions específiques al terme de Simat, de la possibilitat de trobar ocupació a alguna de les empreses contractades o subconttractades, i de les seues repercusions.
Arc Iris ha estat des de l'inici en contra d'esta intervenció perquè està concebuda única i exclusivament per a desecar zones humides a la marjal de Tavernes amb la intenció de consolidar zones urbanes costaneres i projectar-ne de noves. Eixe és l'únic objecte del projecte. A més, esta inversió de 42 milions d'euros neix també de la imprudència urbanística de l'Ajuntament de Tavernes, que ha permés edificacions d'edificis de hui altures a la vora del riu, quan s'estava edificant clarament en la zona inundable del riu. És a dir, mai s'havian d'haver permés eixes edificacions. Ara, una vegada alçades, el Govern s'ha de gastar 42 milions d'euros per evitar que s'inunden.
Tot i això, cal admetre que de rebot el projecte pot ser beneficiós per a Simat en la mesura que l'Ajuntament sàpiga traure contrapartides. A Simat no li cal cap projecte de contenció del Vaca perquè no està exposat a inundacions. Totes les intervencions projectades estan pensades per salvaguardar Tavernes i la seua platja. I per a protegir Tavernes, Simat vorà profundament transformada la seua ribera del Vaca. No obstant, hi ha una gran desinformació. Es sap, amb prou feines, que es modificarà i es refarà el llit del riu, que hi ha projectat un nou pont, que ens han venut un passeig de ribera amb carril verd i un mur de contenció al Toro, etc. Però la immensitat dels simaters desconeix els detalls de la intervenció.
D'altra banda, Arc Iris considera que l'Ajuntament de Simat ha tret poca contrapartida d'una intervenció que ni li va ni li ve. S'haguera pogut pressionar més per tal d'obtenir una millora urbana important, obligar als adjudicataris a contractar desocupats simaters, i aprofitar el mur de contenció del Toro per revitalitzar el casc antic. No s'ha fet.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

On es pot vore el projecte???

ARC IRIS SIMAT ha dit...

En la barra lateral d'esta web, baix del link de les cooperatives, tens un enllaç al projecte.

Anònim ha dit...

Por macho fa mes de tres anys qu'es va publicar en la red.

Anònim ha dit...

Estarà publicat per tots els llocs però sempre pareix que els que manen no fan més que amagar coses.
En lloc de tindre sempre informat al poble, pues no, sempre hi ha que anar buscant.

Anònim ha dit...

No eu puc vore posa 404 error. Esta per un altre lloc?

Simpatizant del BLOC ha dit...

Crec que de moment el govern del PP sols esta solucionant els xicotets problemes com, netejar els arbres de l'avinguda Safor i Valldigna, plantar els arbres en la AV/Font Menor, pero als problemes més greus com l'atur les cooperatives i altres no esta menejant-se res, avore si algu proposa alguna cosa

ARC IRIS SIMAT ha dit...

És un enllaç i la pàgina d'origen està desactivada. El problema és que no trobem cap altre enllaç on estiga el projecte. La web oficial de l'Ajuntament de Simat tampoc diu res.

Anònim ha dit...

entonses continua la desinformacò!!

Anònim ha dit...

I enyoooooooor!!!!!!!

Anònim ha dit...

EL projecte de laminació del riu vaca i el seu impacte mediambiental ha estat informat en el saló de plens de l'ajuntament en 2009, ha estat publicat en diverses webs simateres i ha estat exposat a l'ajuntament.
Això si a casa a mi no ha vingut ningú a informar-me.

Anònim ha dit...

L'article no diu que no s'haja exposat, perquè d'altra banda l'exposició al públic és obligatòria. Diu que la majoria de gent desconeix el projecte, i per tant la tasca de difusió ha estat escasa. Cal, doncs, més difusió, i no limitar-se a l'exposició al públic. Per exemple, assemblees informatives, que no costen diners.

Anònim ha dit...

Exposen al públic perque la llei obliga, que si no, ni això farien.
La típica mentalitat del prepotent que pensa que no ha de donar compte a ningú.
Ells ho debatixent tot als plenaris, però no veuen que han aconseguit que ja ningú vaja als plenaris.

Anònim ha dit...

Torna-li la trompa al xic!!!!
Que es va fer una assemblea informativa al saló de plens en 2009!!!!! que hi havia prop de 50 persones en eixa assemblea, l'aparellador municipal ens va informar en que consistia el projecte i molts van aportar idees per fer les al.legacions!!!! que qui no va anar va ser perque no va voler!!!!

Benvinguda siga altra assemblea informativa altra exposició i que es torne a penjar a les webs però no conteu milongues.

Anònim ha dit...

1.- Si la gent està desinformada es perque no vol informar-se: A octubre de 2008 es va fer assemblea informativa,i es varen distribuir disquets amb tota la informació que va enviar el ministeri a qui la va demanar. Es varen presentar al.legacions per evitar que Simat siga rodejada per "fossos medievals"( Arc iris no en va presentar cap).
Ara estem fora de plaç per presentar a.legacions i vosaltres ho deurieu de saber.
2.-Arc iris ha estat sempre en contra....
Intervenció de Víctor Mansanet al plenari de data 27 d'octubre de 2008:
"M'agrada el projecte encara que crec que es podria millorar en algun punt..."

O estem o no estem senyors!
Ho podeu llegir a:
http://simat.cat/cms/wp-content/uploads/2011/01/13-acta-del-ple-27-10-2008.pdf

Anònim ha dit...

Si estem fora de termini per a presentar al.legacions, com és que l'ajuntament de Simat n'acaba de presentar una aprovada al darrer ple? A vore qui és ací el que no s'entera i no sap de què parla.

Anònim ha dit...

recurs de reposicio ha plantejat. no al.legacions que estan fora de termini. a vore, a vore qui és.

Anònim ha dit...

A vore, castelar, i jo com a particular no puc presentar recurs de reposició? Sí? No? No sap no contesta? El 90 per cent dels simaters no saben de què va això del riu i ni tan sols saben que hi havia un projecte, i la culpa la té l'obrer, si vols, però la gent està desinformada. Au cacau.

Anònim ha dit...

Xe cacau tens raó, hala. tu presenta les al.legacions que fora de termini te les acceptaran per guapo.
I feu assemblees informatives i digueu a la gent presente al.legacions i voreu que risa. au tramus.

Anònim ha dit...

I enyoooooooooooooooooorr!!!!!
Premio per al tramusser.