diumenge, 20 de novembre del 2011

EL RESULTAT DE LES GENERALS CALCA LA TENDÈNCIA DE LES MUNICIPALS A SIMAT

El PP, amb 736 vots i un percentatge del 42'5%, ha tornat a guanyar unes eleccions a Simat, i li trau més de 12 punts al PSPV, que amb 521 s'ha quedat en el 28'67%, un resultat lleugerament millor que el de les darreres municipals.
La correlació és si fa i no fa idèntica a la de les eleccions del maig de l'any passat. El PP el més votat, seguit del PSPV, EU segueix sent la tercera força a Simat amb 201 vots i el 11'06, seguit de Compromís-Q (170 vots i 9'36%), i en darrer lloc Esquerra Republicana (100 vots i 5'7%). Amb eixos resultats extrapolats a unes locals el PP no tindria majoria absoluta.
La principal valoració que es pot fer és que el mapa polític de Simat roman gairebé inmòbil des de les darreres eleccions locals. És evident que Seba Mahiques té més tiró que Rajoy, i el més probable és que en unes eleccions municipals l'actual alcalde conservara el recolzament que li ha donat majoria absoluta.
El PSPV millora sensiblement el resultat de les locals, tot i que s'esperava una recuperació més ostensible. L'onada conservadora també ha tingut efectes a Simat.
EU es manté com a tercera força i li trau vora dos punts a Compromís Q.
Pel que fa a Esquerra Republicana mereix una anàlisi a banda, atés que el cap de llista al Congrés per València era simater. Joan Serra ha perdut 5 vots a la circumscripció de València respecte de les generals de 2008, però guanya una centèssima en percentatge. I en clau local, els simaters li han dit a Joan Serra que no volen que se'n vaja al Congrés, i prefereixen que es quede per ací fent política local. D'altra manera no s'entén que, tot i ser el candidat, haja perdut 60 vots respecte de les eleccions locals.
Sorprén, per últim, els 45 vots que ha obtingut el partit de Rosa Díez a Simat, el que representa el 2'47%. A tenir en compte, doncs.

20 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ARC IRIS SIMAT ha dit...

Arc Iris recorda per última vegada: no s'acceptaran noms propis als comentaris ni al.lusions, a no ser que es tracte de càrrecs públics.

Anònim ha dit...

Voleu dir que no s'admetran comentaris que afecten al vostre carrec public. O és que el vostre regidor no ho és?

Anònim ha dit...

Alguien puede explicar , porque a Victor ha sido distituido como coordinador de la comarca.?

Anònim ha dit...

¿Alguien puede explicar porqué Juan Sierra sigue siendo presidente comarcal de Izquierda Republicana y miembro de la ejecutiva regional después de los resultados de anoche?

Anònim ha dit...

Pel que fa a Víctor, des d'EU, es diu que la seva destitució amb bronca inclosa va vindre determinada per (espere que aixi no es censure) les seves amistats perilloses en política.

Personalment, imagine que per la seva estreta relació amb el sector del PSOE que fa anys està recolzant a Joan Francesc Peris per mitjà de CCOO a la Safor.

Anònim ha dit...

Per a qui pense que sona "raro" cal recordar que a Gandia Peris ha donat suport a la candidatura del PSOE en les anteriors municipals i que té un regidor dins el grup municipal socialista de l'ajuntament de Gandia.

Pel que fa CCOO a la valldigna tots ens coneguem i es fa extrany veure a determinades persones recolzant EU quan varen estar en Peris i en el PSOE.

Anònim ha dit...

En lo bona persona que era......

Anònim ha dit...

Si... és el que sol passar. Bé, els resultats certifiquen que, tret de Benifairó, Esquerra Unida està morta a la Safor.

Anònim ha dit...

Si, algun bloqueret que no alça el cap a Simat ni a Benifairó no té més remei que remetre's a altres pobles. Per exemple, Oliva, el poble del nou Gregori Maians, alias Morera. Va home va. A Gandia ja us està agafant fins la UPyD, fa vint anys que teniu dos regidors, i a Benifairó ja us coneixen. Brrrrrr... EU 190.000 vots al País Valencià, 11 diputats arreu de l'Estat, grup parlamentari. A cascarla.

Anònim ha dit...

Ara quan el PSOE es recupere... veurem qui la casca

Anònim ha dit...

Això dic jo, quan el psoe es recupere, Compromís al gort de l'as, Q de Qaqa.

Anònim ha dit...

Seran tontos els d esquerra unida?

Anònim ha dit...

Endivinalla: que poden tenir en comú un trànsfuga, un escriptor fracassat, sindicalistes mafiosos i alguns stalinistes?

Anònim ha dit...

Resposta: Esquerra Unida

Anònim ha dit...

Resposta: Compromís. Trànsfugues Mònica i Mireia (M&M, emanems), escriptors fracassats Ferran Torrent, García Oliver, etc; sindicalistes corruptes Pere Mayor, i stalinistes els qui van vetar a Joan Mansanet com assessor de Consol Castillo a l'Ajuntament. Jo, jo, jo...

Anònim ha dit...

Vullgues o no vullgues Esquerra Unida està acabada a la Valldigna i a Valencia. Entre altres coses Víctor, per mantindre a regidors que molta gent del seu colectiu no vol i per amnigar pactes amb Peris.

Anònim ha dit...

Xw, quan Peris anava amb el Bloc, era bo. Ara que no va amb el Bloc, ja no és bo. I encara sort que EU està mort a València. Així podem interpretar que el Bloc està al paritori.

Anònim ha dit...

El Bloc mai ha atacat a Peris. NO et preoupes que a les properes autonòmiques ja veuràs els resultats.