divendres, 18 de novembre del 2011

REFLEXIONS AL VOLTANT DEL 20N (i més enllà)

Article de Marc Cabanilles
Desgraciadament hi ha molt poca escola en la nostra ciutadania.
I la ignorància i la poca reflexió, afavoreix el sectarisme. Per increïble que semble, els més desfavorits es van a ficar en la gola del llop pensant que Rajoy va a traure'ls del problema. Són els mateixos que pensen que Zapatero ha arruïnat el país. Són els mateixos que no lligen el que passa en altres països amb governs de dreta o esquerra.... són els mateixos que no escolten els escàndols (molt més grans i habituals) de la gent del PP i solament parlen dels que afecten al PSOE....són els mateixos que taxen d'anarquistes o radicals als qui tracten de donar rigor professional al problema....
Sembla que oblidem, o pretenem oblidar, que a esta situació ens han conduït les POLÍTIQUES DE DRETA, basades en la permissivitat d'un govern que es diu socialista i en l'egoisme sense límits de financers i especuladors. I és esta dreta depredadora, egoista, insolidària i corrupta la que pretén traure'ns del pou en la que els seus col·legues ens han ficat. És com posar a la rabosa a guardar el galliner.
No cap el menor dubte que el PSOE va a perdre les eleccions de forma contundent.
Però el que realment em preocupa és que este canvi no es produïsca per a premiar el bon fer i procedir del PP, sinó per a castigar la gestió que de la crisi ha vingut fent el govern. La ciutadania, amb el nostre vot, ens desfem d'un líder que no ens agrada, per a substituir-ho per un altre que ens agrada menys. Durant anys, Mariano Rajoy ha sigut un dels polítics pitjor valorats de tot l'arc parlamentari. No arribarà al poder pels seus mèrits, sinó per la ineficiència del seu oponent. I açò, hauria de ser preocupant per als ciutadans i ciutadanes.
No seré jo el que, a hores d'ara, defense la gestió que Zapatero ha vingut fent de la crisi. Però tampoc seré tan estúpid com per a creure que el PP, amb Mariano Rajoy al capdavant, ho haguera fet millor. És més, estic segur que si esta crisi l'haguera hagut de gestionar la dreta des del primer moment, a estes hores tindríem els mateixos aturats, però amb menys protecció; estaríem treballant més per menys diners, (cas Portugal) i perillarien, com també ocorre en el país veí, les pagues extraordinàries de treballadors i pensionistes. La dreta, com s'està demostrant a Portugal a Itàlia i en la mateixa França, tampoc té ni la més mínima idea de com eixir de la crisi; però en el cas d'Espanya s'aprofita de la crisi i de les seues conseqüències per a arribar al poder.
No li ho retrac. En la resta d'Europa són els socialistes els que s'aprofiten de les mateixes circumstàncies per a desbancar a la dreta. I és que esta maleïda crisi desborda a tots els governs, ja siguen d'esquerres o ja siguen de dretes.
Ara mateix, a Espanya la dreta està collint els fruits de la seua labor callada, de treball de formigueta, de llenguatges figurats, de canvi d'imatge que ha estat desenvolupant durant dècades. I nosaltres, mentre, hipnotitzats amb els programes electorals de cartó pedra que ens trauen els uns i els altres.
Pensar que el PP ens va a traure d'aquest túnel en benefici dels més desfavorits, és una ingenuïtat, quan no una autèntica estupidesa. Quan més, el PP tractarà de preservar els privilegis de les classes més riques de la societat, que són els que formen la seua cúpula. Un treballador votant al PP resulta tan patètic i al.lucinat, com les germanes Koplowitz votant a Esquerra Unida.
Són els números, els comptes de resultats i l'índex de la borsa els que porten anys governant i decidint sobre les nostres vides. I mentre, jo pensant que la democràcia consistia entre moltes altres genialitats, a garantir el govern del poble per al poble.
En fi, quines coses descobreix ú conforme va passant el temps.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Marc, jo em considere d'esquerres, pero tinc clar que mentre no hi haja una revolució a nivell mundial ( canviar el sistema un país asoles seria un suicidi econòmic i en drets socials brutal, ja que el món està massa globalitzat econòmicament com per a fer això, mira Grècia que por li te a ixir de l'euro) lo millor serà que guanye el PP, perque per lo vist a curt termini serà fatal pero a llarg termini s'arreglaran molt abans les coses. Amb polítiques populistes i utòpiques com les del PSOE i EU España quebrarà i acabarem amb taparrabos tots per ací. Hui de moment salvem el cul i demà pensarem en polítiques socials

Anònim ha dit...

AMÉN!!!

Anònim ha dit...

Al del AMEN
Lo que fa falta es gent que opine i aporte idees, a poder ser, algo més interessants que les teues.

Anònim ha dit...

