dimecres, 29 d’agost del 2012

HOSPITAL DE GANDIA: LLISTES D'ESPERA DE FINS A 2 ANYS


Els malalts de la Safor que esperen una intervenció en especialitats com la cirurgia maxilofacial, pulmonar, ginecològica, neurològica o oftalmològica, hauran d'esperar entre un i dos anys. El motiu d'aquesta demora és l'eliminació del pressupost que destinava la Conselleria de Sanitat anualment perquè disminuïren les llistes d'espera.
L'hospital de Gandia rebia cada any una partida econòmica que podia gastar a derivar malalts a centres de gestió privada, l'habitual era enviar a pacients a l'Hospital de la Ribera. El Consell ha decidit suprimir aquestes ajudes i per açò els malalts de la Safor es veura obligats a desplaçar-se al centre sanitari superior al Francesc de Borja, o siga, a l'Hospital Clínic de València. En aquest centre, els retards per a sotmetre's a aquest tipus d'intervencions, arriben fins als dos anys. Per a coses tan senzilles com traure's un queixal, els pacients han d'esperar fins a 24 mesos.
A tot açò, s'afig la falta de personal sanitari durant els mesos d'estiu en l'àrea de Salut, doncs només s'ha cobert el 55% dels facultatius i els infermers que se'n van de vacances. 
Aquesta xifra, està molt allunyada de les vertaderes necessitats de la Safor, ja que es tracta d'una zona turística i els usuaris es multipliquen en els mesos estivals. Un passet més  per a estalviar diners i salvar el país, encara que ens maten als que ací vivim.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I que mes dona esperar 2 anys si el pais va bé?