Marc, el que no pots fer és quedar-te en una reflexió que la culpa és del votant.

Es clar que votar al PP o al PSOE i ser obrer és una estupidessa si ho analitzes políticament i tens eines per a fer-ho, però això, amb perdó, és igual que descobrir la pòlvora a aquestes altures. Demonitzant als votants del PP sols conseguireu més votants per al PP.

Cal entendre que quan l'esquerra dona la imatge de Simat... que vols que et diga. Quan tot el lema de Víctor és: vota EU que som la ÚNICA esquerra... per això presentem un candidat que no ha treballat mai i qui pensa que Primo Levy és una marca de texans. La gent no és tonta i pensa que sols hi ha dues opcions serioses i de les duesw el PSOE ha demostrat que no sap fer res.

L'esquerra ha de ser renovació i això que és un lema d'Esquerra Unida no se'l creu ningú. Mira Simat, mira València... està bé detectar palles en ulls aliens però cal veure les bigues en el propi.

Anònim ha dit...

ARC-IRIS = CENSURA

i dic jo... ha dit...

gracies als teus "salvadors"del mon 16:44,on timdrem ben pronte la bigeta no sera en l'ull precisament,mes be mo les posaran en el cul...

Anònim ha dit...

no ho entenc...

Aaaaaaaaaaaaa tens raó... votar a Esquerra UNida per a estar salvats!!

Però a quina? L'altre dia a Gandia em vaig trobar a un dels nous dirigents. El vaig felicitar (és una persona que du més de 40 anys al peu de canyó en el PCPV i en EU) i li vaig dir que a veure si a Simat es podia unir l'esquerra.

Omitiré els insults que va proferir a Víctor però va deixar ben clar que, segons ell, és un traidor com tots els del seu corrent i que si tinguera una mica de dignitat dimitiria... i deixaria entrar algú capacitat.

Clar si sou vosaltres qui ens aneu a salvar. MARE DE DEU!!

Anònim ha dit...

Per favor, els d'esquerra unida, contesteu-me a esta pregunta (i no contesteu amb altra pregunta, ni criticant a altre partit que ens coneguem): si guanyareu, continuarieu o augmentarieu la política de despesa mampresa per Zapatero, estiguent Espanya a punt de quebrar?

Anònim ha dit...

Al de fa dos: si s'ha de dimitir per dignitat abans que Víctor hi hauria una cua ben llarga, començant per alguns simaters.
A l'anterior: el plan Zapatero no era inversió productiva. Es van tirar diners al fem. Cal inversió productiva,i sobre tot fer que els qui més tenen es rasquen un poc més la butxaca, que se la rasquen poc. I sobretot amb eixos diners saber què fer.

i dic jo... ha dit...

home jo si et conegera ,faria que als teus familiars cobraren la mitat de pensio que els toque,a tù et rebaixaria el sou(encara que dupte molt el que estiges treballant)et faria pagar cuant anares al metge,et llevaria tots els drets a beques,i demes pages guvernamentals que es pugen donar a una persona per cualsevol motiu estipulat.aso teu faria a tù i a tots els que li la bufa el benestar social sempre que ells estigen calentets,home no em negaras que estalviar estalviaria ,eh?

Marc Cabanilles ha dit...

Gràcies per les vostres opinions.
En totes elles sempre hi ha una part de raó i sempre s'aprèn alguna cosa mitjançant l'opinió i el debat.
Efectivament, fer revolucions (o canvis profunds) de forma aïllada és molt difícil.
Però per a mi, el primer problema a l'hora de fer eixos canvis o eixes revolucions, és que primer haurien de fer-se revolucions individuals i personals, en la forma de pensar i actuar de cadascun, perquè si no, l'única cosa que farem serà repetir errors anteriors.
Pel que fa a l'article, no parle en nom d'EU, ni tan sols d'Arc Iris.
Només són reflexions personals, plasmades per escrit.

Anònim ha dit...

Al de 18 de novembre de 2011 19:34

- No queda un cèntim per a inversió, no es pot seguir anant a demanar més diners als mercats de capitals, perquè Espanya està endeutada hasta el cul i els inversors ja van dubtant que tinga la capacitat de tornar eixe deute. Per cert, l'estratègia de EU es basa en anar a mendigar-li encara més diners als brokers i augmentar la dependència del país sobre els mercats de capitals?? pues vaja comunisme matxo

- Vas a dir-me tu que EU té ara els economistes més preparats per a ensenyar-nos a tots com moure l'economia ccccccuuuuuuucccccc

Anònim ha dit...

no, la te MONTORO!!!!

Anònim ha dit...

Al de les 9:27. T'ho han dit clar, bloqueret miserable: fent pagar als més rics. Però sembla que no vols entendre, o la teua capacitat d'enteniment està mermada.

Anònim ha dit...

Montoro es prouuuuuuu més cualificat que el que tú dius,